Opprett en gjestekonto på din iPhone med gjestemodus

Kids Zone-funksjonen i Windows Phone 8 har absolutt vist at det er plass i markedet for mobile plattformer som tilbyr flere brukerkontoer, akkurat som stasjonære enheter. Ved mange anledninger kan det føles frekt å nekte å gi noen smarttelefonen din, men det virker enda mer frekt å hele tiden prøve å se hva de gjør med den. Den eneste måten å få tankene dine til ro i slike situasjoner er å opprette en slags gjestekonto på enheten din. For iOS har vi tidligere dekket en tweak ved navn iPrivacy, som lar deg begrense tilgangen til appene som er installert på iPhone. GuestMode er en ny tweak for iOS 7 som er basert på samme prinsipp, men som er mye mer intuitiv i bruk. Du vil ikke bli forvirret av en myriade av konfigurasjonsalternativer mens du prøver å sette den opp, og hele greia er klar til å settes i gang rett etter at du har valgt appene og funksjonene du anser som trygge for visning av fremmede.

GuestMode tilbyr mange måter å aktivere den alternative brukerkontoen på. De fleste av disse metodene er basert på bevegelser, og det er grunnen til at tweaken er avhengig av Activator (installert automatisk med GuestMode). Noen av måtene GuestMode kan startes på inkluderer å sveipe over passordinntastingsskjermen (som du ville gjort på låseskjermen), legge til en dedikert knapp på låseskjermen for denne tilpasningen, eller tilordne en Activator-bevegelse til den. For å forsegle alle ender med hensyn til personvern, lar tweaken deg sette et passord på GuestMode, uavhengig av låseskjermens passord.

I tillegg til å begrense tilgangen til apper, kan GuestMode brukes til å bestemme andre privilegier også. Det er mulig å blokkere tilgang til varslingssenteret, kontrollsenteret, appbytteren, Siri, Newsstand og Spotlight-søk. For å være enda mer grundig lar GuestMode brukere begrense funksjoner som å drepe apper, se adresseboken fra oppringeren og kontrollsentersnarveier.

Alle disse funksjonene har sine egne brytere i GuestMode-menyen som er lagt til Innstillinger-appen. For å velge appene som skal forbli tilgjengelige i gjestemodus, gå ganske enkelt gjennom delen «Aktiverte apper» som viser både system- og tredjepartsapper.

GuestMode ødelegger ikke ikonarrangementet på Springboardet ditt. Tweaken gråner bare ikonene og mappene som ikke er tilgjengelige i gjestemodus, og å trykke på dem gir ingen resultater. For å avslutte gjestemodus, lås bare enheten din og lås den opp på vanlig måte.

GuestMode er kompatibel med iOS 7, koster $0,99 og er tilgjengelig i BigBoss-repoen til Cydia-butikken.