Instagram

Hva du skal gjøre hvis du er Shadowbanned på Instagram

Hvis du har lagt merke til et drastisk og plutselig fall i engasjementet ditt på Instagram, er det stor sjanse for at du har blitt shadowbanned. Hvis det er tilfelle, er dette hva du bør gjøre for å bli kvitt kontobegrensningen.

1. Sjekk statusen til Instagram-kontoen din

Før du tar noen drastiske tiltak, er det lurt å bekrefte om du har blitt shadowbanned på Instagram. Heldigvis har Instagram et innebygd verktøy som du kan bruke til å sjekke om du har lagt ut noe som bryter med Instagrams retningslinjer for fellesskapet.

Selv om dette er en definitiv måte å sjekke om kontoen din har blitt begrenset fra slutten av Instagram, er den eneste fangsten at du må ha en skaper- eller profesjonell konto på Instagram for å bruke funksjonen.

Følg disse trinnene for å sjekke statusen for Instagram-kontoen din:

 • Gå til profilen din ved å trykke på profilbildet ditt nederst til høyre på skjermen.
 • Trykk på ikonet med tre linjer øverst til høyre på skjermen og trykk på Innstillinger og personvern.
 • Fortsett å rulle til du ser Kontostatus under overskriften Mer info og støtte.
 • Du vil nå kunne se om du har lagt ut noe som bryter med Instagrams retningslinjer for fellesskapet. Hvis du har det, kan du klage på vedtaket. Eller du kan redigere innlegget og sørge for at det er i tråd med retningslinjene. Du kan også velge å slette innlegget helt.

  Å bli shadowbanned på Instagram er ofte en konsekvens av brudd Instagrams retningslinjer for fellesskapet og kontinuerlig brudd på dem kan til og med forlenge det. En av de enkleste, men mest effektive måtene å få opphevet shadowban, er å følge Instagrams regler.

    Slik tilbakestiller eller sletter du Instagram-søkeforslag

  Dette betyr konsekvent å dele originalt og ikke-støtende innhold, utvide kontoen din organisk og unngå alt materiale som kan være i strid med disse retningslinjene.

  Gå nøye gjennom Instagram-profilen din og undersøk innleggene dine. Se etter innhold som potensielt kan bryte med Instagrams retningslinjer. Dette inkluderer innlegg med eksplisitt eller upassende materiale, hatytringer eller noen form for trakassering.

  Når du har bestemt deg for hva som må gå, følg trinnene nedenfor:

 • Trykk på de tre prikkene øverst til høyre i innlegget.
 • Velg Slett fra menyen som vises.
 • Trykk på Slett for å fjerne innlegget fra kontoen din permanent. Trykk på Slett igjen for å bekrefte avgjørelsen.
 • På samme måte kan du finne ut om noe du har delt på Instagram-historien din bryter med Instagrams retningslinjer, og slett innlegget fra Instagram-historien din. Dette inkluderer bilder, videoer og innlegg du kanskje har delt.

  Selv om det er viktig å sammenkoble innleggene dine med hashtags og sikrer at innholdet ditt er synlig på Instagram, kan bruk av hashtags knyttet til upassende innhold føre til at kontoen din blir synlig. Hvis du ikke klarte å identifisere et spesifikt innlegg ved å bruke kontostatusfunksjonen, er en annen ting du kan gjøre å gå gjennom Instagram-innleggene dine og sjekke om du har brukt forbudte hashtags.

  Overraskende nok har Instagram forbudt hashtags som #snapchat og #alone. Derfor er det sannsynlig at du utilsiktet kan ha brukt en forbudt Instagram-hashtag bare fordi du ikke visste at den ikke var forbudt.

  Hvis du er usikker på om en hashtag bryter Instagrams retningslinjer for fellesskapet, er en enkel måte å sjekke den på å skrive den inn i søkefeltet. Hvis hashtaggen ikke vises helt i resultatene eller sier at den bryter med Instagrams retningslinjer, er det lurt å fjerne den fra dine eksisterende innlegg og unngå å bruke den i fremtiden.

    Hva er de beste ideene til Instagram-bursdagshistorier?

  4. Tilbakekall Instagrams tilgang til tredjepartsapper

  I følge Instagrams retningslinjer for fellesskapet er det forbudt å generere uekte aktivitet. Brukere kan legge merke til at visse deler av Instagram-kontoen deres er begrenset hvis de fortsetter å bruke tredjepartsapper.

  Uansett om du bruker en tredjepartsapp for å planlegge innlegg eller en app for følgersporing, er bruk av en tredjepartsapp som ikke er tilknyttet Meta en av de vanligste årsakene til at du kan bli utestengt. Heldigvis kan du tilbakekalle Instagrams tilgang til tredjepartsapper, og shadowban vil forhåpentligvis bli opphevet.

  Her er hva du må gjøre:

 • Gå til Instagram-profilen din ved å trykke på profilbildet ditt. Trykk på ikonet med tre linjer nederst på skjermen.
 • Gå nå til Innstillinger og personvern > Nettstedtillatelser > Apper og nettsteder.
 • Trykk på Aktiv for å se apper som er koblet til Instagram-kontoen din. For å tilbakekalle Instagrams tilgang til dem, trykk på Fjern.
 • 5. Bruk en innholdsadvarsel for alle sensitive innlegg på Instagram

  Det er spesielt viktig å være forsiktig og oppmerksom når du legger ut grafiske bilder eller videoer som kan forstyrre publikum. Folk som rapporterer deg når rekkevidden din allerede er begrenset, hjelper ikke saken din. For eksempel er det greit å spre bevissthet om et jordskjelv som har skjedd. Men hvis du velger å dele grafiske klipp av skadde mennesker, vil du garantert forstyrre publikum.

  Derfor, hvis du velger å fortsette å publisere til tross for at du er shadowbanned, er det en god idé å bruke innholdsadvarsler på eventuelle sensitive innlegg for å unngå å bli rapportert. På denne måten vil alle seere få muligheten til å bestemme om de vil engasjere seg i innlegget ditt eller ikke.

    Slik ser du likte hjul på Instagram

  Mens Instagram automatisk viser innholdsadvarsler på innlegg som den anser som sensitive, kan ikke denne funksjonen redigeres direkte av brukere. I stedet anbefaler vi å inkludere et lysbilde eller et klipp i begynnelsen av rullen eller innlegget ditt, som eksplisitt sier at det kommende innholdet kan være sensitivt for enkelte brukere.

  6. Stopp alle bot-lignende aktiviteter og spamming på Instagram

  I likhet med å kjøpe Instagram-følgere, kan delta i aktiviteter som å raskt følge hundrevis av kontoer, massekommentere og like mange innlegg innen en kort tidsramme føre til at Instagrams systemer flagger kontoen din som potensielt automatisert eller søppelpost.

  Selv om du kanskje ser dette som en måte å få følgere på Instagram raskt, vil du til slutt sette Instagram-kontoens rekkevidde i fare. I stedet anbefaler vi at du samhandler med skapere som legger ut innhold som samsvarer med interessene dine.

  7. Ta en pause fra å legge ut på Instagram

  Hvis du ikke kan identifisere årsaken til shadowban på Instagram, anbefaler vi midlertidig å ta en pause fra innlegg på plattformen. Hvis engasjementet ditt allerede har forsvunnet, vil ikke nytt innhold du legger ut, være synlig for de fleste av dine følgere uavhengig av kvaliteten. Derfor er det en god idé å ta en pause fra å legge ut historier, ruller eller innlegg.

  Selv om det ikke er mye informasjon om varigheten av et shadowban, blir det automatisk opphevet til slutt. Vi anbefaler å starte med en kort tre-dagers pause og forlenge den til maksimalt 14 dager hvis shadowban fortsatt er på plass.

  Dessverre kan varigheten av et Instagram shadowban variere, og varer fra en dag til flere uker. Hvis alt annet mislykkes, og du har tatt en to ukers pause fra å legge ut på Instagram, er det verdt å kontakte Instagrams supportteam.

  x