q Hva er en APN, og hvordan endrer jeg den på min Android-telefon? - tipsbilk.net

Hva er en APN, og hvordan endrer jeg den på min Android-telefon?

Android gir brukerne en rekke tilpasningsmuligheter, hvorav noen er nyttige for alle, mens andre bare er for avanserte brukere. En av disse lavere nivåinnstillingene er Access Point Name – bedre kjent som APN.

APN er noe de fleste brukere ikke trenger å bekymre seg for. Du setter SIM-kortet inn i telefonen, starter den på nytt, og den kobles til operatørens nettverk. Du vil kunne ringe, sende meldinger, bla gjennom klam memes og andre viktige ting. Men hvis du fortsatt roter rundt med egendefinerte ROM-er, eller du bruker en MVNO, kan du finne ut at ting ikke fungerer automatisk.

Hva er et tilgangspunktnavn (APN)?

APN er all informasjonen telefonen din bruker for å koble til operatørens nettverk. Den viser adressen telefonen din bruker for å koble til nettverket, portene som brukes til å håndtere MMS-meldinger (Multimedia Messaging Service), typen data som en bestemt APN bruker, og annen informasjon for å sikre at telefonen fungerer som den skal.

  Hvordan fikse en bærbar datamaskin som ikke kobles til Android-hotspot

Noen av innstillingene – som «APN Type» – kan være valgfrie, og telefonen din vil fortsatt fungere uten at den er 100 % riktig. Andre som «MMSC» og «APN» er mye viktigere, og telefonen din vil ikke fungere hvis de ikke er skrevet inn riktig.

Heldigvis har de fleste telefoner APN for vanlige operatører innebygd, så alt du trenger å gjøre er å sette inn SIM-kortet ditt og la telefonen virke magien. Dette gjelder også noen forhåndsbetalte operatører: Jeg bruker Mint Mobile, som kjører på T-Mobiles nettverk. Når jeg setter SIM-kortet inn i Google Pixel 2 XL eller Samsung Galaxy S8, fungerer det bare. Telefonene har allerede APN, og den vet hvilken som skal lastes for å koble til et gitt nettverk.

  Tomi File Manager lar deg administrere filer og batchavinstallere apper [Android]

Slik legger du til eller endrer APN

Hvis du trenger å endre APN-innstillingene dine, er det ganske enkelt å gjøre. Start med å åpne Innstillinger-appen på telefonen. Den nøyaktige etiketten på menyen vil variere, men trykk på den menyen som håndterer nettverksinnstillingene dine. På Pixel 2 XL som kjører Android 9.0, er dette merket som «Nettverk og internett.» Trykk deretter på «Mobilnettverk.»

Trykk på «Avansert». Rull til bunnen av menyen, og velg deretter «Adgangspunktnavn.»

Trykk på menyen med tre prikker i øvre høyre hjørne, og velg deretter «Ny APN.»

APN-innstillingene dine kan være inkludert i pakken med det forhåndsbetalte SIM-kortet ditt, eller du må kanskje søke etter det. Skriv inn detaljene nøyaktig slik de er oppført, trykk deretter på menyen med tre prikker i øvre høyre hjørne, og velg «Lagre».

  Del kontakter privat mellom Android- og iOS-enheter

Du må kanskje også gjøre endringer i en eksisterende APN. For å gjøre disse endringene, trykk på APN-en du vil endre. Trykk på hver kategori, og oppdater deretter detaljene etter behov. Trykk på menyen med tre prikker og velg «Lagre» når du er ferdig.

APN-ene som kommer forhåndslastet kan sannsynligvis ikke endres, og hvis du åpner dem for å se detaljene, ser du hvert element nedtonet. Å trykke på dem for å endre dem vil ikke gjøre noe, så du må opprette en helt ny APN hvis du vil endre noe.

Når APN er satt, trenger du ikke å endre det igjen med mindre du bytter operatør eller tilbakestiller telefonen til fabrikkstandard. Ring gjerne, surf på nettet og mer!