Er det bra nok til å erstatte programmerere?

Med den nylige Copilot X-kunngjøringen er GitHub på vei til å forbedre utviklerens økosystem.

I følge GitHub-undersøkelser var Copilot en stor suksess, og forbedret fokuset med 74 %.

Det fikk også brukerne til å føle seg 88 % mer produktive og effektive ved å automatisere repeterende oppgaver med svimlende 96 %. Disse tallene antyder at Copilot X vil ha større innvirkning på programmerernes produktivitet.

Imidlertid er det allerede bekymringer om hvordan automatisering kan erstatte programmerere. Og det er derfor vi i denne artikkelen skal se på Copilot X og se om det påvirker arbeidsmarkedet.

La oss komme i gang.

Hva er Copilot X?

Copilot X er den oppgraderte versjonen av den allerede eksisterende Copilot-appen. Den bringer flere funksjoner til den kunstig intelligens (AI)-drevne kodingsledsageren, inkludert chat- og stemmefunksjoner som tar sikte på å forbedre kodeopplevelsen ved å forstå konteksten og komme med forslag deretter.

I kjernen tar Copilot X i bruk den nyeste OpenAIs GPT-4. Som et resultat gjør det det mer effektivt og nøyaktig når det gjelder å foreslå kode og svare på spørsmål. Bortsett fra det tilbyr den også støtte for pull-forespørsler.

For øyeblikket er Copilot X i forhåndsvisning (kun invitasjon). Så hvis du vil prøve det, kan du registrere deg og vente på at de gir deg tilgang.

I mellomtiden kan du prøve den allerede tilgjengelige Copiloten (basert på GPT 3.5) og se hva den tilbyr. Det er en betalt løsning. Du kan imidlertid bruke det gratis hvis du er student eller bidragsyter med åpen kildekode! Ellers bruker du deres gratis prøveversjon eller betaler månedlige avgifter for å få tilgang til den.

  Hvordan konvertere valuta i Microsoft Excel

Merk: Copilot er gratis for studenter, lærere og vedlikeholdere av åpen kildekode.

Hvordan fungerer Copilot og Copilot X?

Den grunnleggende ideen bak Copilot er å bruke den avanserte OpenAI-algoritmen for å lære om konteksten til koden din. Når den gjør det, begynner den å komme med forslag, som du kan godta eller forkaste.

Det hjelper også å generere grunnleggende kodebiter eller skrive enhetstester (introdusert i Copilot X).

For å gjøre alt mulig, går OpenAI-modellen gjennom all åpen kildekode og bruker deretter den tilgjengelige kunnskapen til å foreslå anbefalinger.

Imidlertid bringer denne tilnærmingen også inn flere problemer, inkludert usikker kode, kodefeil og utdaterte APIer eller idiomer.

Copilot X forbedrer alt Copilot gjør ved å introdusere bedre kontekstbevissthet med chat- og talefunksjoner. Så du kan nå be Copiloten om å løse et problem eller forklare en del av koden ved å utheve den.

Copilot X bemerkelsesverdige funksjoner

Copilot X bringer nye bemerkelsesverdige funksjoner til Copilot-økosystemet. La oss gå gjennom dem nedenfor.

#1. Kontekstbevisst interaktivitet

Copilot X bruker GPT 4, som lar deg utføre chat eller talekommunikasjon med den. Dette er nyttig for de med et kodeproblem som vil at AI skal se på koden og komme med forslag.

Det gir også programmerere muligheten til å se på feil og fikse dem.

#2. Dokumenter

Hvis du er en erfaren programmerer, vil du alltid verdsette den vedlikeholder-skrevne dokumentasjonen. Det er godt strukturert og rent og hjelper deg raskt å lære om konseptet eller ideen.

Copilot X bringer dokumenter direkte inn i programmererens IDE. Med den kan du generere svært skreddersydde dokumenter som tilbyr personlige svar på spørsmålene dine. Den følger den vedlikeholder-skrevne dokumentasjonen og gir også innebygde sitater.

Du må gå til Last inn innhold > Still spørsmål for å bruke det.

#3. Enhetstester

GPT 4-drevet Copilot X gir også programmereren å automatisere tester. Den gjør det ved å peke på manglende enhetstester. I tillegg genererer det nye testtilfeller når du fullfører en build.

#4. GitHub Pull-forespørsler

GitHub Pull-forespørsler lar deg gjøre AI-genererte PR-beskrivelser. Disse beskrivelsene genereres basert på arbeidet ditt. Ved å bruke tilnærmingen kan du få tilpassede PR-beskrivelser for å hjelpe anmeldere med å lære mer om kodeendringene dine.

  Slik feilsøker du problemer med oppstart av Word

#5. Fungerer med alle koderedigerere og IDE-er

Copilot X, akkurat som Copilot, vil være tilgjengelig direkte fra koderedigeringsprogrammet ditt. Den inkluderer slike som Visual Studio, VS Code, JetBrains IDEer og Neovim.

Hva er forskjellen mellom Copilot og Copilot X?

Ettersom Copilot X er en oppgradering over Copilot, ligger forskjellen i funksjonalitet. I kjernen prøver begge å forstå den kontekstuelle betydningen av den tilgjengelige koden og deretter gi forslag basert på den.

Ettersom Copilot X bruker GPT 4, en kraftigere AI-modell, gir den funksjoner som muligheten til å hjelpe brukere med en kodeseksjon, skrive enhetstester, skrive personlige GitHub pull-forespørsler og til og med hjelpe når programmereren står fast med et problem .

Vil det erstatte deg?

I programmering må du bruke verktøy. Disse verktøyene inkluderer programmeringsspråk, rammeverk, plugins, utvidelser og AI-drevne automatiseringsverktøy som Copilot X.

GitHubs mål er å hjelpe programmerere med å gjøre arbeidet sitt mer effektivt. Dette betyr at Copilot X ikke vil erstatte programmerere. I stedet vil det hjelpe dem med å gjøre jobben sin mer flittig, akkurat som alle andre programmeringsverktøy ville gjort.

Imidlertid kan Copilot X påvirke kodere, programmerere og programvareingeniører annerledes. La oss diskutere dette nedenfor.

Hva om? Du er en koder.

Du kan finne Copilot X mer truende som koder, med tanke på at kodere er minst trente og bare er effektive i en eller to teknologier. Tross alt er jobben din å transformere forretningsideer som er tildelt deg av programvareutviklere.

Det betyr imidlertid ikke at Copilot X kan erstatte deg. Det kan hjelpe arbeidet ditt og generere kode for deg, men menneskelig tilsyn er nødvendig for å sikre at koden er produksjonsklar.

For å overvinne enhver trussel må du lære å bruke Copilot i arbeidsflyten din og gjøre deg selv mer effektiv. Den beste måten å forbedre sjansene for å holde seg relevant i den nåværende bransjen er å lære nye ferdigheter, programmering, rammeverk osv.

Hva om? Du er en programmerer.

Men hva med programmerere eller utviklere? Vel, Copilot X burde ikke påvirke dem. En programmerer er mer erfaren ettersom han har bedre kunnskap og forståelse av teknologier, spesielt hvordan man bruker dem til å løse problemer. De har også god algoritmekunnskap og kan jobbe med komplekse problemer.

  10 beste Oculus-spill for en uforglemmelig spillopplevelse

Alle disse gjør programmerere trygge fra å bli erstattet. Faktisk kan Copilot X bli den perfekte følgesvenn for programmerere ettersom de kan bruke den til å øke produktiviteten.

Copilot Xs funksjoner, som for eksempel muligheten til å skrive enhetstester, kan hjelpe dem med å skrive sikker kode fra starten. Muligheten til å stille spørsmål gjennom dokumenter kan også hjelpe dem å redusere tid på forskning.

Hva om? Du er programvareingeniør.

Programvareingeniører er sannsynligvis de sikreste når den blir erstattet av noen form for automatisering, inkludert Copilot X. Tross alt er de ansvarlige for programvaredesign og implementering. Derfor må de forstå og transformere forretningskrav til god programvaredesign. Dessuten spiller deres kunnskap og erfaring en avgjørende rolle for deres suksess.

Kort sagt, du er trygg, og Copilot X vil ikke erstatte deg.

En programmerer/koder/programvareingeniørs jobb er å bygge apper for mennesker. Det krever nøye planlegging, forståelse og utførelse av komplekse ideer, noe automatiseringsverktøy kanskje ikke klarer. Copilot X er heller ikke laget for å erstatte noen programmerer. I stedet forbedrer det utviklerens arbeidsflyt.

Bør du bruke Github Copilot eller Copilot X som nybegynner?

GitHub Copilot og Copilot X er verktøy rettet mot profesjonelle utviklere. Som nybegynner kan du synes Copilot er spennende, men du må avstå fra å bruke det i læringsperioden. Det er fordi det gjør det meste av arbeidet ditt, noe som kan hemme veksten din.

Du må også vite at Copilot kan være bedre. Eventuelle forslag den kommer med er kanskje ikke korrekte og kan også utgjøre smutthull i sikkerheten. Dette gjør brukerne også sårbare.

Siste tanker

GitHub Copilot X er en lovende oppdatering til den allerede spennende Copiloten. Det gir flere fremtredende funksjoner for å hjelpe programmerere med å bruke kunstig intelligens i arbeidsflyten.

Imidlertid kan utsiktene til AI-generert kode etterlate tvil til mange programmerere, som kanskje tror de blir erstattet, spesielt hvis du tar veksten som AI har vist det siste året eller så.

Kort sagt, Copilot X kommer ikke til å erstatte deg. Det er fordi det aldri er rettet mot å erstatte programmerere. I stedet ligner det på andre verktøy tilgjengelig på markedet som programmerere som deg kan bruke for å holde seg produktive, relevante og fokuserte.

Deretter kan du sjekke ut de beste produktivitetsappene for programmerere/utviklere.