Hva er det og hvordan optimaliseres det?

TSV-filer er mer et menneskevennlig alternativ til CSV. La oss sjekke bruken deres, appene som støtter dem og mer.

Det er mange filformater som passer best til deres brukstilfeller. På samme måte kan det hende du trenger spesifikke applikasjoner for å fungere med spesifikke formater.

Et slikt filformat som vanligvis brukes for datautveksling mellom forskjellige applikasjoner er TSV.

Hva er en TSV fil?

Tab-Separated Values ​​(TSV) er et vanlig tekstfilformat som representerer tabulatordelte verdier – som gir det et passende navn.

Et enkelt eksempel er følgende bilde som viser koordinatene til noen få punkter i et 2D-plan.

Det finnes ulike applikasjoner av TSV-filer, inkludert produktark for e-handel, sammenligningsdiagrammer, lagerstyring, etc. Dessuten er det enkelt å endre og fange opp feil, noe som gir den en overtak over den populære CSV (Comma-Separated Values).

  Retting av "iTunes kunne ikke koble til denne iPhone"-feilen

Forskjellen mellom TSV og CSV-fil

Disse to filformatene har forskjellige applikasjoner. Og selv om man kan lage begge deler og lese gjennom dataene, gjør de iboende egenskapene dem unike.

PropertyTSVCSVDelimiterTabCommaFeilutsatt MindreMerKompatibilitetTekst, tall, formler osv. For det meste tekst og tallApplicationCommerce, sammenligning,
spesifikasjoner osv. e-handel, dyp læring, dataanalyse osv.BrukstilfellerMenneskevennligMaskinvennligAdopsjonBegrensetUtbredtEksempel y
12x,y
1,2

Selv om tabellen ovenfor indikerer noen forskjeller, er det grå områder der begge funksjonene overlapper hverandre, slik at valget mellom de to etterlater personlig preferanse.

Åpne en TSV-fil

Du kan åpne en TSV-fil ved å bruke regnearkapplikasjoner som MS Excel, Google Spreadsheets, LibreOffice, osv. I tillegg fungerer tekstredigerere som Notisblokk, WordPad, Notisblokk++ osv. med TSV; Det er imidlertid ikke produktivt å redigere disse filene ved å bruke slike grunnleggende tekstredigerere.

Når du åpner en TSV-fil med kompatible applikasjoner, må du velge Åpne med i hurtigmenyen med høyreklikk. Dette trinnet er nødvendig hvis du åpner en .tsv-fil for første gang.

  Slik oppdager du skjulte overvåkingskameraer med telefonen

Deretter velger du Velg en app på PC-en hvis et kompatibelt program ikke er på listen over foreslåtte programmer.

Deretter navigerer du til installasjonsmappen til det foretrukne programmet. Installasjonskatalogen vil være et sted i programfilene innenfor hovedharddiskpartisjonen (vanligvis C:) som inneholder operativsystemet.

Alternativt kan du bruke Windows oppgavelinjesøk for å finne filplasseringen.

Til slutt, basert på hva du velger, Alltid eller Bare én gang, vil den spesifikke applikasjonen bli knyttet til .tsv-utvidelsen, eller du kan bli bedt om å velge programmet hver gang.

Oppretter TSV-fil

Regnearkapplikasjoner (MS Excel, LibreOffice, etc.) kan lage en .tsv-fil. Man må bruke noe som Lagre som eller Last ned og velge denne utvidelsen for å lagre filen i TSV-format.

Du kan for eksempel lagre som tekst (tabulatordelt) med MS Excel, mens Google Spreadsheets-brukere kan laste ned regneark som tabulatordelte verdier (.tsv).

  Hva er .aae-filer? Kan jeg slette dem?

På samme måte fungerer det med alle støtteapplikasjonene.

Innpakning

Selv om TSV-filer ser lesbare ut, har de fleste programmer ennå ikke tatt i bruk dette filformatet. Den primære bruken er begrenset til datautveksling og i noen få programmeringsspråk som JavaScript, Python, etc.

PS: Sjekk Parkett – et effektivt alternativ til CSV-lagring.

Likte du å lese artikkelen? Hva med å dele med verden?

x