Gratis LogMeIn-alternativ for skjermdeling og fjerntilgang

LogMeIn er et av de mest populære skjermdelingsverktøyene for eksternt skrivebord, som lar stasjonære og mobile brukere enkelt få tilgang til og dele skjermen eksternt via nettet eller native applikasjoner for de støttede plattformene. For noen dager siden trakk selskapet imidlertid ut kontakten på sine gratiskontoer for både nye og eksisterende kunder, og raste både freemium-brukerbase og bransjeeksperter. Selskapet tilbyr ikke lenger gratis registrering til nye brukere, mens eksisterende gratis kontoinnehavere ble høflig bedt om enten å velge en betalt plan eller bytte til en annen tjeneste. Hvis du har lett etter et alternativ, prøv Mikogo – en LogMeIn-lignende skjermdelingsapp for Windows, Mac, Linux, iOS, Android og web.

Mikogo er veldig enkel på overflaten, både fra dets estetikk og bruksperspektiv. Med en allestedsnærværende design på alle støttede plattformer, likte jeg virkelig hvordan Mikogo setter alt sammen på den enkleste måten. Det er også veldig enkelt å komme i gang med tjenesten. Slik fungerer det:

For ganske enkelt å bli med i en skjermdelingsøkt opprettet av noen andre, trenger du ikke å ha en konto hos tjenesten. Selv om du vil dele skjermen din med noen andre eksternt, må du opprette en konto først. Bare besøk nettstedet via lenken på slutten av dette innlegget, og naviger til registreringssiden.

Du vil bli bedt om ditt navn, e-postadresse, et tilpasset passord og telefonnummer for å gi deg tilgang til tjenestens funksjonssett. Når du har registrert deg, sender Mikogo deg også en bekreftelses-e-post.

Neste trinn er å laste ned Mikogos applikasjon for plattformen din. Desktop-brukere må laste ned den passende Windows-, Mac- eller Linux-appen for å starte en ekstern delingsøkt, mens de som planlegger å bli med kan også gjøre det via mobilappene for iOS eller Android, i tillegg til nettet.

Etter å ha opprettet en konto og lastet ned appen, logger du på den med e-postadressen og passordet du brukte til å registrere deg for tjenesten.

Du vil da bli tatt til programmets startskjerm, hvorfra du umiddelbart kan starte en ny økt. Mikogo lar deg også planlegge skjermdelingsøkter og gjøre dem tilgjengelige på en fremtidig dato, noe som er en flott funksjon som kan være nyttig for å forhåndsplanlegge nettmøter. For å starte en ny økt umiddelbart, klikk på den lille av/på-knappen på venstre side, velg økttype fra rullegardinmenyen og trykk på «Start økt».

Hver økt har en unik 9-sifret sesjons-ID som gjør det mulig for andre å bli med, slik at du kan dele skjermen med kun utvalgte personer. Du kan også låse en økt slik at ingen flere deltakere kan bli med.

Nå trenger du bare å dele den 9-sifrede koden med personene du vil dele økten med. For å bli med i økten kan mottakeren(e) navigere til go.mikogo.com, angi den 9-sifrede økt-ID-en og klikke på «Bli med i økten». Det er to forskjellige tilkoblingsmetoder som man kan bruke til å bli med i økten. Tilkoblingsprogram gir bredere kontroll til den eksterne økten, for eksempel lar brukere kontrollere tastaturet og musen på den delte skjermen. HTML Viewer lar på den annen side deltakeren kun se skjermen.

Du kan besøke lenken nedenfor for å lære mer om Mikogo, inkludert betalte planer og andre funksjoner.

Besøk Mikogo