Hva betyr denne emojien? Emoji-ansikt og smileys betydninger forklart

Tidligere kjent som smilefjes og ofte forvekslet med uttrykksikoner, brukes emoji-ansikter på SMS og sosiale medier-apper som Instagram, Reddit, Facebook og WhatsApp. Men hva betyr emojis? Hva hver emoji betyr er noen ganger åpent for tolkning, og det er ytterligere komplisert av hjerte- og håndsymboler.

Unicode publiserer standarder for hva emojis betyr, men de brukes ikke alltid etter hensikten. De kan ha unike betydninger innenfor visse samfunn. Det er et unikt sett med Snapchat-emojier, for eksempel. Så hva betyr spesifikke smileys?

Her er de vanlig aksepterte emoji-betydningene for populære emojis.

Happy Face Smileys betydninger

Her er betydningen av forskjellige emojier med glad ansikt, fra de som har smil til de som ler…

Smiley ansikter

Smilende ansikt med smilende øyne og Smilende ansikt er de mest brukte emojiene, og betegner ganske enkelt lykke eller positivitet. De er noen ganger kjent som henholdsvis sjenert ansikt og rødmende/rødmende ansikt.

Sjelden kan de brukes etter en mild fornærmelse eller kritikk for å fjerne noe av brodden.

Andre smilefjes

Det finnes mange versjoner av Smilende ansikt med åpen munn, inkludert:

 • Smilende ansikt med åpen munn og smilende øyne.
 • Grinende ansikt.
 • Smilende ansikt med åpen munn og tett lukkede øyne.

Disse ligner på de to enklere smilefjesene. Imidlertid brukes de ofte til å uttrykke større grad av lykke. En melding med en av disse emojiene vil normalt være ekstremt positiv. De brukes svært sjelden med en fornærmelse eller kritikk.

Smilende ansikt med åpen munn og kald svette

Det smilende ansiktet med åpen munn og kald svette viser på samme måte lykke, om enn med lettelse. Det er emoji-versjonen av å si «puh!» Meldinger som bruker denne emojien uttrykker ofte glede over hvordan en potensielt negativ hendelse fungerte. For eksempel, hvis du sendte en melding som forklarer at du har fått klarhet fra legen, kan du bruke denne emojien.

Det kan også brukes til å uttrykke forlegenhet eller klossethet.

Ansikt med gledestårer

The Face With Tears Of Joy emoji brukes til å vise latter. Det er erstattet bruken av «LOL» eller noen ganger «IJBOL» når noen sender en vits, bare en av måtene emojis har endret måten vi kommuniserer på.

Ruller på gulvet Leende ansikt

Rolling on the Floor Laughing Face er den siste iterasjonen av «ROFL», et av internettslangbegrepene du trenger å vite. Bruk denne når noe er spesielt morsomt.

Opp-ned ansikt

Upside-Down Face antyder at du ikke er seriøs eller snakker om noe som tilsynelatende ikke gir mening.

Det kan også brukes til å formidle sarkasme eller en passiv-aggressiv følelse.

Snygg ansikt

Zany Face viser også flipp. Bruk denne hvis noe er dumt, men morsomt. Det er også noen ganger kjent som Drunk Face, men bare fordi det indikerer en løsnet mentalitet.

Smilende ansikt med solbriller

Smilende ansikt med solbriller brukes for å vise kulhet. Det er noen ganger brukt tungen i kinnet, eller det kan bety «takle det».

Flushed Face

The Flushed Face viser forlegenhet over en vanskelig situasjon eller feil. Det brukes ofte selvironisk som et svar på komplimenter. Det kan også bety at noe er øyeåpnende eller overraskende.

Ansiktet nyter deilig mat

Face Savoring Delicious Food kan brukes i påvente av, under eller etter et velsmakende måltid. Det er også kjent som Hungry Face emoji. Men noen bruker det for å vise at en kommentar er ment på en tungen i kinnet-måte.

Nerd-ansikt

Nerd Face viser intelligens eller lidenskap for et bestemt emne. Det kan brukes ironisk også, eller som en representant for et spesifikt individ.

Smilende ansikt med stjerneklare øyne

Smirking Face With Starry Eyes betyr at du er begeistret eller starstruck, som når du venter på å møte noen eller gjøre noe.

Ansikt med festblåser og festhatt

Face With Party Blower And Party Hat-emojien brukes når man feirer en begivenhet. Den brukes best når det er en venns bursdag.

Flørtende ansikt Emojis betydninger

Smilende ansikt

Smirking Face har sterke seksuelle konnotasjoner. Det følger vanligvis med seksuelle insinuasjoner eller forslag, så sørg for at du kjenner riktig emoji-etikett i tilfelle du misbruker dette flørtende ansiktet!

Blinkende ansikt

Winking Face viser at meldingen ble sendt med humoristisk hensikt. Enhver melding som følger med et blinkende ansikt bør ikke tas for alvorlig.

I likhet med Smirking Face, følger Winking Face ofte med suggestive meldinger.

Utstrakte tungeansikter

Variasjoner av ansikt med utstrakt tunge inkluderer:

 • Ansikt med utstrakt tunge og blinkende øye.
 • Ansikt med utstrakt tunge og tett lukkede øyne.

Disse brukes om hverandre med Winking Face for å vise humor.

lettet ansikt

Reliefed Face er ment å indikere lettelse. Imidlertid brukes det mest for å vise tilfredshet.

Den kan også, som svar på en suggestiv emoji, demonstrere reserverthet eller uskyld.

Smilende ansikt med glorie

Smiling Face With Halo viser uskyld. Den kan brukes seriøst eller humoristisk.

For eksempel vil denne emojien være passende når du sender meldinger til vennene dine på en fredag ​​for å forklare at du blir hjemme for natten.

Devil Faces

The Smiling Face With Horns and Imp kan brukes om hverandre for å vise slemhet eller rampete.

Fordi den ene smiler og den andre rynker pannen, viser de subtilt forskjellige ting. Smiling Face With Horns-emojien følger oftere med mindre ugagn eller suggestive meldinger, mens Imp (dvs. den som ser sintere ut) antyder mer ondskap.

Kyssende ansikter

Det er flere populære varianter av Kyssing Face-emojiene, som:

 • Ansikt som kaster et kyss.
 • Kyssende Ansikt Med Smilende Øyne.
 • Kyssende ansikt med lukkede øyne.

De viser romantikk eller hengivenhet. Face Throwing A Kiss er vanligvis mer romantisk på grunn av det lille røde hjertet.

De tre andre kan også brukes til å vise uskyldig plystring.

Smilende ansikt med hjerteformede øyne

Smilende ansikt med hjerteformede øyne viser kjærlighet, tilbedelse eller takknemlighet. Den kan brukes til en person, sted, begivenhet eller ting.

Klemende ansikt

Hugging Face betyr at du sender mottakeren en virtuell omfavnelse.

Negative Face Emojis Betydninger

Ikke alle emojier uttrykker lykke eller ugagn. Det er også mange negative emojier.

Blanke ansikter

Nøytralt ansikt og uttrykksløst ansikt viser en bevisst mangel på følelser. De kan brukes til å vise at noen er lite imponert, likegyldige eller vanskelige.

Unaused ansikt

Unamused Face uttrykker misnøye eller mistanke. Denne emojien viser ikke ekte sinne eller tristhet, men snarere en subtil negativ følelse. For eksempel, hvis du er misfornøyd eller tviler på noens unnskyldning for hvorfor de er for sent ute, kan du sende denne emojien.

Ansikt med kald svette

The Face With Cold Sweat emoji viser stress eller hardt arbeid. Det refererer vanligvis til en spesifikk situasjon. Å sende meldinger til en du er glad i for å forklare at du må bli sent på kontoret vil berettige denne emojien.

Triste ansikter

Ettertenksomt ansikt og skuffet ansikt er de to viktigste triste ansikts-emojiene. Begge formidler en følelse av tristhet, anger, anger, skuffelse eller lignende negative følelser.

Bedende ansikt

The Pleading Face viser at du ber om en tjeneste. Det er utseendet til «valpehundeøyne», og brukes sjelden i alvorlige situasjoner. Noen ganger betyr det at du er på randen av tårer, hvis noen har komplimentert deg eller du er overveldet av noe den andre personen har sagt. Ellers kan du tenke på dette som emoji-ekvivalenten til å si «aww». Det finnes også et lykkeligere alternativ, med en rekke glade tårer langs de store øynene.

Skuffet men lettet ansikt

Skuffet men lettet ansikt brukes vanligvis til å vise frykt eller såret. Noen bruker det også for å vise at de er nervøse.

Gråtende ansikt

Gråtende ansikt ligner ettertenksomt ansikt og skuffet ansikt. Det viser en sterkere følelse av sårhet enn generell tristhet.

Høyt gråtende ansikt

Loudly Crying Face er en sterkere versjon av Crying Face. Det viser vondt, smerte og opprørt. I motsetning til de andre triste ansiktene, brukes det ofte ironisk.

Bekymret ansikt

Bekymret ansikt viser sjokk, redsel, avsky og frykt.

Grimassende ansikt

Grimaserende ansikt viser på samme måte bekymring, forlegenhet eller klossethet. På iOS vil dette bli foreslått hvis du skriver inn «oops», og så kan du bruke det hvis du er bekymret for en melding, på samme måte som når du kanskje bruker SMH.

Ansikt med hevet øyenbryn

Face With A Raised Eyebrow viser skepsis eller misbilligelse – perfekt hvis du ikke tror på noens unnskyldning.

Ansikt med monokel

Face With Monocle uttrykker også tvil, som om du gransker en melding.

Liggende ansikt

Lying Face viser en nese som vokser, akkurat som Pinocchio. Bruk med måte hvis du tror at noen ikke snakker sant, da det kan fornærme mottakeren.

Ansikt uten munn

Face Without Mouth viser at du er målløs. Det kan brukes ironisk, men betyr ofte at du ikke vet hva du skal si under en vanskelig samtale eller ikke tør si mening når du er flau eller sint. Selvfølgelig, hvis du bruker dette utelukkende fordi det ikke er en passende emoji for å uttrykke hvordan du føler, kan du lage dine egne emojis!

Glidelås-munn ansikt

Glidelås-munn-ansikt kan bety at du ikke kan formidle de riktige ordene akkurat nå. Det brukes imidlertid oftere for å vise at du kan holde på en hemmelighet.

Ansikt med eksploderende hode

Face With Exploding Head viser sjokk og forteller mottakeren at du er blåst bort. Det brukes vanligvis i ærefrykt for noe.

Ansikt med symboler over munnen

Ansikt med symboler over munnen erstatter naturligvis et forbannelsesord. Bruk dette til å uttrykke irritasjon eller sinne.

Trøtte ansikter

Trøtt ansikt og slitent ansikt viser begge tretthet; de brukes ofte til å representere verdenstretthet og stress, som om du er på slutten av tjoret ditt.

Søvnig ansikt

Sleepy Face representerer sjelden tretthet. I stedet viser den generelt at avsenderen er syk eller uvel. Selv om emojier er ment å være mer forståelige enn uttrykksikoner, er det ikke alltid tilfelle!

Sovende ansikt

Sleeping Face brukes i stedet for Sleepy Face for å vise døsighet eller kjedsomhet. Det er vanskelig å sende en melding når du faktisk sover…

Forvirrede ansikter

Confused Face og Confounded Face brukes om hverandre for å vise forvirring. Forvirret ansikt brukes også til å vise klossethet, skuffelse eller en unnskyldning. Hvis noen for eksempel må kansellere planer, kan de inkludere denne emojien.

Ansikt med utseende av triumf

Face With Look Of Triumph er en av de mest misbrukte emojiene. Det brukes ofte til å vise sinne eller frustrasjon (som i å suge varm luft fra neseborene dine) i stedet for å triumfere – ofte ironisk nok.

Sinte ansikter

Angry Face og Pouting Face viser begge sinne, med det røde Pouting Face den sterkeste av de to. I motsetning til Face With Look Of Triumph, brukes de sjelden humoristisk.

Utholdende ansikt

Utholdende ansikt viser at du sliter med en situasjon, men fortsetter med frustrasjonen din.

Sjokkerte ansikter

Rynende ansikt med åpen munn og angstansikt viser sjokk, redsel og skuffelse. De brukes ofte som en mindre versjon av Pensive Face eller Disappointed Face.

Redde ansikter

Du finner små forskjeller i Scared Faces:

 • Fryktelig ansikt.
 • Ansikt med åpen munn og kaldsvette.
 • Face Screaming In Fear (noen ganger kjent som OMG Face).

De tre viser varierende nivåer av frykt, alt fra lett redde med Face With Open Mouth And Cold Sweat til direkte redsel med Face Screaming In Fear. De kan alle brukes ironisk nok.

Andre Face Emoji-betydninger

Ikke alle emojier representerer et menneskelig uttrykk eller ansikt. Her er noen andre emojier du kommer over.

Apene

See-No-Evil Monkey, Hear-No-Evil Monkey og Speak-No-Evil Monkey brukes til å vise sjokk og forlegenhet, for det meste på en frekk måte. Hvilken spesifikk ape som brukes avhenger av innholdet i meldingen.

haug med bæsj

Pile Of Poop brukes nesten alltid humoristisk. Det kan erstatte et banneord eller kritisere en person eller melding.

Hva betyr Emojis med håndsymboler?

Det finnes en rekke hånd-emojier tilgjengelig i meldinger og nettkommunikasjon, som representerer forskjellige bevegelser.

Tommel opp og tommel ned skilt

Thumbs Up Sign viser aksept eller avtale.

Tommel ned-tegn viser avvisning, misliker eller uenighet.

OK håndskilt

OK-håndtegnet viser aksept, tilfredshet, eller at alt er OK. Den kan brukes til å vise at noe er bittesmå eller lite. Det brukes også noen ganger for å symbolisere gesten «kokkens kyss».

Du bør imidlertid være klar over at dette kan brukes som et hattegn, da noen rasistiske grupper har kapret meningen. I de fleste tilfeller aksepterer brukere det fortsatt som «ok» eller «perfekt».

Seiershånd

Victory Hand brukes oftere for å representere det lignende fredssymbolet. Det viser kjølighet, avslapning eller tilfredshet, men kan også brukes sarkastisk.

Person som løfter begge hender i feiring

Person som løfter begge hender i feiring, oftere referert til som prishender, brukes for å vise støtte eller takknemlighet.

Åpne hender

Open Hands formidler åpenhet og vennlighet. Det kan også bety at du sender en klem, som ligner på Hugging Face-emojien.

Person med foldede hender

Person med foldede hender, selv om det ikke er ment å være eksplisitt religiøs, brukes til å si takk, eller for å vise bønn eller bønn. Du kan bruke det når du ber om en tjeneste.

Kall meg hånd

Call Me Hand, til tross for navnet, kan ha mange betydninger avhengig av kontekst.

Det ligner på et tradisjonelt telefonrør, så det kan indikere at du vil snakke med noen over telefonen. Piloter bruker den også til å ønske hverandre lykke til. Og i hawaiisk kultur er det kjent som «Shaka»-tegnet, som betyr «heng løs» – en kjærlig gest som indikerer solidaritet.

Hva betyr Heart Emojis?

Du vil komme over en rekke hjerte-emojier når du kommuniserer på nettet, med forskjellige versjoner som har forskjellige betydninger.

Rødt hjerte og glitrende rosa hjerte

Red Heart er det klassiske kjærlighetshjerte-uttrykksikonet, som uttrykker kjærlighet, vennskap eller romantikk. Men hvis du vil bringe noe ekstra til samtalen, la hjertet ditt skinne sterkt med det glitrende rosa hjertet.

Fargede hjerter

Hva med alle de fargede hjertene? Det er:

 • Lilla hjerte.
 • Gult hjerte.
 • Grønt hjerte.
 • Blått hjerte.

De ligner alle på Red Heart; men målet for deres hengivenhet er normalt relatert til fargen på hjertet. For eksempel brukes Blue Heart ofte med idrettslag som bruker blå trøyer. På samme måte er det gule hjertet assosiert med solen og sommeren.

Du har sannsynligvis sett varianter av disse emojiene på Snapchat.

Knust hjerte

Broken Heart emoji er det ultimate uttrykket for tristhet. Det brukes ofte ironisk nok.

Emojis endre måten vi kommuniserer på

Emojis utvikler seg for alltid som et verktøy for kommunikasjon, og deres betydninger er fortsatt flytende.

De er også overraskende personlige, så du må være på samme bølgelengde som mottakeren for å unngå å fornærme dem.