Windows

Hva betyr det for din Windows 11 PC?

Hurtigkoblinger

Viktige takeaways

  • Microsoft vil at Copilot skal være den neste startknappen, noe som gjør den til en innflytelsesrik AI-assistent.
  • En Copilot-tast legges til tastaturer for å effektivisere prosessen med å åpne og bruke Copilot.
  • Selv om ikke alle tastaturer vil ha en Copilot-tast, vil det sannsynligvis bli mer vanlig hvis Copilot viser seg vellykket.

Fra begynnelsen av 2024, hvis du kjøper en ny bærbar PC eller en PC, er det en sjanse for at du finner en helt ny tast på tastaturet: MIcrosofts nye Copilot-tast.

Microsoft har gått på posten og sagt at de vil at Copilot skal være «den neste startknappen», men hva er Copilot-nøkkelen, og hva gjør den?

Hva er Copilot?

Du lurer sikkert på hva Microsoft Copolit er. Vel, det er Microsofts AI-assistent designet for å hjelpe deg med oppgavene dine. Det startet livet som et GitHub-prosjekt, men har nå spredt seg over Microsofts økosystem, fra Office 365 til Microsoft Edge til Windows 11 Start-menyen.

  Hvordan installere Apple Mobile Device Support på Windows 10

Hva er en Copilot Key?

hodim/Shutterstock

Microsoft Copilot er tilgjengelig på Windows 10 og 11, men du kan også installere Copilot på Android og iOS, og det er også en versjon av Copilot for macOS. I skrivende stund er ikke Copilot veldig funksjonsrikt; den kan utføre chatbot-relaterte oppgaver, tegne AI-generert kunst og utføre noen systemrelaterte oppgaver.

For å hjelpe brukere med å få opp Copilot raskere, legger Microsoft til en Copilot-tast på tastaturet. Når du trykker på tasten, kaller den opp Copilot, slik at du kan bruke den til spørsmål både på din lokale maskin og internett. Microsoft bruker Copilot-nøkkelen for å erstatte Windows-nøkkelen, og den vil utføre en spesifikk systembasert handling for å effektivisere prosessen med å åpne den og få tilgang til AI-funksjonene.

Hvorfor legger Microsoft til en Copilot Key?

En god stund nå har Microsoft forlatt tastaturet relativt som det er. Microsoft har lagt til den odde-tasten på tastaturet her og der, for eksempel en emoji-tast og en Microsoft Office-tast.

  Løs fast ved forberedelse til å konfigurere Windows 10

Men ting er litt annerledes med Copilot-tasten. I et intervju uttalte Microsoft-sjef Satya Nadella at han ønsket at Copilot skulle være «som Start-knappen.» Som pr PC World:

Den blir orkestratoren for alle appopplevelsene dine. Så for eksempel går jeg bare dit og uttrykker intensjonen min, og den navigerer meg enten til en applikasjon, eller den bringer applikasjonen til Copiloten, så den hjelper meg å lære, spørre og skape – og endrer brukervanene fullstendig, tror jeg.

Gitt hvor sikker Satya Nadella er på at Copilot vil være like ikonisk for Windows som Start-knappen, er det fornuftig for Microsoft å legge til en dedikert nøkkel. Tross alt, hvis Start-menyen har en, hvorfor ikke Copilot?

På toppen av dette er det en veldig god sjanse for at fremtidige versjoner av Windows vil avhenge sterkt av Copilot. Det foreslåtte «Windows 12»-operativsystemet har blitt antydet til å være mye mer AI-drevet enn Windows 11, og med Copilot som fungerer som Mcirosofts de facto AI-assistent, er det en veldig god sjanse for at det vil stå sentralt i Windows 12. Microsoft har til og med økte minimum RAM-standarden til 16 GB for å støtte disse nye AI-prosessene.

  Hvordan trimme video i Windows 10

Vil det være en Copilot-tast på hvert tastatur?

Heldigvis, Microsoft vil ikke kreve at alle tastaturprodusenter legger til nøkkelen. Men hvis Microsoft skal gå for fullt med Copilot i Windows 12, er det en god sjanse for at tastaturdesignere vil føle at de «må» inkludere det.

Samtidig, hvis Copilot viser seg å være en flopp, betyr det at tastaturprodusenter har friheten til å droppe nøkkelen om nødvendig. Og hvis du er bekymret for at Copilot-tasten bare vil være enda et mål for katten din å tråkke på i en uleilig tid, vil det sannsynligvis være tastaturer uten Copilot-tast.

Med Microsoft som ønsker at Copilot skal være like innflytelsesrik som den neste Start-knappen, er det helt naturlig å se en dedikert nøkkel. Microsoft er imidlertid ikke fremmed for å legge til nøkler til et tastatur i fortiden, og ikke alle fungerte. Vi må se om Copilot-nøkkelen vil være en stift eller bli en relikvie Microsoft vil at vi skal glemme.

x