Hva er en virtuell privat sky? Lær hvordan det fungerer

Virtual Private Cloud (VPC) er en cloud computing-standard for sikring av sky-apper i et offentlig skymiljø.

Hvis du er en cloud computing-entusiast eller teknologilærer, må du ha hørt om begrepet Virtual private cloud (VPC.) Det refererer til den blomstrende ressursdelingsteknologien for cloud computing.

Borte er tiden da IT-bedrifter pleide å være avhengig av den private skyen for datasikkerhet. Scenarioet har endret seg med fremveksten av avanserte skysikkerhetsprotokoller. Nå går mange brukere for den offentlige skyen for besparelser og skalerbarhet når de trenger å bruke skyressurser.

Fortsett å lese denne bloggen for å vite mer om teknologien og dens funksjoner.

Definere en virtuell privat sky (VPC)

La oss først se på dens detaljerte definisjon for å forstå konseptet. Virtuell privat sky eller VPC er en standard for deling av skyressurser. VPC vil sørge for sikkerhet og dataoperasjoner som en privat sky, selv om du bruker et overfylt offentlig skymiljø.

Tenk deg for eksempel den offentlige skyen som en restaurant med hundrevis av andre som spiser der. Her tilsvarer en VPC et privat kammer som du kan bruke med familien din og ha personvern og sikkerhet i et offentlig lokalt.

Årsaken bak populariteten er mangfoldig. Noen av fordelene ved å bruke VPC er minimale IT-infrastrukturkostnader, ressursskalering på forespørsel (opp og ned) og praktisk talt null nedetid på grunn av vedlikehold.

Dessuten er prosessen for å sette opp et privat skylignende datasystem for ulike typer nettsteder og applikasjoner (nett, mobil eller skrivebord) superenkel. Du kan også sette den opp på et offentlig skyøkosystem administrert av en tredjepart.

  Forskjellen mellom AI, Machine Learning og Deep Learning

En VPC er en perfekt løsning for skybrukere som ønsker full kontroll over programvare-som-en-tjeneste-appene (SaaS) og foretrekker kraftige tilpasningsalternativer. Årsaken er segregeringen av skyaktivaene deres fra andre skybrukere. Videre forstyrrer ikke modifikasjoner som VPC-brukere gjør innstillingene eller ressursene til ikke-VPC-brukere.

VPC sikrer sikkerheten til VPC-brukere ved å tillate tilgang til deres digitale eiendeler kun gjennom noen bestemte IP-adresser. Brukerne kan kontrollere tilgangstillatelse og tildele apper eller nettstedtilgangstillatelser til en pålitelig gruppe offentlige skybrukere.

Hvordan bygge en VPC

En VPC-arkitektur består av flere skyressurser. Det ligner mer eller mindre på et hjemmedatasystem. Den eneste forskjellen er at den eksisterer i skyen.

Her er skyressursene til en VPC:

  • En virtuell serverforekomst (VSI) oppretter dataressursene. Den kommer med spesifikk prosessorkraft og minne.
  • Den logiske instansen hjelper til med datakommunikasjon. Denne forekomsten er kjent som nettverk. Det lar sluttbrukere få tilgang til sky-appene eller verktøyene de eier.
  • En fleksibel lagringsressurs for datalagring. Du kan skalere opp eller ned lagringskvoten din basert på endrede behov.

VPC-nettverkssystemet bruker forskjellige kompliserte og robuste protokoller for å utføre forskjellige handlinger. For eksempel kan verktøybrukere få tilgang til de offentlige gatewayene ved hjelp av internett, som er et offentlig vendt nettverk.

I VPC-arkitekturen er det også elementer som lastbalansere som distribuerer innkommende trafikk til forskjellige VSI-er. Som et resultat kan nettverket påvirke driften og ytelsen til verktøyet positivt. VPC bruker også rutere for intern kommunikasjon mellom segmenterte verk og bringe trafikk. Det sikrer at den eksterne trafikken kommer til appene som vender mot offentligheten.

  10 beste grafdatabaseløsninger å prøve ut

De logiske forekomstene eller skyressursene til en VPC forblir adskilt fra den gjenværende offentlige skyen. For å holde de logiske forekomstene isolert, bruker cloud computing-leverandøren ulike virtuelle og fysiske mekanismer.

Dataene i en VPC opererer gjennom en trelagsarkitektur der alle lagene trenger sitt eget subnett. Av denne grunn får hvert nivå dedikerte IP-adresseområder.

Dessuten har applikasjonslagene sin egen tilgangskontrollliste (ACL) som brukere kan kontrollere tilgangen til ulike deler av skyaktivumet deres.

Nivåene til virtuell privat sky er:

  • Presentasjonsnivået: Det er også kjent som nettnivået som mottar forespørslene fra sluttbrukeren og gir de forespurte dataene.
  • Applikasjonsnivået utfører flest beregningsoppgaver og inneholder forretningslogikken.
  • Databasenivået: Den har en databaseserver der den inneholder dataene til applikasjonsnivået.

Hvordan isolere en VPC

Ved å generere et virtuelt lag på offentlig skymaskinvare, beholder en VPC delvis prosesseringslagring, kapasitet og minne for seg selv. Det er mulig å lage flere VPCer basert på kraften til offentlig skyinfrastruktur. Dermed holder et virtuelt privat nettverk (VPN) sine brukerdata og databehandlingsmetodene atskilt fra andre offentlige skybrukere.

Du kan sikre sikker og isolert dataoverføring med disse nettverkskomponentene:

#1. Network Address Translation (NAT)

Alle de skybaserte verktøyene på VPC-en bruker separate private IP-adresser for å overføre data. Dermed blir den offentlige tilkoblingen umulig for alle VPC-vertsbaserte apper med mindre du bruker NAT for å overvinne denne hindringen.

Når noen prøver å få tilgang til appen din, vil NAT sørge for sikker kommunikasjon mellom private og offentlige domener. Det gjør det ved å matche den forhåndsdefinerte offentlige IP-en med den private IP-en.

#2. Virtual Local Area Network (VLAN)

Funksjonen til VLAN er å dele det offentlige skynettverket i et isolert og reservert nettverk. Datalinklaget til OSI-modellen er stedet der splitting skjer.

  Last ned filer og se fremgang uten nettleser med filnedlaster

I et VPC-miljø vil systemene dine kommunisere via et VLAN-system. Derfor vil den forbli atskilt fra de andre komponentene i den offentlige skyen.

#3. Virtuelle private nettverk (VPN)

VPN er den mest populære av protokollene som utvikler en privat nettverkskanal på et offentlig nettverk.

VPC bruker det offentlige skynettverket til å overføre data mellom nodene eller skyaktiva. Men den bruker VPN-teknologien for datakryptering mens den overfører gjennom delte ressurser som rutere, svitsjer, etc.

#4. Private Internett-protokoller (undernett-IP-er)

En VPC inneholder også private IP-adresser som du kan bruke for intern applikasjonstilkobling for sikkerhet og ytelse. Data som overføres via private IP-er innenfor VPC vil ikke reise gjennom det offentlige Internett.

Konklusjon 👩‍💻

For å oppsummere er en virtuell privat sky (VPC) et privat nettsky-miljø som ligger i en offentlig sky. I tillegg til fleksibilitet gir den deg skalerbarhet, redusert risiko og minimal nedetid. Hvis du foretrekker skybaserte tjenester, er VPC et rimelig alternativ for deg hvis du vil at nettverksinfrastrukturen skal utvides i takt med virksomhetens vekst.

Cloud computing blir sikrere etter hvert som tiden går og nye teknologier dukker opp. Finn ut mer om utfordringer og risikoer i cloud computing for å holde skyaktivaene dine trygge.

x