Hands-on med Skype-tale- og videosamtaler for Outlook.com

Jeg har ikke rørt Skype siden bruken av FaceTime og Viber-videosamtaler, men det er fortsatt definitivt en enorm brukerbase for tjenesten, spesielt i bedriftsmarkedet. Integrering av Skype på tvers av mobil- og skrivebordsprodukter har vært høyt på Microsofts prioriteringer med Skype etter oppkjøpet – det siste produktet som skal integreres er Outlook.com. La oss gå hands on!

Microsofts moderne reimagining av Hotmail har blitt positivt mottatt av brukerne. Faktisk så positivt at folk – i hvert fall i min vennekrets og kolleger – faktisk har gått over fra mangeårige publikumsfavoritt Gmail. Gmail har nesten ikke endret seg de siste årene; Outlook.com er et stort skifte i hvordan nett-e-post ser ut og som en konsekvens fungerer. Ja, «hvis det ikke er ødelagt, ikke fiks det». Gmail har imidlertid sett ut og fungert stort sett likt siden midten av 2000-tallet. Jeg synes det er ganske rart å si dette, men Gmail begynner å bli litt kjedelig!

  Beste måter å vise NFT-er i hjemmet ditt

Nå har Outlook.com hatt muligheten til å chatte med Facebook- og Google-venner en god stund nå, men tillegget av Skype-tale- og videosamtaler tar kaken!

Det fungerer (nesten) som forventet. Bare logg på Microsoft-kontoen din på Outlook.com, klikk på smiley-ikonet øverst til høyre for å starte chatten, så er du i gang! Skype er allerede koblet til kontoen din, så alt du trenger å gjøre er å klikke «Start ny samtale» og starte en videosamtale, ikke sant?

Vel nei. Skype på Outlook.com trenger først en plugin for å installeres for video/lydchat. Jeg håpet at jeg ikke trengte å installere en nettleserplugin, men dessverre! Nettstandarder er ikke avanserte nok. WebRTC trenger fortsatt mye arbeid før – om noen gang – store selskaper som Microsoft tar det i bruk.

  5 beste utendørs skjermprojektorer av 2024 for morsomme kvelder

Installering av 5MB-pluginen gikk smertefritt. Imidlertid nektet videochatter rett og slett å fungere. Skype på Outlook.com nektet å gjenkjenne webkameraet mitt! Jeg testet lydchat, og det fungerte i det minste bra. Stemmekvaliteten var på topp!

Jeg har ikke noe imot å skifte til Outlook.com, men forholdet mellom innsats for å skifte i forhold til produktivitetsøkning forblir lavt, spesielt med tanke på at jeg bruker Google Apps for et tilpasset domene (awaisimran.com), og Mailbox på iOS, som ikke støtter ikke Outlook ennå. For alle andre gjør imidlertid tillegget av Skype i nettleseren Outlook.com til et enda mer fristende alternativ til Gmail.

  Kontroller maskinvarebrytere ved å bruke Google Nows API for stemmegjenkjenning