Se landene og organisasjonene Android-apper Send data til med viaProtect

Etter mange lekkasjer og avsløringer om NSAs «PRISM» internettovervåkingsprogram og andre lignende prosjekter fra internasjonale sikkerhetsfirmaer, har det blitt nesten utenkelig å surfe på nettet uten noen form for beskyttelse. På Android er det allerede mange måter å sjekke hvilke apper som sender eller mottar data fra nettet, men den nye appen viaProtect går et skritt videre. Appen – som fortsatt er på forhåndsvisningsstadiet – viser deg landene og tjenestene som hver apps internetttrafikk går gjennom, sammen med annen sikkerhetsinformasjon og en generell sikkerhetsrisikovurdering for enheten din.

  Start Kamera-appen med en vri på håndleddet [Android]

Når den startes for første gang, viser appen en registreringsskjerm der du enten kan velge å bruke viaProtect i gjestemodus eller opprette en ny brukerkonto ved å skrive inn e-postadressen din. Registrering vil selvfølgelig gjøre det mulig for deg å synkronisere alt til skyen, og kan tilby flere funksjoner i fremtiden ved utgivelsen av appens endelige bygg.

Tidligere viser viaProtect risikonivået for dataene på enheten din basert på mengden kryptert trafikk, samt regionene og organisasjonene som apper sender data gjennom. Risikoindikatoren øverst er en rask måte å vite om du er på den sikre siden eller ikke, men du kan trykke på «Les mer» for å se relevante faktorer, som inkluderer antall ugyldige apper som kan kompromittere sikkerheten og fraværet av et låseskjermpassord. Sikkerhetsvurderingen har tre brede nivåer, nemlig «Lav», «Moderat» og «Alvorlig».

  Slik legger du til voice-over mens du tegner på Android-enheten din

Nedenfor vil du se individuelle seksjoner for å se rapporter om selskapene og deler av verden dataene dine sendes til (henholdsvis «Organisasjon» og «Land») og prosentandelen av krypterte og ukrypterte data, med « sist oppdatert» tid nevnt nedenfor.

Du kan manuelt oppdatere disse rapportene individuelt fra hver seksjon. Til slutt er det en «Sensorer»-skjerm, som ganske enkelt viser deg kildene appen samler informasjon fra sammen med hastigheten som informasjonen samles inn fra hver sensor.

viaProtects tilbud er grunnleggende, men absolutt praktisk. Det kan hjelpe de personvernbevisste blant oss med å roe seg etter å ha installert en ny app fra en ukjent utvikler eller kilde.

  Slik stopper du forespørsler om gjennomgang av Google Maps på Android og iPhone

Appen er tilgjengelig gratis i Google Play Store. Du kan laste den ned til enheten din fra lenken nedenfor.

Installer viaProtect fra Play Store

[via AndroidPolice]