Slik installerer du Windows 11 i VirtualBox

Vil du prøve den nyeste Windows 11, men du føler deg skeptisk til å erstatte den med ditt stabile operativsystem? Hvorfor ikke kjøre den i Virtual Box og bestemme selv?

Hvis du ser på den tidligere merittrekorden til Microsoft, kan du finne dette overraskende dumme mønsteret der det skruer hver alternativ Windows-utgivelse. Husker du hvordan Windows Me var en katastrofe, men Windows XP var en stor hit?

Så utgitt Windows Vista, en annen katastrofe, men Windows 7 ble superhit igjen. Historien fortsetter med at Windows 8 er dårlig og Windows 10 er en hjerteknuser. Så, hva er dine spill på Windows 11? Kommer den til å følge en lignende trend, eller vil vi se to påfølgende flotte Windows-utgivelser fra Microsoft?

Hvorfor kjøre Windows 11 i Virtual Box?

Du trenger ikke å spille gjetteleken her; Windows 11 er ute og tilgjengelig for å prøve selv. Tidlige rapporter har vist blandede resultater for Windows 11, men jeg vil ikke anbefale deg å erstatte det stabile operativsystemet ditt med Windows 11 per nå. En bedre måte å sjekke ut operativsystemet på er å kjøre det i Virtual Box og bestemme selv.

Å kjøre Windows 11 er en sann vinn-vinn:

  • Du trenger ikke å bekymre deg for feil som påvirker viktige filer.
  • Du kan alltid tilbakestille eventuelle endringer eller slette hele Windows 11-oppsettet.
  • Og viktigst av alt, du kan bedømme utseendet, følelsen og funksjonene til Windows 11 uten å erstatte ditt eksisterende operativsystem.

Hvordan kjører jeg Windows 11 i Virtual Box?

Slik kan du installere Windows 11 i Virtual Box og teste det uten å erstatte det stabile operativsystemet ditt. Følg disse trinnene for å få Windows 11 opp og kjøre:

  • Last ned Windows 11 ISO-filen
  • Installer Oracle VM Virtual Box hvis du ikke allerede har gjort det
  • Initialiser en ny virtuell maskin og velg Windows 11 ISO-filen
  • Tildel systemressurser og installer ISO
  Slik starter du Valorant Riot Client på nytt i Windows 10

La oss se på hvert av trinnene nevnt ovenfor i detalj.

Last ned Windows 11 ISO-filen

Dette er de tilgjengelige måtene å Last ned Windows 11:

  • Windows 11 installasjonsassistent
  • Lag Windows 11-installasjonsmedier
  • Last ned Windows 11 Disk Image (ISO)

Vi vil imidlertid bruke den tredje siden vi trenger ISO for den virtuelle bokskjøringen.

Klikk på Last ned-knappen, velg språk og fortsett. Den er på rundt fem gigabyte og vil ta litt tid, avhengig av nettverkstilkoblingen din.

Installer Oracle VM Virtual Box

Det neste trinnet i denne prosessen er å installere Oracle Virtual Box på din PC. Du kan hoppe over denne delen og gå til neste hvis du allerede har Virtual Box på datamaskinen. Hvis ikke, følg disse trinnene:

#1. Gå til Virtual Box nettsted og velg alternativet «Windows Hosts» fra listen.

#2. Den kjørbare filen Virtual Box begynner å lastes ned på datamaskinen din.

#3. Kjør filen og installer den på et foretrukket sted.

#4. Bonustips: Fjern markeringen av USB-funksjonene i installasjonsveiviseren hvis du får problemer mens du installerer Virtual Box.

Lag en ny virtuell maskin for Windows 11

Prosessen er identisk med å lage en virtuell maskin for et hvilket som helst annet operativsystem ved å bruke en ISO-fil. Du må opprette en ny virtuell maskin, tildele noen systemressurser og deretter installere ISO-filen i den nye VM.

Windows 11, som er et krevende operativsystem, trenger rundt 4 GB RAM og 20 GB lagringsplass som minimum for å kjøre på Virtual Box.

Jeg anbefaler å bruke minst 8 GB RAM og 30 GB lagringsplass for en jevnere opplevelse. Slik kan du opprette en ny VM i Virtual Box:

  Hvordan endre Windows 10 Boot Logo

#1. Klikk på Ny-knappen i Virtual Box Manager-delen.

#2. Skriv inn et navn for den nyopprettede VM-en og velg installasjonsstedet.

#3. Følgende trinn krever at du tildeler systemressurser til VM. Her har jeg brukt 4096 MB RAM og 30 GB lagringsplass. Du kan velge hvilken som helst annen verdi i henhold til dine krav så lenge de samsvarer med systemkravene for Windows 11.

#4. Velg mengden minne du vil ha for VM-en og klikk på Neste.

#5. Velg nå alternativet «Opprett virtuell harddisk» og velg lagringsplassen for VM.

#5. Til slutt klikker du på Opprett.

Installer Windows 11 i Virtual Box

Når vi kommer til kjernen i denne artikkelen, vil vi nå installere Windows 11 i vår nyopprettede VM. Slik kan du fortsette med installasjonen:

#1. Først klikker du på Start-knappen i VM Manager-delen for å kjøre VM.

#2. For øyeblikket er VM-en tilnærmet tom, uten operativsystem på den virtuelle harddisken. Så velg ISO-filen i neste vindu ved å klikke på Legg til-knappen og til slutt klikke Velg.

#3. Start nå VM på nytt ved å klikke på Start-knappen.

#4. Siden Microsoft har satt maskinvarerestriksjoner på Windows 11, er dette nettopp tiden for å lure Windows. Dette vil inkludere noen registerjusteringer.

For dette, trykk Shift+F10 for å åpne ledeteksten og skriv regedit for å åpne registerredigering.

Nå, naviger til HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMSetup. Deretter høyreklikker du over Setup og velger Key inside New.

Gi denne nye nøkkelen navnet LabConfig. Etterpå, høyreklikk over LabConfig og naviger til DWORD (32-biters) verdi.

Navngi den som BypassTPMCheck og trykk enter. Dobbeltklikk over den og sett verdien til 1 fra standard 0.

Gjenta den samme prosessen og opprett to nye oppføringer, BypassSecureBootCheck og BypassRamCheck, med verdi 1.

Til slutt vil du ha noe sånt som dette:

  Slik fikser du Windows Update-feil 0x8024401c (fullstendig veiledning)

Lukk registerredigering og ledeteksten for å fortsette Windows 11-installasjonen.

#5 Installasjonsprosessen begynner med å fylle ut grunnleggende detaljer som foretrukket språk, land og inndatametoder. Etterpå klikker du på Neste.

Deretter ber følgende vindu om en produktnøkkel for å aktivere Windows-versjonen. Du kan klikke på «Jeg har ikke en produktnøkkel»-knappen for denne installasjonen.

#6. Velg Windows 11-versjonen du vil installere og klikk Neste for å godta vilkårene.

#7. Følgende vindu ber om å velge mellom tilpasset installasjon eller oppgradering. Velg alternativet tilpasset installasjon og fortsett til neste trinn.

#8. Dette vil vise den virtuelt opprettede disken her. Velg det og klikk Neste for å starte installasjonen. Til slutt kan du begynne å sette opp din splitter nye Windows 11 på en virtuell boks:

Oppsummering

Artikkelen ovenfor gir en omfattende metode for å kjøre Windows 11 i Virtual Box. Å bruke Virtual Box til å installere Windows 11 er en fin måte å sjekke ut det nyeste Windows uten å utsette primærdatamaskinen din for potensielle feil og sikkerhetssårbarheter.

Hvis du ser etter et førsteklasses alternativ til Virtual Box, sjekk ut VMWare Fusion.

Selv om installasjonsprosessen er enkel, er den litt forskjellig fra enhver vanlig VM-oppsettprosess, spesielt den delen som ber om registerjusteringer.

Lær også hvordan du installerer Windows på PC-er som ikke støttes og noen apper for Windows 11 som du ikke kan gå glipp av!

x