tipsbilk.net

Hva er en Hardware Crypto Wallet?

Å bruke kryptolommebøker for maskinvare er den beste måten å holde dine private nøkler trygge på, noe som gjør dem populære blant seriøse kryptoinvestorer.

Krypto-lommebøker hjelper deg å samhandle med blokkjedeteknologi. De støtter kjøp, salg, lagring, gruvedrift, staking og alt som er mulig med den spesifikke blokkjeden de er ment for.

Imidlertid liker noen kryptolommebøker Guarda, Tillit, og Ledger er multi-valuta. De gir tilgang til mange blokkkjeder fra et enkelt brukergrensesnitt.

Basert på internettforbindelsen kan man dele kryptolommebøker i to kategorier:

Hot Wallets

Disse er de mest populære og lett tilgjengelige av de to. Vanligvis er de freeware som man kan bruke på stasjonære og mobile plattformer. Bare last ned applikasjonen, registrer deg for tjenesten, og det er det.

Disse lommeboktilbyderne kan holde de private nøklene for seg selv eller overlevere dem til brukeren (selv-depot). Sistnevnte er uten tvil kjent for sin minste avhengighet av noen tredjepart. Noen brukere foretrekker imidlertid fortsatt forvaringslommebøker for å minimere ansvar.

Mens hot wallets blir sett på som mindre sikre (og de faktisk sammenlignes med de kalde), involverer nesten alle hackene kryptoutveksling. Dette er tilfellet der en investor lagrer krypto på en børs, og stoler på utvekslingsselskapet for sikkerheten til eiendelene.

  Fjern listen over nylige filer i MS Office Apps

Og avhengig av størrelsen på børsen, er de lukrative mål for nettkriminelle som gjør raskt arbeid med de som praktiserer dårlige sikkerhetsprotokoller.

Avslutningsvis, hvis du er en nybegynner i dette riket eller kan lagre de private nøklene et trygt sted – du trenger ikke en maskinvarelommebok. Du kan enkelt overleve med varme lommebøker.

Men hvis du er en seriøs kryptoinvestor som forventer førsteklasses sikkerhet for midlene dine, er det sannsynligvis tiden for en oppgradering til…

Maskinvare lommebøker

Maskinvare (eller kalde) lommebøker tar det farligste – internett – ut av ligningen. Likevel er dette ikke helt sant for alle, siden noen fortsatt kobler til nettverket mens de handler.

Maskinvarelommebøker er videre delt inn i to:

Ikke-Air Gapped

Disse bruker internett mens de handler via en USB-kabel og forblir ellers offline. Dessuten kommer de med fysiske knapper for å bekrefte transaksjonsdetaljene.

De vanligste eksemplene på lommebøker uten lufthull er Ledger Nano XTrezor One, etc.

Air-Gapped

Den andre typen overfører informasjonen trådløst, og skaper begrepet fullstendig luftgapet. De utveksler informasjon via QR-koder/Bluetooth/NFC og kobler seg aldri til internett.

  9 beste sikkerhetskopieringsløsninger for hjemmebatteri for uventede strømbrudd

Denne typen lommebøker oppleves som sikrere, men noen få eksperter er ikke enige og ser på overgangen til lommebøker med fullstendig lufthull som unødvendig.

Til slutt, luftgapet eller ikke-luftgapet er en tidkrevende debatt som ofte fører til ingen klar konklusjon.

Så i stedet tar vi maskinvarelommebøkene som en helhet og ser hvordan de fungerer i forhold til varme lommebøker for å se forskjellen.

Hvordan fungerer en maskinvarelommebok?

En maskinvarelommebok fungerer mye som en hot- eller programvarelommebok. Det eneste som fungerer annerledes er validering av transaksjoner.

Mens hot wallets viser deg detaljene på vertsenheten og ber om godkjenning der selv, gjør en kald lommebok alt dette på de integrerte applikasjonene (som Ledger live for Ledger-enheter), som fyller ut for et brukbart brukergrensesnitt.

Imidlertid skjer de siste trinnene for å faktisk validere enhver transaksjon på maskinvareenheten, noe som utgjør den virkelige forskjellen.

En annen viktig differensierende faktor er det faktum at de private nøklene forblir offline selv mens de kobles til den respektive applikasjonen.

Så teknisk sett fungerer en maskinvarelommebok som et ekstra sikkerhetstiltak og brukes til autentisering mens de integrerte applikasjonene fortsatt spiller en avgjørende rolle.

  Topp 9 beste GPS-sporere

Selv om produsentene av maskinvarelommeboken ikke anbefaler det, kan du pare disse maskinvarelommebøkene med noen av de varme lommebøkene. I dette tilfellet fungerer hot wallets som det integrerte brukergrensesnittet, og erstatter lommebokens opprinnelige applikasjon.

Hvordan sikre en maskinvarelommebok?

Protokoller for sikring av kryptoaktiva i maskinvarelommeboken ligner på det som gjelder for enhver selvforvarende hot wallet.

Du trenger bare å sikre sikkerheten til frøsetningen og eventuell ekstra autentisering som en PIN-kode. Dessuten bør selve enheten være beskyttet mot enhver uautorisert fysisk tilgang.

Du trenger imidlertid ikke bekymre deg hvis den pin-beskyttede enheten blir stjålet med mindre du har gjenopprettingsfrasen. På den måten kan du gjenopprette pengene på en lignende ny enhet eller en annen kompatibel lommebok.

Konklusjon

Til slutt er det maskinvarelommebøker som holder de private nøklene og gjør den generelle sikkerheten robust. I tillegg kan du også bruke disse enhetene med kompatible hot wallets som gir deg det beste fra begge verdener.

Så nå som du vet om dem, er det på tide å se på noen av de beste maskinvare-lommebøkene.

x