Windows

Få fart på din sakte Mac eller Windows-PC med Cleaner One Pro

Det er ikke noe mer frustrerende enn en treg datamaskin. Selv om vanlig datamaskinvedlikehold er det beste du kan gjøre for å holde maskinen i topp stand, hva gjør du når det ikke er nok, eller når du ikke vet hvordan du utfører datamaskinvedlikehold?

Lær hvordan du rydder opp i en treg datamaskin for både PC og Mac, samt noen ekstra verktøy du kan bruke for å sørge for at datamaskinen din aldri blir tregere i utgangspunktet.

Hvordan ser en treg datamaskin ut?

Datamaskinens nedgang kan skje gradvis eller alt på en gang. Kanskje datamaskinen din har problemer med oppstartstider, programmer som ikke reagerer, merkelig flimring eller krasjer og fryser.

Det er et stort antall forskjellige grunner til at dette kan skje. Problemer som for mange applikasjoner som kjører samtidig, interne komponentfeil, utdaterte drivere, virus og mer.

  Fiks File Explorer Dark Theme som ikke fungerer på Windows 10

Den eneste måten å finne ut hva som er galt med din spesifikke maskin er å ta en praktisk tilnærming og se gjennom disse problemene systematisk.

Hvordan rydde opp i en treg datamaskin (Windows og Mac)

Det er mange metoder som er verdt å ta når det kommer til å øke hastigheten på datamaskinen. Dette er noen du kan prøve på både PC- og Mac-datamaskiner.

Fjern unødvendige filer

Datamaskinen din trenger diskplass for å utføre nesten alle viktige funksjoner, så uten nok, kan den begynne å avta. Få mer plass på maskinen din ved å slette filer du ikke lenger trenger eller bruker, eller flytt dem til en ekstern harddisk hvis du ikke bruker dem ofte.

Dette er enkelt å gjøre på Windows og kan også gjøres trygt på macOS.

Avinstaller programvare du ikke bruker

På samme måte kan programvare ta opp mye plass på datamaskinen din. Hvis du ikke bruker programvaren, er det plass som datamaskinen din kan bruke til andre, viktigere ting.

  Hvordan ta opp lyd på Windows 11

Du kan avinstallere programmer manuelt, men eksterne programmer som f.eks Cleaner One Pro kan hjelpe deg med å finne ut hva som tar opp plass på datamaskinen din.

Administrer oppstartsprogrammene dine

Det er mange oppstartsprogrammer du trygt kan deaktivere for å øke hastigheten på Windows, og du kan enkelt legge til, fjerne og forsinke oppstartsapper på Mac også.

Disse appene som kjører kan redusere hastigheten på datamaskinen din, så å deaktivere dem er en god måte å få mer hastighet ut av maskinen.

Fjern virus

Virus er dårlige av en rekke årsaker, minst av alt er at de kan bremse datamaskinen din. Å få datamaskinen virusfri kan være en enklere prosess enn du kanskje forventer, og kan øke hastigheten på datamaskinen din dramatisk.

Hold operativsystemet ditt oppdatert

Et oppdatert OS vil sikre at maskinen din kjører jevnt og så godt beskyttet som mulig. Det er enkelt å oppdatere Windows, og det er like enkelt å oppdatere en Mac.

  Reparer Windows 10 DisplayPort som ikke fungerer

Flere tips og triks

Alternativt kan du stole på et tredjepartsprogram for å effektivt administrere datamaskinvedlikeholdet for deg. Cleaner One Pro er et slikt program og en flott innsats for alle som ønsker å holde datamaskinen i topp stand hele tiden.

Cleaner One Pro vil enkelt utføre viktige vedlikeholdshandlinger som å frigjøre diskplass, forhindre at unødvendige programmer starter ved oppstart, optimalisere minnebruk og mer. Det er et flott verktøy for å akselerere datamaskinens ytelse, og et utmerket alternativ for å holde datamaskinen i gang.

Aldri bekymre deg for en treg datamaskin igjen

Selv om problemet kan være frustrerende, er det mange alternativer du kan ta for å løse dine trege datamaskinproblemer. Noen av de ovennevnte kan hjelpe deg i en klemme, og det er mer å prøve hvis de ikke har fungert like bra.

Dette er et sponset innlegg. Produktvalgene og meningene uttrykt i denne artikkelen er fra sponsoren og reflekterer ikke den redaksjonelle retningen til MakeUseOf eller dets ansatte.

x