tipsbilk.net

Fungerer ikke FaceTime? 15 potensielle reparasjoner å prøve

Ulike faktorer som kameraproblemer, tilkoblingsproblemer, programvarefeil og mer kan forhindre at FaceTime fungerer som det skal. Nedenfor har vi samlet alle de beste måtene å fikse FaceTime når den ikke fungerer på iPhone, iPad eller Mac.

1. Test kameraet og mikrofonen på enheten

Hvis folk ikke kan se eller høre deg på FaceTime, kan det være et problem med kameraet eller mikrofonene på enheten din.

På din iPhone er den enkleste måten å teste dette på å åpne Kamera-appen og ta opp en kort video av deg selv mens du snakker inn i frontkameraet. På en Mac bruker du Photo Booth-appen til dette.

Spill av videoen for å finne ut om det er noen problemer med lyden eller videoen du tok opp. I så fall må du feilsøke iPhone-kameraproblemer først.

2. Slå på kameraet og mikrofonen i FaceTime

Hvis folk ikke kan se eller høre deg på FaceTime, kan det være fordi du ved et uhell har deaktivert kameraet eller mikrofonen for den samtalen.

Under en FaceTime-samtale kan du avsløre flere kontroller ved å trykke på skjermen på en iPhone eller iPad eller holde musen over FaceTime-vinduet på en Mac. Klikk på video- og mikrofonikonene for å slå kameraet eller mikrofonen av og på under samtalen.

På samme måte, hvis du ikke kan se eller høre den andre personen på FaceTime, men de kan se deg, er det best å be dem om å bekrefte om de har video og mikrofon aktivert på siden.

3. Test Internett-tilkoblingen på enheten

I motsetning til vanlige telefonsamtaler, trenger FaceTime en internettforbindelse for å fungere. Hvis FaceTime ikke kobler til, last inn en nettside på iPhone, iPad eller Mac for å teste internettforbindelsen.

  Samarbeidende designrevolusjon til fingerspissene

FaceTime fungerer best over Wi-Fi, men du kan også bruke den med mobildataene dine på en iPhone eller iPad. For å bruke FaceTime uten Wi-Fi, gå til Innstillinger > Mobil (eller mobiltjeneste) og finn FaceTime fra listen. Slå på FaceTime-glidebryteren for å la den bruke mobildata.

4. Start iPhone, iPad eller Mac på nytt

Å starte enheten på nytt er et av de beste feilsøkingstipsene for enhver app. Når du starter iPhone på nytt eller starter Mac-en på nytt, vil du ofte oppdage at programvarefeil blir løst i prosessen. Det er fordi operativsystemet oppdateres på grunn av at enheten slås av og slås på igjen.

Det høres enkelt ut, men ikke overse dette nyttige trinnet når FaceTime ikke fungerer.

5. Finn ut om FaceTime er nede for alle

Apple-tjenester opplever noen ganger tekniske problemer, noe som betyr at FaceTime ikke vil koble til eller være tilgjengelig for noen. Når dette skjer, er det ingenting du kan gjøre enn å vente på at Apple implementerer en løsning.

Ta en titt på gjeldende status for hver Apple-tjeneste på Apples systemstatusside. Hvis statusindikatoren ved siden av FaceTime ikke er grønn, betyr det at tjenesten opplever strømbrudd og at du må vente.

6. Sjekk om FaceTime fungerer i ditt land

Dessverre er ikke FaceTime tilgjengelig over hele verden – selv om det absolutt kommer i nærheten. Det er heller ikke tilgjengelig med hver enkelt nettverksleverandør.

Se på Apples operatørstøtteside for å finne ut om operatøren din støtter FaceTime i ditt land. Hvis FaceTime ikke er tilgjengelig der du bor, kan du kanskje omgå disse begrensningene ved å bruke en gratis VPN-app for iPhone.

På din iPhone kan du sjekke dine egne FaceTime-kontaktdetaljer ved å gå til Innstillinger > FaceTime > Du kan nås av FaceTime kl. Be personen du ringer om å gjøre det samme for å sikre at du har de riktige detaljene for vedkommende.

For å sjekke detaljene dine på en Mac, åpne FaceTime-appen. Fra menylinjen går du til FaceTime > Innstillinger. Din kontaktinformasjon vil vises i fanen Generelt.

8. Bekreft at enheten din fungerer med Group FaceTime

Du kan kanskje ikke få Group FaceTime-chatter til å fungere hvis enheten din er for gammel. Dette kan være tilfelle selv om en-til-en FaceTime-samtaler fungerer helt fint.

  Hvordan fjerne vokal fra enhver sang ved å bruke LALAL.AI?

For Group FaceTime-chatter trenger du en av følgende enheter:

  • iPhone 6s eller nyere
  • iPod touch (7. generasjon)
  • iPad Pro, iPad Air 2, iPad mini 4, iPad (5. generasjon) eller nyere
  • Enhver Mac som kjører macOS Mojave 10.14.3 eller nyere

9. Begrens antall personer i FaceTime Chat-gruppen din

Bildekreditt: eple

FaceTime lar deg starte en gruppechat med opptil 32 personer om gangen. Men å ha så mange mennesker gjør det vanskelig å vite hvem som forårsaker FaceTime-problemer. Prøv å starte en en-til-en-chat, og legg deretter til flere personer én om gangen for å finne ut når problemene starter.

Hvis FaceTime ikke kobler til for noen i det hele tatt, må det være et problem med enheten eller internettforbindelsen din. Men hvis FaceTime ikke fungerer med én person spesielt, ligger problemet sannsynligvis på slutten.

10. Oppdater programvaren på enheten

FaceTime kan få problemer hvis du ikke kjører den nyeste programvaren på iPhone, iPad eller Mac. Oppdater enheten til den nyeste OS-versjonen for å fikse dette problemet. Sørg også for at personen du prøver å ringe oppdaterer enheten sin også.

På en iPhone eller iPad går du til Innstillinger > Generelt > Programvareoppdatering. På en Mac går du til Systeminnstillinger > Generelt > Programvareoppdatering for å se etter en nyere versjon.

11. Still inn dato og klokkeslett automatisk

Apple foreslår at du stiller inn dato og klokkeslett automatisk hvis FaceTime ikke fungerer på iPhone, iPad eller Mac. De fleste av oss gjør dette uansett, men du bør sørge for at det er aktivert i innstillingene på enheten din.

På en iPhone eller iPad går du til Innstillinger > Generelt > Dato og klokkeslett og kontroller at Angi automatisk er slått på.

På en Mac går du til Systeminnstillinger > Generelt > Dato og tid. Slå på Still inn klokkeslett og dato automatisk øverst. Du må kanskje klikke på hengelåsen og skrive inn administratorpassordet til Mac-en for å låse opp endringer først.

12. Deaktiver FaceTime midlertidig i innstillingene

Du kan slå FaceTime av og på fra FaceTime-innstillingsmenyen på iPhone, iPad eller Mac. Du må kanskje logge på Apple ID-kontoen din igjen når du slår den på igjen.

På en iPhone eller iPad går du til Innstillinger > FaceTime og slår av FaceTime. Vent noen øyeblikk for å slå den på igjen.

  Hvordan koble AirPods til iPhone

På en Mac åpner du FaceTime-appen og går til FaceTime > Innstillinger fra menylinjen. Fjern merket for Aktiver denne kontoen for å slå av FaceTime. Klikk deretter Slå på for å aktivere den igjen.

13. Logg av FaceTime, og logg deretter på igjen

Hvis FaceTime fortsatt ikke fungerer på iPhone, iPad eller Mac, logger du deg helt av og deretter på igjen. Du kan tilbakestille Apple ID-passordet ditt hvis du har glemt det.

På en iPhone eller iPad går du til Innstillinger > FaceTime. Trykk på Apple ID-e-postadressen din under Anrops-ID-delen og velg Logg av fra popup-vinduet som vises. Etter at du har logget av, trykker du på Bruk din Apple ID for FaceTime og logger på med Apple ID-detaljene dine.

På en Mac åpner du FaceTime-appen og går til FaceTime > Innstillinger fra menylinjen. Klikk Logg av øverst i vinduet, og bekreft at du vil logge av. Etter å ha logget av, skriv inn Apple ID-detaljene dine i hovedvinduet i FaceTime for å logge på igjen.

14. Deaktiver innholdsbegrensninger for FaceTime

Hvis FaceTime-appen mangler helt på iPhone, iPad eller Mac, kan det hende du har aktivert skjermtidsbegrensninger. Folk bruker vanligvis disse innstillingene for å hindre små barn i å få tilgang til visse funksjoner på en enhet.

På en iPhone eller iPad går du til Innstillinger > Skjermtid > Innhold og personvernbegrensninger. Gå inn i Tillatte apper og sørg for at vekslene for både FaceTime og Kamera er aktivert.

På en Mac går du til Systeminnstillinger > Skjermtid > Innhold og personvern > Apprestriksjoner. Sørg for at Kamera og FaceTime er aktivert.

Hvis du blir bedt om det på en av enhetene, skriv inn skjermtidspassordet ditt, som vanligvis er forskjellig fra enhetens passord.

15. Aktiver enkelte porter i brannmuren

FaceTime fungerer kanskje ikke på en Mac hvis datamaskinens brannmur blokkerer de nødvendige tilkoblingene. Dette kan skje med tredjeparts brannmurer som ikke er konfigurert til å fungere med FaceTime. Du kan fikse disse problemene uten å deaktivere brannmuren ved å åpne bestemte porter.

Sjekk med den som har laget brannmuren din for å finne ut hvordan du fjerner blokkeringen av bestemte porter. Så ta en titt på Apples støtteside for brannmur for å finne ut hvilke porter du må oppheve blokkeringen for FaceTime.

Når FaceTime fungerer, er det fantastisk. Du kan videosamtale venner og familie med perfekt klarhet. Med feilsøkingstipsene ovenfor bør du kunne fikse nesten alle FaceTime-problemer.

Men hvis FaceTime fortsatt ikke fungerer, kan du bruke en alternativ app, som WhatsApp eller Messenger, for videosamtaler i mellomtiden. Disse er gratis og fungerer på flere plattformer. Samtidig kan du kontakte Apple Support for ytterligere hjelp.

x