Hva er et sandkassemiljø?

Sandboxing tilbyr en sikker og effektiv teknikk for å validere koden din, analysere hvordan den fungerer og gi sikkerhet til nettverket og dataene dine mot trusler.

Den legger til et beskyttende lag for å teste koden din trygt uten å bekymre deg for risikoer på nettet.

Du risikerer imidlertid å avsløre kildekoden og dataene dine hvis du utfører all testing og validering i utviklermiljøet.

Og hvis en angriper finner en sårbarhet i det fysiske systemet der du utfører testen, kan de utføre et fullverdig angrep.

Som et resultat kan du miste viktig forretningsinformasjon og brukernes tillit til å bruke programvaren.

Sandboxing er en fin måte å eliminere denne risikoen på.

Hvordan?

I denne artikkelen skal jeg snakke om sandkassemiljøer og deres betydning for utvikling, sikkerhet og andre områder.

Følg med!

Hva er et sandkassemiljø?

Et Sandbox-miljø er et isolert, sikkert miljø som fungerer som en kopi av brukerens driftsmiljø for å kjøre, validere og visualisere kode uten å påvirke plattformen eller systemet der den kjøres.

Navnet «sandkasse» er hentet fra barnas sandkasser, kalt sandkasser, områdene der de kan eksperimentere og leke. De kan bygge sandslott i et isolert eller innesluttet miljø for å unngå rot.

I programvareutvikling og cybersikkerhet betyr «sandbox» et isolert testrom hvor du raskt og sikkert kan leke med flere variabler for å se hvordan programmet fungerer. Den er sikkert utformet slik at ingenting kan skade maskinen eller dataene dine hvis noe feil oppstår. Den kan redusere trusler fra å komme inn på nettverket ditt og brukes til å inspisere uklarert eller utestet kode.

Dette testmiljøet skiller utestet kode fra produksjonsmiljøet ditt. Å sette et sandkassemiljø begrenser tilgangen til hele systemressursene og dataene på et gitt nettverk, og holder det dermed trygt.

Programvareutviklere og ingeniører bruker sandboxing for å teste den nye koden deres, mens cybersikkerhetseksperter bruker den til å oppdage skadelig kode. I tillegg kan du også bruke den til å kjøre ondsinnet kode på en sikker måte og forhindre at vertsenheten blir skadet. Dette er hvordan det legger til et beskyttende lag mot sikkerhetsrisikoer som nulldagers angrep, datatyveri, etc.

Sandkassemiljø vs utviklermiljø

Her er noen punkter for å forklare forskjellene mellom et sandkassemiljø og et utviklermiljø:

#1. Programvareutviklere og ingeniører bruker utviklingsmiljøet. Det er der de fleste programvareutviklingsaktiviteter finner sted. Den brukes til å teste, validere og analysere den faktiske koden til en applikasjon eller et system slik at modifikasjoner kan gjøres deretter.

På den annen side tar et sandkassemiljø kode som ikke tilhører aktive applikasjoner eller systemer som brukerne får tilgang til.

#2. Utviklermiljøet er ikke laget for å teste koden din eller distribuere den fordi det kan ta ned hele systemet, vertsenheten eller data hvis noe galt skjer. Det risikerer ikke bare forretningsinformasjon, men også kunder som allerede bruker den.

Derimot lar et sandkassemiljø utviklere teste, visualisere, analysere og validere kode som kanskje ikke er faktisk. Her tester du en ny kode. Derfor er vertsenheten eller dataene trygge selv etter teknologisvikt, sikkerhetstrussel eller avbrudd.

  Lås et møte for å holde uønskede brukere ute

#3. Utviklermiljøet vil kanskje ikke replikere virkelige brukermiljøer nøyaktig, siden det ikke er designet for dette formålet. Utviklermiljøer kan også være utfordrende for ikke-utviklere å bruke mens de utfører en prøvedistribusjon eller tester koden.

Imidlertid er et sandkassemiljø bygget for å gjenskape virkelige distribusjonsforhold nøyaktig. Derfor kan du teste koden din uten problemer uten bekymringer, ytelsesproblemer eller sikkerhetsrisikoer.

Hvordan fungerer et sandkassemiljø?

Mange forveksler sandboxing i programvareutvikling med sandbokser i spill. I applikasjons- eller programvareutvikling refererer en sandkasse til en testserver eller en utviklingsserver som brukes til ulike formål som å teste patcher, bygge nye funksjoner, oppdage sårbarheter, identifisere og fjerne feil og mer.

Tradisjonelle sikkerhetsmetoder er reaktive og bruker signaturbasert gjenkjenning, som ser etter mønstre oppdaget i kjente skadevareforekomster. Selv om kunstig intelligens (AI) eller maskinlæring (ML) brukes, trenger du fortsatt et avansert system for å oppdage ukjente trusler og utfylle disse løsningene siden de kun kan identifisere kjente trusler.

Sandkasser legger til et lag med sikkerhet. De kan proaktivt oppdage skadelig programvare og trusler ved å kjøre kode i et isolert, trygt miljø for å analysere atferden.

Ideen som sandkassemiljøer er designet med, er at de kan teste nye funksjoner og kode under brukerlignende driftsforhold uten å påvirke systemet den kjører på. Vanligvis testes ikke sandbox-programvarens kildekode før isolering for å unngå uventet oppførsel.

Hvordan fungerer et sandkassemiljø?

Sandkassemiljøer kan nøyaktig etterligne sanntids produksjonsmiljøforhold for å teste nye funksjoner. Derfor kan tredjeparts programvareutviklere teste og validere programmene sine mot en gitt nettjeneste fra denne sandkassen.

Den er atskilt fra det faktiske miljøet for å forhindre at usikre programmer skader systemet eller dataene. På denne måten kan du raskt og trygt analysere koden din uten å kompromittere vertsenheten eller operativsystemet.

Enten du bruker en sandkasse for sikkerhet eller testing av koden din, har den noen standardfunksjoner som:

  • Virtualisert miljø: Sandboxing utføres på en virtuell enhet uten tilgang til fysiske ressurser som er lagret på vertsenheten. Den kan bare få tilgang til virtuell maskinvare.
  • Emulerer et faktisk system: Sandboxing-miljø er bygget for å se ut og føles som en faktisk mobilenhet eller datamaskin. For dette bør programvaren du ønsker å teste og koden du vil analysere få tilgang til de samme ressursene, for eksempel lagring og minne.
  • Emulerer mål-OS: Applikasjonen som testes må få tilgang til operativsystemet ved hjelp av en virtuell enhet. Sandkassen er også isolert fra den fysiske maskinvaren, men har tilgang til operativsystemet som er installert.

Med sandboxing kan du analysere brukerinteraksjon med programvaren og om den er konsistent eller ikke i sammenheng med virkelige forhold. Du kan også se systeminnstillinger for å finne typiske virtuelle maskinkonfigurasjoner. I tillegg skaper sikkerhetseksperter utnyttelser og målretter sandkassen for å analysere oppførselen og forbedre responsen.

Videre er sandboxing gunstig for miljøer med flere programmer som opererer samtidig. For påfølgende testøkter kan du enkelt formatere et sandkassemiljø.

Ulike sandkasseteknikker

Her er de fire primære måtene å lage et sandkassemiljø for programvareutvikling på:

#1 virtuell maskin (VM)

En virtuell maskin kan lage et komplett operativsystem som kan kjøres direkte på vertsmaskinens maskinvare eller over vertens operativsystem. Dette gir et større isolasjonsnivå med et miljø som ser ut og føles som et vanlig OS installert på en enhet.

  Slik endrer du Kik Display-brukernavn

Du kan enkelt lage et VM-bilde som inneholder applikasjonen din som testes med dens avhengigheter. VM-er bruker imidlertid betydelig tid på å starte og krever mange systemressurser og tar tid å starte, noe som ikke er ideelt for raske testmiljøer.

Derfor kan store bedrifter bruke ledende virtualiseringsleverandører som Microsoft Hyper-V, CitrixVMware, osv. Mindre skalabedrifter kan bruke lett virtualiseringsprogramvare som Solarwinds Virtualization Manager, Oracle VirtualBoxog mer.

#2 Sandbox-programmer

Sandbox-programmer

Å bruke sandboxing-programmer er en av de enkleste og raskeste måtene å lage et sandbox-miljø på. Du kan bruke sandkasseprogrammer som Sandboxie, SHADE, BitBox, etc. Alle er enkle å bruke og kan effektivt kjøre alle programmer i et sandkassemiljø. I tillegg gjør disse programmene deg også i stand til å håndtere flere sandkasser samtidig på samme system.

#3 Beholdere

Beholdere lagrer en applikasjons komponenter, filer, konfigurasjon og andre viktige ting den krever for å kjøre i et isolert miljø. En container er en sandkasse når det gjelder formålet. Men hvis du vil ha et rent isolert miljø, må du konfigurere det riktig. Det er mange tilfeller av containerescapes, som gir tilgang til operativsystemet ditt og andre containere.

Du kan bruke beholdere som Docker innen programvareutvikling.

#4 Innebygde OS-sandkasser

Noen operativsystemer som Windows 10 har innebygd Windows Sandbox – et sandkassemiljø som bruker containerteknologien til Windows. Den har et rent OS for å installere programmet du ønsker å teste. Den er også lett når det gjelder systemressurser.

På samme måte, Apple Sandbox er en annen innebygd OS-sandkasse basert på TrustedBSD API. Hvis du bruker Linux OS, kan du bruke secomp-BPFen kjerneutvidelse for å isolere Linux-prosesser og fra andre prosesser.

Fordeler med å bruke et sandkassemiljø

Å bruke et sandkassemiljø for å validere koden din har flere fordeler, for eksempel:

Sikkerhet fra sandkasse

  • Sikkerhet mot trusler: Den viktigste fordelen med sandboksing er at den kan sikre operativsystemet og vertsenhetene dine mot potensielle trusler. Testing av nye applikasjoner og programvaresystemer blir tydelig hvis du har å gjøre med nye programvareleverandører eller er usikker på en programvarekilde. På dette tidspunktet kan du ganske enkelt teste all den nye programvaren du vil bruke for risiko før du implementerer den.
  • Forenkler prosessen: Å lage og distribuere et sandkassemiljø er uanstrengt, selv i stor skala. Dermed kan du raskt teste spesifikke programvareversjoner, distribuere ny kode og mer.
  • Avansert nettverk: Med en anerkjent sandkasseleverandør kan du få tilgang til avanserte nettverk og komplekse topologifunksjoner uten å omstrukturere alt.
  • Kostnadseffektivt: Å bygge og vedlikeholde et eget utviklingslaboratorium er en kostbar affære. Du vil måtte bruke betydelig på hvert trinn, fra innkjøp og bemanning til vedlikehold av laboratoriet. I stedet kan du bruke en sky-sandboxing-løsning for å lage dine sandkassemiljøer enkelt mens du bare betaler for akkurat de tjenestene du bruker.

  • Forbedret samarbeid: Effektivt samarbeid er avgjørende for at team skal trives og oppnå mål raskere. Sandkasser kan hjelpe deg med å raskt samle tilbakemeldinger fra forskjellige avdelinger i bedriften din, siden alle med riktig tillatelse kan få tilgang til dem.

Anvendelser av sandkassemiljøer

Sandbokser kan brukes i ulike stadier av programvareutvikling, fra testing og kvalitetssikring til support og drift. Formålet går utover bare et utviklingstestverktøy. Noen av bruksområdene til sandboxing er:

#1 Programvareutvikling

Du kan oppnå bedre produktivitet for utviklerne dine med en raskere tilbakemeldingssyklus. Men hvis de bruker mye tid på å kode lokalt på systemet sitt og venter på en byggeserver for fullstendig produktskaping i et eksternt utviklingsmiljø, blir det en lang, tidkrevende prosess.

  Hvorfor jeg elsker Apple Watch

I stedet kan du gi dem et sandkassemiljø for å bygge og teste koden deres direkte på deres lokale enhet. En lokal sandkasse kan ha et komplett arbeidsmiljø bestående av integrerte komponenter som databaser.

#2 Sikkerhet

Sandkasseteknikken hjelper deg med å oppdage mistenkelige filer og ondsinnet kode. Med et isolert miljø på nettverket ditt som kan simulere virkelige forhold, kan du analysere programvarens oppførsel under et angrep. Dette vil hjelpe deg med å planlegge sikkerhet og holde de andre filene og dataene dine sikret mot angrepet. Ingenting vil påvirke de ytre ressursene siden du kjører koden i et isolert rom.

#3 Kvalitetssikring

Programvareutvikling innebærer gjentatte tester og forbedringer. Du kan ikke forvente at applikasjonen din skal fungere optimalt til enhver tid eller alltid være fri for sårbarheter. Hvis programvaren din har disse problemene, kan den potensielt bli påvirket, og brukerne vil føle dette til slutt. Derfor må du introdusere nye patcher og oppdateringer for å holde den på topp og forbli sikker.

Et sandkassemiljø kan hjelpe deg med å gjøre det enkelt ved å la deg raskt teste og optimalisere programvaren.

#4 Virtuelle POC-er og demoer

Virtual Proof of Concepts (POCs) og salgsdemoer kan inkludere ulike typer multimedia, som videoer, bilder osv. Med sandboxing kan du interaktivt engasjere eksisterende kunder og potensielle kunder. På denne måten blir det lettere for dem å teste programvaren du presenterer i henhold til deres preferanser og plassering.

#5 Prosjektintegrering

Hvis du skal integrere flere prosjektbygg eller segmenter, kan det bli komplekst. I dette tilfellet kan du bruke en sandkasse for raskt å sjekke programvarekompatibilitet og sjekke om programvaren er på riktig utviklingsspor.

#6 Markedsføring

Du kan bruke sandboxing i markedsføringstiltakene dine for å demonstrere et produkts egenskaper og funksjonalitet til dine kunder og potensielle kunder. I stedet for å bruke en virtuell POC eller salgsdemo, kan du bruke et sandkasseprogram for å la dem teste produktet mer interaktivt.

Det kan også hjelpe kundene dine med å se dummy-funksjoner før de implementerer den nye funksjonaliteten fullt ut, og tillater tilpasning basert på deres krav.

#7 Salg

Hvis du kan bruke en sandkasse riktig, kan den vise seg å være et kraftig salgsverktøy. Et sandkassemiljø kan gi brukerne en praktisk opplevelse av produktet. På denne måten kan de utforske de forskjellige funksjonene og teste integrasjoner og funksjoner på deres foretrukne tid og sted.

Noen flere bruksområder for sandboxing er:

  • Nettlesere: Du kan kjøre en pålitelig nettleser i et sandkassemiljø. Så hvis den oppdager et nettsted som utnytter en sårbarhet i nettleseren, kan du begrense skaden på denne sandkassen.
  • Programvarebeskyttelse: Noen verktøy kan hjelpe deg med å kjøre et program du ikke stoler helt på ennå i en sandkasse. Dermed er programvaren begrenset fra å skade enheten din eller få tilgang til private data. For programvaren vil en sandkasse vises som et komplett system, og den kan ikke identifisere at den er inne i et isolert miljø.
  • Sikkerhetsundersøkelser: Sikkerhetseksperter bruker mye sandkasser for å identifisere ondsinnet kode og forskningsformål. Et IT-sikkerhetsverktøy kan for eksempel overvåke nettsteder for å inspisere modifiserte filer. Brukere kan til og med bruke Windows Defender til å kjøre antivirusprogramvaren i et sandkassemiljø.

Konklusjon

Å lage et sandkassemiljø er en utmerket strategi for å teste koden din i et isolert miljø og analysere dens oppførsel. Det vil hjelpe deg å forstå kodeytelsen din og hvordan du kan forbedre den og sikre vertsenheten og dataene dine mot potensielle trusler.