Hva er den nye Nvidia-appen? Hvordan det kan forbedre spillopplevelsen din

Viktige takeaways

  • Nvidia-appen kombinerer kontrollpanelet og GeForce Experience-verktøyene for et enhetlig grensesnitt.
  • Funksjoner inkluderer et GPU-kontrollsenter, Nvidia Overlay, Freestyle og Application Hub.
  • Noen funksjoner som overklokking og visse strømmefunksjoner mangler.

I mange år har Nvidia-driversituasjonen vært litt rotete, med to programmer for å administrere grafikken din: Nvidia Control Panel og Geforce Experience. Nå er det én enhetlig opplevelse for alt Nvidia-relatert – Nvidia-appen – og det er en viktig nedlasting for spillere.

Hvorfor bør du installere Nvidia-appen?

Den nye Nvidia enhetlige appen omfatter alle de nyttige verktøyene som Nvidia har bygget inn i driverprogramvaren deres gjennom årene i ett enkelt enhetlig grensesnitt.

Tidligere, hvis du ønsket å justere noe teknisk som Vsync, måtte du slippe inn i det mystiske grensesnittet til Nvidia-kontrollpanelet. I mellomtiden kan nye drivere og spillspesifikke innstillinger og funksjoner bli funnet i Geforce Experience.

Her er en titt på hva som nå er inkludert i den funksjonsrike Nvidia-appen.

GPU-kontrollsenter: Dette er det nye hjemmet for alle optimaliseringsinnstillinger i spillet, som VSync, DSR og Low Latency-modus. Og for de av oss som ikke vil fikle i det uendelige, er det en ett-klikks-optimalisering som bruker innstillinger som passer for dine spesifikasjoner fra dataene til tusenvis av andre brukere.

Nvidia-overlegg: Overlegget lar deg raskt endre filtre og se nøkkelytelsesmålinger, for eksempel bildefrekvens og GPU-bruk. Og hvis du har en nyere G-Sync-skjerm eller støttet mus, finner du Reflex Analyzer innebygd, som automatisk måler ventetiden til eksterne enheter.

Nvidia Freestyle: Eksklusivt for eiere av kort i RTX-serien, Freestyle består av to AI-drevne filtre: RTX Dynamic Vibrance og RTX HDR. Disse utnytter AI-funksjonene til kort i RTX-serien for å forbedre farger i sanntid mens du spiller. RTX HDR-filteret betyr at du kan spille SDR-spill i full HDR-fargeprakt på den HDR-aktiverte skjermen.

  Hvordan sparke folk av Wi-Fi-nettverket ditt

Application Hub: I tillegg til de innebygde funksjonene som er oppført ovenfor, gir den nye Nvidia-appen en enkel måte å hoppe inn i de mange andre kreative og spillapplikasjonene som Nvidia tilbyr, for eksempel GeForce Now skyspillplattformen; Nvidia Canvas, et AI-drevet landskapstegningsprogram; eller Broadcast, for å ta opp og streame spillingen.

Valgfri pålogging: Hvis du noen gang har vært frustrert over å måtte logge på GeForce Experience-appen bare for å laste ned de nyeste driverne, er du ikke alene. Påloggingskravet er fjernet – men du vil fortsatt være kvalifisert for noen bonuser og belønninger hvis du velger å logge på.

Komme i gang med Nvidia-appen

Siden det er en ny og populær app, vil du garantert finne noen skisserte nettsteder som tilbyr nedlastinger som kanskje ikke er trygge eller kommer sammen med annen programvare. Du bør aldri laste ned appen fra andre steder enn fra offisielle Nvidia-nettsted.

Nvidia-appen er i beta i skrivende stund, og du må avinstallere din eksisterende GeForce Experience og kontrollpanel, så klikk for å godta ledeteksten og vent til installasjonen er fullført.

Derfra vil du bli spurt om hvilken driverversjon du skal bruke: enten Game Ready eller Studio Drivers. Med mindre du utelukkende bruker PC-en til kreative applikasjoner, bør du velge Game Ready.

Deretter vil du kunne velge bort spill- og maskinvareanalyse, som automatisk vil optimalisere innstillingene for deg. Det ville være å kaste bort en stor fordel med appen, så jeg vil anbefale å la den være på.

Deretter kan du velge om du vil aktivere Nvidia Overlay eller ikke. Ikke bekymre deg, du kan alltid aktivere det senere.

Til slutt kan du logge på en Nvidia-konto for belønninger som en eksklusiv Call of Duty-pakke. Dette trinnet er helt valgfritt, og du vil ikke gå glipp av noen driverfunksjoner ved å ikke logge på.

  12 beste NAS-løsninger (Network Attached Storage) for personlig og offisiell bruk

Oversikt over Nvidia App-grensesnitt

Når du først starter appen, finner du startskjermen, som inneholder hurtigkoblinger til noen apper den fant og en Discover-fane for å starte de andre kreative Nvidia-appene.

Til venstre er navigasjonslinjen. Gå til Drivere først for å installere det siste tilgjengelige. Sammenlignet med GeForce Experience-appen, inneholder driverskjermen en nyttig oppsummering av hva som er nytt og hva som er fikset i denne utgivelsen.

Grafikk-fanen er der du finner et enkelt enhetlig grensesnitt for globale eller per-app spillinnstillinger. Klikk deg frem til en spilltittel for å se hvordan innstillingene dine allerede er optimalisert under installasjonen. Alt med en grønn hake bør allerede være optimalisert.

Du vil se et grått minustegn hvis det ikke er optimalisert eller et utropstegn hvis det er et problem. Sikkert nok, forrige gang jeg lanserte Cyberpunk 2077 var for en skjerminnstilling, og jeg lot den være i en fullstendig uspillbar tilstand. Ett klikk på Optimaliser-knappen og det var smørglatt igjen.

Klikk på menyen med tre prikker på et spill for å finne en startknapp. Det ville vært fint om dette var mer fremtredende i fremtidige versjoner, og ikke skjult i en meny. Når et spill kjører, trykk Alt-Z når som helst for å få opp overlegget, som gir deg rask tilgang til statistikk, filtre og opptaksfunksjoner i spillet.

Hvis du bare vil ha gjeldende bildefrekvens og GPU-utnyttelse, bruk Alt-R i stedet. Du kan også tilpasse nøyaktig hvilken statistikk du ser i ytelsesoverlegget.

Du kan også slå de nye RTX-filtrene av og på herfra mens du spiller, slik at du kan se hvilken forskjell de gjør. Her er et skjermbilde fra Cyberpunk 2077 i standardinnstillingene:

Og her er et skjermbilde av spillet med Dynamic Vibrance aktivert:

  Den hemmelige sausen til maskinlæring [+ 4 Tools]

Du kan tone ned filteret hvis du synes det er litt mye, men jeg synes det er utrolig nyttig i et mørkt og dystert spill som dette, hvor jeg ofte sliter i enkelte miljøer med å se noe.

Legg merke til at hvis spillet har en innebygd HDR-modus og hvis du har aktivert det, ser det ikke ut til at RTX Dynamic Vibrance- og RTX HDR-filtrene utgjør en forskjell siden de ikke kan stables.

Hvis du er pålogget, viser Redeem-skjermen alt som er tilgjengelig for krav. Til slutt viser Innstillinger-skjermen en kort oversikt over systemspesifikasjonene dine.

Hva mangler fra Nvidia-appen?

Dessverre har ikke alle innstillinger kommet over ennå, så du vil fortsatt finne Nvidia-kontrollpanelet og GeForce Experience-ikonet på oppgavelinjen (med mindre du gjør en ren installasjon; det så ut til å fjerne GeForce Experience for meg). Selv om det til slutt er planlagt, er det ingen støtte for overklokking gjennom Nvidia-appen ennå eller tilbakestilling av drivere.

Streamere og innholdsskapere kan også bli skuffet over å høre at noen funksjoner er fjernet.

I følge Nvidias kunngjøring: «Vi har tatt beslutningen om å avvikle noen få funksjoner som var underutnyttet, spesielt der det finnes gode alternativer. Denne avslutningen omfatter kringkasting til Twitch og YouTube, deling av bilder og video til Facebook og YouTube, og fotomodus 360 og stereoopptak.»

«Strømlinjeformingsfunksjoner hjelper NVIDIA-appen å installere på halvparten av tiden, levere et 50 % mer responsivt brukergrensesnitt og oppta 17 % mindre diskplass enn GeForce Experience.»

Nvidia-appen kan automatisk optimalisere spillene dine, men gir fortsatt full kontroll per app eller global basis slik at du kan overstyre med individuelle preferanser. Det er liten grunn for spillere å ikke installere den nye Nvidia-appen.

Det er en enkelt enhetlig applikasjon for alt som Nvidia tilbyr – noen av dem visste du sannsynligvis aldri om, takket være det forvirrende grensesnittet til GeForce Experience.