tipsbilk.net

Fordeler og ulemper ved å lage et nettsted med Canvas nettstedbygger

Canvas designplattform tilbyr en måte for nybegynnere å designe profesjonelt utseende grafisk design, sosiale innlegg og til og med nettsteder. Du trenger ikke en informatikkgrad for å bygge et Canva-nettsted, og heller ikke en UX/UI-kvalifikasjon. Å bygge en nettside med Canva åpner dørene for mange, men hva er fordelene og ulempene med Canvas nettstedbygger, og er den verdt å bruke?

Hva er fordelene ved å bruke Canvas nettstedbygger?

Du kan enkelt bygge et nettsted med Canva; her er fordelene ved å gjøre det.

1. Effektiv One-Page Design

One-side design er flott for alle som ikke trenger noe komplekst for nettstedet sitt. Canva tilbyr kun en nettsidedesign på én side, men det trenger ikke å være begrensende.

Énsides nettsteder er best for landingssider, personlige nettsteder og små bedrifter. Du kan designe nettstedet ditt på én side med uendelige rullemuligheter, i det minste i den grad Canva tilbyr. Å ha for mange sider eller elementer kan hindre deg i å lagre Canva-dokumentet.

Canvas nettstedbygger merker sider etter nummer og deler hver skjermstørrelse område for side. Dette gir rikelig med designplass, fargealternativer og separasjon gjennom hele nettstedets design.

Du kan enkelt legge til hyperkoblinger til både tekst og elementer i Canva. Dette lar deg enkelt lenke til eksterne steder ved behov.

Bare høyreklikk på elementet du ønsker å hyperlenke, velg å koble det, og legg til URL-en. Når nettstedet ditt er live – eller i forhåndsvisningsmodus – kan du velge og åpne koblinger du har lagt til.

3. Lag en personlig designstil

Selv om Canva er kjent for å levere forhåndsdesignede maler, har bruk av Canva til å lage et nettsted fordelen av å legge til din egen personlige designstil på siden din.

  Slik sletter du en Starbucks-konto

Mens du kan bruke utallige malalternativer, kan de også tilpasses akkurat slik du vil for unike resultater. For et helt tilpasset nettsteddesign kan du designe et nettsted på én side fra bunnen av med Canvas nettstedbygger.

Du trenger ikke bruke forhåndslagde og overbrukte maler som ser ut som alle andres nettsider. Og det krever ikke mye dyktighet å legge til tilpassede designelementer i Canva heller.

4. Velg et tilpasset eller gratis domene

Canvas nettstedverktøy tilbyr et eget domene for deg å dele live-nettstedet ditt. Canva-brukere får opptil fem gratis Canva-domener å bruke fra kontoene sine. Hvis du ønsker å bruke et egendefinert domene eller importere et eksisterende domene, kan du gjøre det for rundt $20 per år, avhengig av domeneavslutningen.

5. Innlemme Company Branding

For Canva Pro-medlemmer kan du legge til din personlige eller forretningsmessige merkevarebygging til Canva-prosjektene dine, og det inkluderer nettstedet ditt. Bruk Canvas merkevaresett-funksjon for å lagre logoene, merkefargepaletter og skriftvalg for enkel tilgang når du designer Canva-nettstedet ditt.

Merkesettet er en flott funksjon for å spare tid og frustrasjon når du lager Canva-nettstedet ditt, og det holder nettstedets design sammenhengende med sosiale innlegg og andre Canva-design du har laget.

6. Responsivt design

I dagens moderne tid må alle nettsteder være responsive, og Canvas nettstedbygger er enig. Responsen til webdesignen din er automatisert av Canva. Du kan enkelt lage en mobilvennlig porteføljeside med Canva som bruker Canvas responsive design.

Å designe ved hjelp av et rutenett vil bidra til respons. Du kan også gruppere eller oppheve gruppering av elementer i Canva for å sikre at riktig tekst sitter sammen med riktig bilde når størrelsen endres for mobil.

7. Slå på passordbeskyttelse

Å beskytte nettstedet ditt med et passord er et nyttig alternativ hvis du lager et nettsted for barn, en overraskelse eller et privat arrangement. Canva lar deg slå passordbeskyttelse på eller av når som helst, slik at du kan kontrollere hvem som kan få tilgang til Canva-nettstedet ditt.

Det er også det sekundære alternativet å skjule nettstedet ditt fra Google og andre søkemotorer ved å ikke indeksere nettstedet ditt. Dette alternativet er imidlertid ikke idiotsikkert, og gir deg ikke valget om hvem som kan få tilgang til nettstedet ditt hvis det blir funnet et sted.

  Hvordan laste ned filmer på Netflix for visning uten nett

8. Tilgang til Trafikkinnsikt

I en verden av innholdsmarkedsføring er trafikkinnsikt en av de viktigste delene av å drive et nettsted. Å se trafikkinnsikten din er bare tilgjengelig for brukere av Canva Pro, Canva Teams og Canva Education, men det er en funksjon som gjør det verdt å oppgradere til Canva Pro.

Hva er ulempene ved å bruke Canvas nettstedbygger?

Det er noen ulemper med Canvas nettstedbygger. De kan være en avtalebryter for deg, så det er greit å vite hva du jobber med før du begynner.

1. Det er ingen flersidedesign

For noen nettsteder er et design med flere sider mer fordelaktig enn et nettsted med én side. Canvas nettstedbygger tilbyr ikke tradisjonelle nettsteder med flere sider, men du har valget mellom å legge til en navigasjonslinje øverst for å veilede seerne gjennom nettstedet på én side.

Det er en løsning for å legge til flere sider på nettstedet ditt. Du kan legge til hyperkoblinger og lenke til flere énsides design bygget i Canva, men det er en kjedelig metode og vil ikke være en jevn overgang.

Det er mange andre nettstedbyggere – som Squarespace eller WordPress-som tillater flersidet nettsteddesign i stedet.

2. Ingen CSS eller dyptgående koding

Til tross for Canvas flotte responsive nettstedautomatisering, vil den fortsatt ikke være like presis som en kodet nettside. Canvas nettstedbygger tilbyr ikke en måte å legge til kode som HTML, CSS eller Javascript.

Hvis du ønsker å lage et nettsted og utvikle det selv i tillegg til designet, er kanskje ikke Canva det beste alternativet. Hvis du bare trenger god grafikk og en enkel nettside, er Canvas tilbud fruktbare.

3. Ingen integrerte skjemaer eller diagrammer

Å legge til skjemaer eller interaktive diagrammer på et nettsted er viktig for at publikum skal kontakte deg, dele informasjon eller for å få nye kunder. Canvas nettstedbygger har ikke et innebygd skjemaverktøy; Du kan imidlertid integrere Typeform-skjemaer i Canva-nettstedet ditt.

Selv om Typeform er tilgjengelig i Canva, må du opprette en egen konto med den for å bruke den integrerte skjemaappen. Dette legger til et ekstra trinn, og hindrer deg i å legge til skjemaer på en enkel måte. Og ulempen med Canvas apper er at de kan fjernes når som helst, og hindrer deg i å bruke dem konsekvent.

  Slik bruker du høyttalernotater i PowerPoint

4. Designelementene er ikke unike

Selv om du kan lage dine egne elementer andre steder for å laste dem opp og redigere dem i Canva, kan det være tidkrevende, eller til og med umulig hvis du mangler illustrasjons- eller designferdigheter. De fleste Canva-brukere drar nytte av Canvas enorme elementbibliotek, men dette har en risiko for å bruke de samme elementene som andre Canva-brukere.

Mange Canva-brukere følger ofte designtrender, noe som resulterer i horder av design med de samme elementene og stilene – disse designene gir dem ikke en unik fordel.

Dessverre kan du ikke integrere eksterne elementer som Spline 3D eller Lottie-animasjonsfiler til Canva. Canva er en enkel designapp som gir god tilgang til designverktøy, men som kommer med det uheldige resultatet at det er vanskelig å lage eller bruke nye, unike designelementer som tradisjonelle nettstedbyggere tilbyr.

5. Ingen SEO-verktøy

Hvis du bygger et nettsted med et verktøy som WordPress, har du SEO-plugins som Yoast for å hjelpe deg med å presse nettstedet ditt til toppen av Googles algoritme. Dessverre er det ingen slik plugin for Canva.

Du må lære SEO-ferdigheter og bruke dem selv i stedet for å stole på en plugin eller interne SEO-verktøy. Det er imidlertid aldri en dårlig idé å forbedre kunnskapen din om SEO hvis du lager et nettsted eller prøver å forbedre din tilstedeværelse på nettet.

Viktige takeaways

  • Viktige ting fra artikkelen:
  • Canvas nettstedbygger tilbyr en effektiv én-sides design som er ideell for landingssider, personlige nettsider og små bedrifter. Det gir rikelig med designplass og fargealternativer.
  • Brukere kan enkelt legge til hyperkoblinger til tekst og elementer i Canva, noe som gjør det enkelt å koble til eksterne ressurser. Lenker kan åpnes på nettsteder i live- eller forhåndsvisningsmodus.
  • Canva gir mulighet for å lage en personlig designstil, med muligheten til å tilpasse forhåndsdesignede maler eller designe et nettsted på én side fra bunnen av. Ingen omfattende designkunnskaper kreves.

Er Canvas nettstedbygger verdt å bruke?

Canvas nettstedbygger er flott for innholdsskapere, små bedrifter og designnybegynnere eller de som ikke trenger noe komplekst. Det er et gratis verktøy med svært få betalte funksjoner eller tillegg, og resultatet vil være et fullt fungerende nettsted.

Canvas nettstedbygger er ikke det beste valget hvis du vil utvikle et nettsted fra bunnen av og bruke integrerte funksjoner som Spline 3D, komplekse skjemaer eller dybdekoding.

x