Hva er bedre for applikasjonssikkerhetstesting?

Applikasjonssikkerhetstesting er avgjørende for å sikre at applikasjonen din er fri for sårbarheter og risikoer og redusere angrepsoverflaten for å forhindre cyberangrep.

En rapport sier at bedrifter led 50 % flere cyberangrep i 2021 hver uke. Alle typer virksomheter er under angripernes radar, inkludert utdanningsinstitusjoner, offentlige organisasjoner, helsevesen, programvareleverandører, finans og mer.

Unødvendig å si er applikasjoner mye brukt i nesten alle sektorer for å gjøre det enklere og praktisk for folk å bruke produkter og tjenester, konsultasjoner, underholdning osv. Og hvis du bygger en applikasjon, må du sjekke sikkerheten fra koden fase til produksjon og distribusjon.

SAST og DAST er to utmerkede måter å utføre applikasjonssikkerhetstesting på.

Mens noen foretrekker SAST, foretrekker andre DAST, og noen liker også begge i konjugering.

Så, hvilken side er du på? Hvis du ikke kan bestemme deg, la meg hjelpe deg!

I denne artikkelen vil vi gjøre en SAST vs. DAST sammenligning for å forstå hva som er best for hvilket tilfelle. Det vil hjelpe deg å velge den beste basert på dine testkrav.

Så følg med for å vite hvem som vinner denne kampen!

SAST vs. DAST: Hva er de?

Hvis du vil forstå forskjellen mellom SAST og DAST, er det viktig å avklare noe grunnleggende. Så la oss få vite hva SAST og DAST er.

Hva er SAST?

Static Application Security Testing (SAST) er en testmetode for å sikre en applikasjon ved å gå gjennom kildekoden statistisk for å identifisere alle sårbarhetskildene, inkludert applikasjonssvakheter og feil som SQL-injeksjon.

SAST er også kjent som «white-box» sikkerhetstesting, hvor applikasjonens interne deler analyseres grundig for å finne sårbarhetene. Det gjøres i de tidlige stadiene av applikasjonsutvikling på kodenivå før byggets ferdigstillelse. Det kan også gjøres etter at applikasjonens komponenter er kombinert i et testmiljø. I tillegg brukes SAST for en applikasjons kvalitetssikring.

Videre utføres det ved hjelp av SAST-verktøy, med fokus på en applikasjons kodeinnhold. Disse verktøyene skanner appens kildekode, sammen med alle dens komponenter, for å finne potensielle sikkerhetsproblemer og sårbarheter. De bidrar også til å redusere nedetid og risiko for å bli kompromittert med data.

Noen av de utmerkede SAST-verktøyene som er tilgjengelige på markedet er:

Hva er DAST?

Dynamic Application Security Testing (DAST) er en annen testmetode som bruker en svartbokstilnærming, forutsatt at testerne ikke har tilgang til eller kunnskap om applikasjonens kildekode eller dens indre funksjonalitet. De tester applikasjonen utenfra ved å bruke tilgjengelige utganger og innganger. Testen ligner en hacker som prøver å få tilgang til applikasjonen.

DAST tar sikte på å observere applikasjonens oppførsel for å angripe vektorer og identifisere sårbarheter som gjenstår i applikasjonen. Det gjøres på en fungerende applikasjon og krever at du kjører applikasjonen og samhandler med den for å implementere noen teknikker og utføre vurderinger.

Å utføre DAST hjelper deg med å oppdage alle sikkerhetssårbarhetene i applikasjonen din under kjøring etter utrullingen. På denne måten kan du forhindre et datainnbrudd ved å redusere angrepsoverflaten som ekte hackere kan utføre et nettangrep gjennom.

Dessuten kan DAST gjøres både manuelt og ved å bruke DAST-verktøy for å implementere en hackingmetode som skripting på tvers av nettsteder, SQL-injeksjon, skadelig programvare og mer. DAST-verktøy kan sjekke autentiseringsproblemer, serverkonfigurasjon, logiske feilkonfigurasjoner, tredjepartsrisikoer, krypteringsusikkerhet og mer.

Noen av DAST-verktøyene du kan vurdere er:

SAST vs. DAST: Hvordan fungerer de

Hvordan fungerer SAST?

For det første må du velge et SAST-verktøy for å implementere på applikasjonens byggesystem for å utføre testingen. Så du må velge et SAST-verktøy basert på noen kriterier, for eksempel:

 • Programmets programmeringsspråk
 • Verktøyets kompatibilitet med gjeldende CI eller andre utviklingsverktøy
 • Applikasjonens nøyaktighet når det gjelder å finne problemer, inkludert antall falske positiver
 • Hvor mange typer sårbarheter kan verktøyet dekke, sammen med dets evne til å se etter tilpassede kriterier?

Så når du har valgt SAST-verktøyet ditt, kan du fortsette med det.

  11 digitale adopsjonsplattformer (DAP) for dine ansatte og kunder

SAST-verktøy fungerer omtrent slik:

 • Verktøyet vil skanne koden i hvile for å få en detaljert oversikt over kildekoden, konfigurasjoner, miljø, avhengigheter, dataflyt og mer.
 • SAST-verktøyet vil sjekke appens kode linje-for-linje og instruksjon-for-instruksjon mens de sammenlignes med angitte retningslinjer. Den vil teste kildekoden din for å oppdage sårbarheter og feil, for eksempel SQL-injeksjoner, bufferoverløp, XSS-problemer og andre problemer.
 • Det neste trinnet i SAST-implementering er kodeanalyse gjennom SAST-verktøy ved å bruke et sett med regler og tilpasse dem.

Derfor vil det å oppdage problemer og analysere deres virkninger hjelpe deg med å planlegge hvordan du kan fikse disse problemene og forbedre applikasjonens sikkerhet.

Imidlertid kan SAST-verktøy gi falske positiver, så du må ha god kunnskap om koding, sikkerhet og design for å oppdage disse falske positive. Eller du kan gjøre noen endringer i koden for å forhindre falske positiver eller redusere dem.

Hvordan fungerer DAST?

I likhet med SAST, sørg for å velge et godt DAST-verktøy ved å vurdere noen punkter:

 • DAST-verktøyets automatiseringsnivå for å planlegge, kjøre og automatisere manuelle skanninger
 • Hvor mange typer sårbarheter kan DAST-verktøyet dekke?
 • Er DAST-verktøyet kompatibelt med din nåværende CI/CD og andre verktøy?
 • Hvor mye tilpasning tilbyr det for å konfigurere det for et spesifikt testtilfelle?

Vanligvis er DAST-verktøy uanstrengt å bruke; men de gjør mange komplekse ting bak kulissene for å gjøre testingen enkel.

 • DAST-verktøy tar sikte på å samle så mye data som mulig om applikasjonen. De gjennomsøker hver side og trekker ut input for å forstørre angrepsoverflaten.
 • Deretter begynner de å skanne programmet aktivt. Et DAST-verktøy vil sende ulike angrepsvektorer til endepunkter som er funnet tidligere for å se etter sårbarheter som XSS, SSRF, SQL-injeksjoner osv. Mange DAST-verktøy lar deg også lage tilpassede angrepsscenarier for å se etter flere problemer.
 • Når dette trinnet er fullført, vil verktøyet vise resultatene. Hvis den oppdager en sårbarhet, gir den umiddelbart omfattende informasjon om sårbarheten, dens type, URL, alvorlighetsgrad, angrepsvektor og hjelper deg med å fikse problemene.

DAST-verktøy fungerer utmerket til å oppdage autentiserings- og konfigurasjonsproblemer som oppstår mens du logger på applikasjonen. De gir spesifikke forhåndsdefinerte innganger til applikasjonen som testes for å simulere angrep. Verktøyet sammenligner deretter resultatet med det forventede resultatet for å finne feil. DAST er mye brukt i sikkerhetstesting av nettapplikasjoner.

SAST vs. DAST: Hvorfor du trenger dem

SAST og DAST tilbyr begge mange fordeler for utviklings- og testteam. La oss se på dem.

Fordeler med SAST

Sikrer sikkerhet i de tidlige utviklingsstadiene

SAST er medvirkende til å sikre en applikasjons sikkerhet i de tidlige stadiene av utviklingslivssyklusen. Den lar deg finne sårbarheter i kildekoden din under kodings- eller designfasen. Og når du kan oppdage problemer i de tidlige stadiene, blir det lettere å fikse dem.

Men hvis du ikke utfører tester tidlig for å finne problemer, og lar dem fortsette å bygge videre på til slutten av utviklingen, kan bygget ha mange iboende feil og feil. Derfor vil det ikke bare bli problematisk å forstå og behandle dem, men også tidkrevende, noe som øker tidslinjen for produksjon og distribusjon ytterligere.

Men å utføre SAST vil spare deg for tid og penger på å fikse sårbarhetene. I tillegg kan den teste sårbarheter på både server- og klientsiden. Alle disse bidrar til å sikre applikasjonen din og lar deg bygge et trygt miljø for applikasjonen og distribuere den raskt.

Raskere og presis

SAST-verktøy skanner applikasjonen din og dens kildekode grundig raskere enn å gå gjennom koden manuelt. Verktøyene kan skanne millioner av kodelinjer raskt og presist og oppdage underliggende problemer i dem. I tillegg overvåker SAST-verktøy kontinuerlig koden din for sikkerhet for å bevare dens integritet og funksjonalitet samtidig som de hjelper deg med å redusere problemer raskt.

Sikker koding

Du må sørge for sikker koding for hver applikasjon, enten du utvikler kode for nettsteder, mobile enheter, innebygde systemer eller datamaskiner. Når du oppretter robust, sikker koding fra begynnelsen, reduserer du risikoen for at applikasjonen din blir kompromittert.

Årsaken er at angripere enkelt kan målrette mot dårlig kodede applikasjoner og utføre skadelige aktiviteter som å stjele informasjon, passord, kontoovertakelser og mer. Det har negative effekter på organisasjonens omdømme og kundenes tillit.

Å bruke SAST vil hjelpe deg med å sikre sikker kodingspraksis fra starten og gi den en solid base for å blomstre i livssyklusen. Det vil også hjelpe deg å sikre overholdelse. I tillegg kan Scrum-mestere bruke SAST-verktøy for å sikre at sikrere kodestandard blir implementert i teamene deres.

Oppdagelse av høyrisikosårbarhet

SAST-verktøy kan oppdage applikasjonssårbarheter med høy risiko som SQL-injeksjon som kan påvirke en applikasjon gjennom hele livssyklusen og bufferoverløp som kan deaktivere applikasjonen. I tillegg oppdager de effektivt cross-site scripting (XSS) og sårbarheter. Faktisk kan gode SAST-verktøy identifisere alle problemene nevnt i OWASPs største sikkerhetsrisikoer.

  Krypter filer og sett tidsplan for en slettedato for dem

Enkel å integrere

SAST-verktøy er enkle å integrere i en eksisterende prosess i en applikasjonsutviklingslivssyklus. De kan jobbe sømløst innenfor utviklingsmiljøer, kildedepoter, feilsporere og andre sikkerhetstestingsverktøy. De inkluderer også et brukervennlig grensesnitt for konsekvent testing uten en bratt læringskurve for brukerne.

Automatiserte revisjoner

Manuelle koderevisjoner for sikkerhetsproblemer kan være kjedelig. Det krever at revisor forstår sårbarhetene før de faktisk kan hoppe på å undersøke koden grundig.

Imidlertid tilbyr SAST-verktøy utrolig ytelse for å undersøke kode ofte med nøyaktighet og mindre tid. Verktøyene kan også aktivere kodesikkerhet mer effektivt og akselerere koderevisjoner.

Fordeler med å bruke DAST

DAST fokuserer på en applikasjons kjøretidsfunksjoner, og tilbyr mange fordeler for programvareutviklingsteamet, for eksempel:

Større omfang av testing

Moderne applikasjoner er komplekse, inkludert mange eksterne biblioteker, eldre systemer, malkode osv. For ikke å nevne, sikkerhetsrisikoer utvikler seg, og du trenger en slik løsning som kan tilby deg bredere testdekning, noe som kanskje ikke er nok hvis du bare bruker SAST.

DAST kan hjelpe her ved å skanne og teste alle typer applikasjoner og nettsteder, uavhengig av teknologi, kildekodetilgjengelighet og opprinnelse.

Derfor kan bruk av DAST løse ulike sikkerhetsproblemer mens du sjekker hvordan applikasjonen din ser ut for angripere og sluttbrukere. Det vil hjelpe deg å kjøre en omfattende plan for å fikse problemene og produsere en kvalitetsapplikasjon.

Høy sikkerhet på tvers av miljøer

Siden DAST er implementert på applikasjonen fra utsiden, ikke på dens underliggende kode, kan du oppnå det høyeste nivået av sikkerhet og integritet til applikasjonen din. Selv om du gjør noen endringer i applikasjonsmiljøet, forblir det sikkert og fullt brukbart.

Tester distribusjoner

DAST-verktøy brukes ikke bare til å teste applikasjoner i et iscenesettelsesmiljø for sårbarheter, men også under utviklings- og produksjonsmiljøer.

På denne måten kan du se hvor sikker applikasjonen din er etter produksjon. Du kan skanne applikasjonen med jevne mellomrom ved å bruke verktøyene for å finne eventuelle underliggende problemer forårsaket av konfigurasjonsendringer. Den kan også oppdage nye sårbarheter, som kan true applikasjonen din.

Enkel å integrere i DevOps arbeidsflyter

La oss avlive noen myter her.

Mange tror at DAST ikke kan brukes under utviklingsfasen. Det var, men ikke lenger gyldig. Det er mange verktøy som Invicti som du enkelt kan integrere i DevOps-arbeidsflytene dine.

Så hvis du setter integrasjonen riktig, kan du aktivere verktøyet til å skanne etter sårbarheter automatisk og identifisere sikkerhetsproblemer i de tidlige stadiene av applikasjonsutvikling. Dette vil bedre sikre applikasjonens sikkerhet, unngå forsinkelser mens du finner og adresserer problemer, og reduserer relaterte utgifter.

Hjelper med penetrasjonstesting

Dynamisk applikasjonssikkerhet er som penetrasjonstesting, der en applikasjon sjekkes for sikkerhetssårbarheter ved å injisere en ondsinnet kode eller kjøre et nettangrep for å sjekke applikasjonsresponsen.

Ved å bruke et DAST-verktøy i penetrasjonstestingen din kan du forenkle arbeidet med dets omfattende muligheter. Verktøyene kan strømlinjeforme den generelle penetrasjonstestingen ved å automatisere prosessen med å identifisere sårbarheter og rapportere problemer for å fikse dem umiddelbart.

Bredere sikkerhetsoversikt

DAST har en fordel fremfor punktløsninger siden førstnevnte kan grundig gjennomgå applikasjonens sikkerhetsstilling. Den kan også teste alle typer applikasjoner, nettsteder og andre nettressurser uavhengig av programmeringsspråk, opprinnelse, kurskode osv.

Derfor, uansett hvilken type programvare eller applikasjon du bygger, kan du forstå sikkerhetsstatusen på en omfattende måte. Som et resultat av større synlighet på tvers av miljøer, kan du til og med oppdage risikable utdaterte teknologier.

SAST vs DAST: likheter og forskjeller

Static Application Security Testing (SAST) og Dynamic Application Security Testing (DAST) er begge en type applikasjonssikkerhetstesting. De sjekker applikasjoner for sårbarheter og problemer og bidrar til å forhindre sikkerhetsrisikoer og cyberangrep.

Både SAST og DAST har samme formål – å oppdage og flagge sikkerhetsproblemer og hjelpe deg med å fikse dem før et angrep kan skje.

La oss nå, i denne SAST vs DAST tautrekkingen, finne noen av de fremtredende forskjellene mellom disse to sikkerhetstestmetodene.

ParameterSASTDASTTypeWhite-box-applikasjonssikkerhetstesting.Black-box-applikasjonssikkerhetstesting.Testing PathwayTesting utføres fra innsiden og ut (av applikasjonene).Testingen utføres fra utsiden og inn.ApproachUtvikleres testmetode.

Her vet testeren om applikasjonens design, implementering og rammeverk.

Hackernes tilnærming.

Her vet ikke testeren noe om applikasjonens design, implementering og rammeverk.

ImplementeringDen er implementert på statisk kode og krever ingen distribuerte applikasjoner. Det kalles «statisk» fordi det skanner programmets statiske kode for å teste for sårbarheter. Det implementeres på et program som kjører. Det kalles «dynamisk» siden det skanner applikasjonens dynamiske kode mens den kjører for å finne sårbarheter.TimelineSAST gjøres i de tidlige stadiene av applikasjonsutvikling.DAST gjøres på en kjørende applikasjon mot slutten av en applikasjonsutviklingslivssyklus.Dekning og analyseDet kan finne sårbarheter på klientsiden og serversiden med nøyaktighet. SAST-verktøy er kompatible med ulike innebygde systemer og kode.

  Hvordan skrive ut i Word for å gi plass til et hull

Den kan imidlertid ikke oppdage problemer relatert til miljøer og kjøretid.

Den kan oppdage problemer knyttet til miljøer og kjøretid. Men den kan bare analysere svar og forespørsler i en applikasjon. Kildekode Den trenger kildekode for testing. Den krever ikke kildekode for testing. CI/CD-pipelinesSAST er integrert i CI/CD-pipelines direkte for å hjelpe utviklere med å overvåke applikasjonskoden regelmessig .

Den dekker alle trinn i CI-prosessen, inkludert sikkerhetsanalyse for appens kode via automatisert kodeskanning og testing av bygget.

DAST er integrert i en CI/CD-pipeline etter at appen er distribuert og kjører på en testserver eller utviklerens datamaskin.RisikoreduksjonSAST-verktøy skanner koden grundig for å finne sårbarheter med nøyaktige plasseringer, noe som hjelper til med enklere utbedring.Siden DAST-verktøy fungerer under kjøretid, kan det hende at de ikke gir nøyaktig plassering av sårbarheter.Kostnadseffektivitet Ettersom problemer oppdages i de tidlige stadiene, er det enkelt og rimeligere å fikse disse problemene. Siden det implementeres mot slutten av utviklingslivssyklusen, kan ikke problemer oppdages inntil da. Dessuten kan det hende at den ikke gir nøyaktige plasseringer.

Alt dette gjør det dyrt å fikse problemer. Samtidig forsinker det den generelle utviklingstidslinjen, og øker de totale produksjonskostnadene.

SAST vs. DAST: Når skal du bruke dem

Når skal du bruke SAST?

Anta at du har et utviklingsteam for å skrive kode i et monolitisk miljø. Utviklerne dine innlemmer endringer i kildekoden så snart de kommer med en oppdatering. Deretter kompilerer du applikasjonen og promoterer den regelmessig til produksjonsstadiet på et planlagt tidspunkt.

Sårbarheter vil ikke dukke opp mye her, og når det gjør det etter betydelig lang tid, kan du se gjennom og lappe det. I dette tilfellet kan du vurdere å bruke SAST.

Når skal du bruke DAST?

Anta at du har et effektivt DevOps-miljø med automatisering i SLDC-en din. Du kan utnytte containere og skyplattformer som AWS. Så utviklerne dine kan raskt kode oppdateringene sine og bruke DevOps-verktøy for å kompilere koden automatisk og generere containere raskt.

På denne måten kan du akselerere distribusjonen med kontinuerlig CI/CD. Men dette kan også øke angrepsflaten. For dette kan bruk av et DAST-verktøy være et utmerket valg for deg å skanne hele applikasjonen og finne problemer.

SAST vs. DAST: Kan de jobbe sammen?

Ja!!!

Faktisk vil bruk av dem sammen hjelpe deg med å forstå sikkerhetsproblemer i applikasjonen din fra innsiden og ut til utsiden inn. Det vil også muliggjøre en synbiotisk DevOps- eller DevSecOps-prosess basert på effektiv og handlingsdyktig sikkerhetstesting, analyse og rapportering.

Videre vil dette bidra til å redusere sårbarhetene og angrepsoverflaten og redusere bekymringene for nettangrep. Som et resultat kan du lage en svært sikker og robust SDLC.

Årsaken er «statisk» applikasjonssikkerhetstesting (SAST) sjekker kildekoden din i hvile. Den dekker kanskje ikke alle sårbarhetene, pluss at den ikke er egnet for kjøretids- eller konfigurasjonsproblemer som autentisering og autorisasjon.

På dette tidspunktet kan utviklingsteam bruke SAST med andre testmetoder og verktøy, for eksempel DAST. Det er her DAST kommer for å sikre at andre sårbarheter kan oppdages og fikses.

SAST vs. DAST: Hva er bedre?

Både SAST og DAST har sine fordeler og ulemper. Noen ganger vil SAST være mer fordelaktig enn DAST, og noen ganger er det omvendt.

Selv om SAST kan hjelpe deg med å oppdage problemer tidlig, fikse dem, redusere angrepsoverflaten og tilby flere fordeler, er det ikke nok å stole helt på en enkelt sikkerhetstestmetode, gitt de fremadskridende cyberangrepene.

Så når du velger en av de to, forstå kravene dine og velg den deretter. Men det er best om du bruker SAST og DAST sammen. Det vil sikre at du kan dra nytte av disse sikkerhetstestmetodene og bidra til applikasjonens 360-graders beskyttelse.

Fra denne konklusjonen for SAST vs. DAST kan jeg si at begge faktisk ikke er rivaler, men kan være gode venner. Og vennskapet deres kan gi et høyere sikkerhetsnivå til applikasjonene dine.

Du kan nå se på de forskjellige typene applikasjonstesting.

x