tipsbilk.net

Her er hva du trenger å gjøre

Inntil nå har det vært gratis å sikkerhetskopiere WhatsApp-chattene dine til Google-kontoen din. Snart vil imidlertid disse sikkerhetskopiene begynne å telle mot Google Disk-lagringskvoten din.

Dette vil påvirke deg mest hvis du er en vanlig WhatsApp-bruker. Ikke bekymre deg, vi hjelper deg med å navigere i denne endringen og foreslår ting du kan gjøre nå for å lagre WhatsApp-chattene dine.

WhatsApp-sikkerhetskopier vil nå telle mot lagringen av Google-kontoen din

Google kunngjorde 14. november at «WhatsApp-sikkerhetskopier på Android vil snart begynne å telle mot skylagringsgrensen for Google-kontoen din, på samme måte som WhatsApp-sikkerhetskopier håndteres på andre mobilplattformer.»

Denne endringen vil begynne å rulle ut til WhatsApp Beta-brukere i desember 2023, og deretter til alle WhatsApp-brukere på Android fra tidlig i 2024. Dette betyr at du fortsatt har litt tid til å sikkerhetskopiere WhatsApp-meldingene dine til Google Disk gratis.

  Slik legger du til venner i WeChat

Hver Google-konto kommer med 15 GB gratis lagringsplass som deles mellom Google Disk, Gmail og Google Foto. Hvis du regelmessig sikkerhetskopierer data på telefonen eller har automatisk sikkerhetskopiering aktivert, har du sannsynligvis allerede brukt en del av den gratis lagringen.

For å sjekke hvor mye lagringsplass du har igjen, åpne Google Disk-appen på telefonen og trykk på menyen med tre linjer. Hvis du har brukt opp mer enn 75 % av den totale lagringsplassen, anbefaler vi at du tar korrigerende tiltak umiddelbart ved å bruke punktene nedenfor.

Hva kan du gjøre for å lagre WhatsApp-chattene dine?

Det er et par ting du kan gjøre for å unngå å miste WhatsApp-chattene dine. Bruk følgende løsninger:

1. Sikkerhetskopier WhatsApp-chattene dine før fristen

Det er fortsatt litt tid til endringen trer i kraft for alle WhatsApp-brukere, så det første du bør gjøre akkurat nå er å sikkerhetskopiere WhatsApp-chattene dine før tidsfristen.

  Slik endrer du land/region i Google Play-butikken

For å gjøre det, åpne WhatsApp og trykk på menyen med tre prikker, og gå deretter til Innstillinger> Chatter> Chat-sikkerhetskopi. Hvis Google-kontoen din ikke allerede er koblet til WhatsApp, trykker du på Google-konto og logger på. Når du er koblet til, trykker du på Sikkerhetskopier og venter til prosessen er fullført.

2. Ekskluder videoer i WhatsApp-sikkerhetskopiene dine

Videoer tar mye plass, langt mer enn bilder og tekst til sammen. Så, for å unngå å fylle opp Google Disk-lagringen din etter fristen, kan du slå av Inkluder videoer i Chat backup-menyen. For videoer som er viktige for deg, bør du vurdere å laste dem ned direkte til enheten din i stedet for å sikkerhetskopiere dem til skyen.

3. Frigjør lagringsplass på Google-kontoen din

Hvis Google-kontoen din ikke har mye lagringsplass igjen, er det på tide å slette noen ting. Det er sannsynlig at mesteparten av lagringsplassen i Google Disk blir okkupert av Google Foto, så start der. Åpne Google Foto-appen, trykk på profilbildet ditt og trykk på Kontolagring.

  5 kraftige SharePoint-ytelsesovervåkingsverktøy

Her vil du se bildene og videoene dine delt inn i kategorier som store bilder og videoer, uskarpe bilder og skjermbilder. Du vil også kunne se hvor mye lagringsplass hver kategori tar. Se gjennom dem alle og slett filene som ikke lenger er viktige for deg.

Du kan lære hvordan du frigjør lagringsplass i Google Disk hvis du vil ha en mer detaljert veiledning.

Sikkerhetskopier WhatsApp før det er for sent

Hvis du ikke allerede har gjort det, bør du sikkerhetskopiere WhatsApp-chattene dine umiddelbart. Google har ikke nevnt den nøyaktige datoen når denne endringen trer i full effekt for alle WhatsApp-brukere, så det er klokere å være proaktiv for å unngå å miste chattene dine.

Etter fristen begynner WhatsApp-chat-sikkerhetskopier å telle mot 15 GB gratis lagringsplass på Google-kontoen din. For å være sikker på at du ikke tømmer den, anbefaler vi at du oppretter sikkerhetskopier bare én gang i måneden og ekskluderer videoer fra dem.

x