tipsbilk.net

Hva er et UML-diagram og hvordan lage et [7 Tools]?

Å representere ideer i visuelt format er en effektiv måte å få folk til å forstå hva du ønsker å formidle. Og UML-diagrammer gir deg muligheten til å gjøre nettopp det.

Dette er grunnen til at UML-diagrammer er inkludert i mange kodetrenings- og programvaredokumentasjoner. Selv om de kan ta lang tid å bygge, gjør resultatene det enkelt for utviklere å forstå programvaren raskt uten å kaste bort tid på hyppige møter.

Anta at virksomheten din dreier seg om programvareutvikling og design. I så fall kan UML-diagrammer være til stor hjelp for teamet ditt til å dokumentere ideene visuelt og gjøre utviklingsprosessen litt enklere.

Men hva er disse UML-diagrammene egentlig?

I denne artikkelen vil jeg diskutere UML-diagrammer, hvordan de kan hjelpe deg, bruken deres og noen verktøy for å lage disse diagrammene med letthet.

Klar?

La oss gå inn!

Hva er et UML-diagram?

Unified Modeling Language (UML)-diagrammer representerer design, arkitektur og implementering av kompliserte programvaresystemer.

UML-diagrammer bruker konseptet UML – et generellt bruks-, utviklings- og modelleringsspråk i programvareteknikk som er ment å tilby en bedre måte å visualisere systemdesign. Den ble utviklet rundt 1994 hos Rational Software i et forsøk på å standardisere programvaredesignprosessen.

UML er assosiert med objektorientert design og analyse. Den bruker OOP-konseptene som klasse, objekter, arv, abstraksjon, datainnkapsling og polymorfisme.

Typer UML-diagrammer

UML-diagrammer er kategorisert i to hovedgrupper – struktur- og atferdsdiagrammer.

Strukturdiagrammer

Strukturdiagrammer viser de arkitektoniske og statiske delene av systemene. I lekmannstermer viser de ulike objekter, klasser, pakker, komponenter og mer i programvare og deres relasjoner. Typene UML-diagrammer under strukturdiagrammer er:

 • Klassediagram
 • Komponentdiagrammer
 • Objektdiagrammer
 • Sammensatte strukturdiagrammer
 • Implementeringsdiagrammer
 • Profildiagrammer
 • Pakkediagrammer

Atferdsdiagrammer

Atferdsdiagrammer viser de dynamiske systemdelene eller måten programvaren reagerer på en spesifikk inngang. Dette brukes til å visualisere hvordan et system samhandler og oppfører seg med brukere, andre enheter og systemer, og i seg selv. Dens typer er:

 • Aktivitetsdiagram
 • Tidsdiagram
 • Statens maskindiagram
 • Interaksjonsdiagram
 • Bruk case-diagram
 • Interaksjonsoversiktsdiagram
 • Sekvensdiagram
 • Kommunikasjonsdiagrammer

Hvordan hjelper det?

Mens du skriver kode, er det vanskelig å spore hierarkier og relasjoner i programvaren med tusenvis av kodelinjer. UML-diagrammer deler programvaren inn i forskjellige komponenter og underkomponenter.

Også UML-diagrammer ble introdusert da mange bekymringer var rundt programvareutviklingsprosessen, dokumentasjon, design og analyse. Til dette fant forretningsfolk en måte å løse dette problemet på med enkelhet – UML.

UML førte til spillendrende tilnærminger og eksperimenter for å forenkle de problematiske oppgavene. I tillegg har det vært en økt etterspørsel etter programvare av høy kvalitet med redusert time-to-market og kostnad ved hjelp av automatiseringsteknikker.

Disse teknikkene inkluderer visuell programmering, mønstre, rammeverk og komponentteknologi. UML foreslår en løsning for alle disse problemene. Fordelene det gir er:

 • Tilbyr brukere et uttrykksfullt, klart til bruk visuelt modelleringsspråk for å utveksle og utvikle meningsfulle modeller
 • Gi uavhengighet fra de spesifikke utviklingsprosessene og programmeringsspråkene
 • Det gir spesialisering og utvidelsesmekanismer for å utvide nøkkelbegrepene.
 • Oppmuntrer til bruk av objektorienterte verktøy
 • Danner grunnlaget for å lære modellspråket
 • Støtter programvareutviklingskonsepter på høyt nivå, inkludert samarbeid, komponenter, mønstre og rammeverk.

Hvor brukes den?

UML-diagrammer brukes til mange formål:

 • I komplekse apper som trenger samarbeid og effektiv planlegging fra forskjellige team og som krever en enkel måte å kommunisere på,
 • Hjelper ikke-programmerere å forstå de grunnleggende kravene, prosessene og funksjonene til en programvare
 • For å gjøre det mulig for team å visualisere brukerinteraksjoner, statisk struktur og prosesser effektivt med diagrammer og spare tid.
 • Programvaredokumentasjon slik at folk enkelt kan forstå alt om et system.
  Hva er Google Advanced Protection og hvem bør bruke det?

Så dette handlet om UML-diagrammer. Nå, hvis du er motivert nok til å bruke dem til programvaren din, er det på tide at du forstår HVORDAN du gjør det effektivt på kortere tid. Bruk kraften til automatisering og teknologi for å redusere tiden ved å lage UML-diagrammer som tidligere tok mye tid.

Når det er sagt, er det mange UML-diagramverktøy tilgjengelig som du kan bruke til å designe programvareprosesser, ideer, dokumentasjon, etc., effektivt.

Så la oss ta en titt på noen av de beste UML-diagramverktøyene du kan vurdere for å lage eksemplariske diagrammer og lette programvareutviklingsprosessen.

Moqups

UML diagrammaler av Moqups er nyttige når du lager ny programvare ved å gi støtte i hele utviklingsreisen. De hjelper deg også med å holde deg organisert og alltid informert samtidig som alle holder seg oppdatert på delte mål.

Mens du arbeider med disse malene, lar Moqups deg bruke en dedikert pakke med sjablonger for å tilby eksklusiv UML-diagramstøtte. Så sjekk ut disse malene, finn den som passer for dine behov, og begynn å bygge en innovativ løsning.

Du får maler for klassediagrammer, sekvensdiagrammer og use case-diagrammer. I tillegg får du tilgang til forskjellige UML-diagramkoblinger for å gjøre diagrammene dine mer effektive og praktiske å jobbe med. Moqups tilbyr online samarbeid for å lette sanntidsarbeid med teammedlemmene dine uavhengig av plassering.

Fjern siloer fra flytskjemaer og diagrammer; koble dem raskt til andre digitale eiendeler som diagrammer, mockups, grafer og wireframes i et enkelt Moqups-prosjekt. Teamet ditt kan enkelt opprette sine arbeidsmengder og flyte sammen med prosjektet ved å fjerne barrierer knyttet til enkeltformålsapplikasjoner.

Lucidchart

Når det gjelder design, Lucidchart er et populært navn, selv for å lage UML-diagrammer. Det er et visuelt arbeidsområde som kombinerer datavisualisering, diagrammer og samarbeid for å fremskynde forståelse og fremme innovasjon.

Lucidchart brukes av tekniske fagfolk og utviklere til å lage et diagram og navigere i kildekoden, demonstrere grunnleggende oppgaver og flyter og planlegge nye funksjoner og funksjoner i systemet.

Du kan også visualisere produktets fremtid og nåværende tilstand ved hjelp av en UML-graf og sikre at det smidige miljøet ditt er produktivt for datavitere, ingeniører, programvareutviklere og andre tekniske fagfolk.

Deres sekvensmarkeringsredigering og UML-diagramverktøy gjør det enklere og raskere å lære kodekompleksiteter ved å automatisere generering av klassediagrammer. Du kan enkelt bygge sekvensdiagrammer og tilpasse dem online.

Når du skriver inn markeringen i dialogboksen som dukker opp, vil Lucidchart lage et sekvensdiagram automatisk etter PlantUML-standarder. Eller du kan også velge en UML-mal og tilpasse den ved å omorganisere former og symboler raskt for å gjenspeile systemstrukturen du ønsker å fremstille med UML-modellverktøyet.

Ved å aktivere UML-formbiblioteket deres, kan du få umiddelbar tilgang til industriklassede UML-former. Lucidchart begrenser eller begrenser aldri ideene dine, i motsetning til andre UML-verktøy. Enten du vil bygge en UML-komponent, objekt, distribusjon, klasse eller pakkediagrammer, dra og slipp dine valgte former på lerretet uten plassbegrensninger.

Verktøyet lar deg også vise eksterne interaksjoner ved å plassere primære og sekundære enheter på lerretet som data eller kunder og deretter tegne noen få forbindelseslinjer for hver brukssituasjon. Du kan også lage dokumentasjon for å opprettholde programvarens bærekraft og helse.

  12 teknisk støttetips for familien for høytiden

Lucidchart hjelper til med å fremskynde introduksjonsprosessen, fremmer effektiv kommunikasjon av ideer og reduserer hyppige møter. Det letter dokumentasjon og design samtidig som det forbedrer hvordan du gjennomgår, samler inn og implementerer tilbakemeldinger fra brukere og interessenter.

Med sanntidssamarbeid kan du avgrense UML-diagrammer med kolleger på nettet, enten de bruker PC, Linux eller Mac. Denne UML-diagrammakeren gjør det enkelt å dele UML-diagrammene dine og tilpasse delingstillatelsene deres slik at du kan invitere folk til å se gjennom diagrammene.

Du kan dele dokumentet via URL eller e-post eller eksportere dem til Jira, Slack, Microsoft Teams eller Confluence. Utnytt kraften i presentasjonsmodusen for å presentere diagrammene dine eller inkludere fokuserte deler for en detaljert titt på systemet.

Kreativt

Kreativt er et utmerket verktøy for å lage UML-diagrammer og enkelt samarbeide om dem. Dette verktøyet har fått tillit fra 5M+ mennesker og tusenvis av team fra slike som Amazon, NASA, PayPal, eBay og mer.

Visualiser UML-diagrammene dine med minimal innsats og benytt deg av sanntidsarbeid med dokumentene ved hjelp av Creately. Det hjelper deg å motta umiddelbar tilbakemelding fra kundene og teamene dine og spore endringer fra hvor som helst.

Bruk smarte koblinger og former, lag kontekstverktøylinjer og utfør andre avanserte funksjoner for å enkelt tegne UML-diagrammer. Creately kan integreres med flere verktøy du allerede bruker, for eksempel Slack, Google Drive, Zapier og mer.

Du kan bla gjennom tusenvis av høykvalitets og gratis maler tegnet profesjonelt for flere brukstilfeller og scenarier. De er nyttige for markedsføringsteam, IT-team, programvareteam, utdanningsteam, HR-team og andre.

Du har tilgang til maler for flytskjemaer for produktlansering, flytskjemaer for beslutningsprosesser, arbeidsflytprosesser og mer. Creately er kompatibel med skrivebord (Linux, Windows og macOS), mobile enheter (iOS og Android), nettlesere (Chrome, Internet Explorer, Opera, Mozilla Firefox, etc.), og JIRA, Confluence, G Suite og Chrome Nettmarked .

SketchBoard

Det elektroniske UML-verktøyet til Skissetavle hjelper deg med å lage design uten problemer og samarbeide gjennom klassediagrammer, use case-diagrammer, sekvensdiagrammer og mer. Du kan lage UML-diagrammer fra hvor som helst.

Enten du vil lage UML-diagrammer for programvaredokumentasjon, kartlegging av funksjoner på høyt nivå eller andre formål, fungerer Sketchboard som en lek. Denne UML-arkitekturdiagramprogramvaren lar deg øke teamets effektivitet og kreativitet.

Erfarne programvareingeniører har utviklet dette verktøyet ved å ta hensyn til sikkerhet og personvern som kjerneprinsipper. Den gir deg ubegrenset lerret for å lage et hvilket som helst antall diagrammer du liker.

Å dele UML-diagrammer er ikke vanskelig med Sketchboard. Du kan enkelt eksportere dem som PDF, PNG, SVG og JPEG. Du kan også integrere Sktechboard med GitHub, Google Drive og Slack for å utvikle sekvensdiagrammer, klassediagrammer og andre.

Gjør det enkelt å lage UML Architecture Diagrams og bruk samarbeidsfunksjonene til å være på samme side med resten av teammedlemmene. Du kan også motta og sende tilbakemeldinger enkelt og forbedre kvaliteten og hastigheten på utviklingsprosessen.

Bruk case-diagrammer for å utarbeide systemtjenestene, noe som gir deg muligheten til å fullføre grunnleggende funksjoner før du forbedrer designene dine. Det er også effektivt å lage klassediagrammer for å gi en grunnlinje for flere strukturdiagrammer. Du kan også lage tilstandsmaskindiagrammer for å dokumentere endringer i en enhets tilstand i forskjellige hendelser.

  4 måter å dele streng etter skilletegn i SQL

Smartdraw

Det kraftige, men likevel enkle diagramverktøyet til Smartdraw er designet for å gjøre arbeidet ditt enkelt. Den intelligente formateringsmotoren lar deg lage og redigere diagrammene dine uten problemer, og kommer med automatisk avstand, fargeskjemaer, dimensjonering og justering for å gi designene dine en profesjonell finish.

Smartdraw har en bred samling av 4500+ maler og 34k+ symboler som du kan velge mellom og implementere på diagrammene dine. Du får høykvalitets tegninger som CAD-design med standard skalaer.

Bruk VisualScript SDK for å bygge tilpassede utvidelser eller bruk de innebygde utvidelsene for raske design. Det hjelper deg å samarbeide med teamet ditt på en enkel måte for å dele bilder, ideer, tilbakemeldinger osv., for å akselerere utviklingsprosessen din.

Smartdraw kommer med administrasjon på bedriftsnivå og gjør det mulig å klargjøre 1000-vis av brukere ved hjelp av SSO. Du kan integrere Smartdraw sømløst med et verktøy som MS Office, AWS, Jira, Trello, Confluence, Google-apper og mer. Det fungerer også med Visio slik at du kan eksportere og importere diagrammer uten problemer.

yUML

yUML er et annet nyttig verktøy du kan vurdere for å tegne UML-diagrammer og dele dem med dine fora, problemsporere og wikier. Den brukes av tusenvis av forfattere, utviklere og arkitekter, selv av fagfolk fra giganter som Twitter, AWS og mer.

Verktøyet hjelper deg å fremskynde oppretting av diagram ved ganske enkelt å skrive teksten uten å kaste bort timer på rotete oppsett. Siden yUML er tekstbasert, kan du enkelt lage diagrammer fra koden din i CI-skriptene dine.

Be om bilder programmatisk ved å bruke PUT- eller GET-kommandoer. Verktøyleverandører bruker dette til å utvide yUML til skript, wikier og blogger. Lag forskjellige UML-diagrammer som kan kommunisere ideene dine effektivt uten å gjøre UML-tekniske forhold til et hinder for deg.

yUML tar også seg av sikkerheten for å holde dataene dine trygge og private gjennom SSL. Det gir registrerte brukere mulighet til å administrere diagrammer i deres egendefinerte navneområde direkte. Du kan også gi permalinker til diagrammene dine, så selv om du endrer diagrammet, forblir URL-adressen den samme.

Visio

Microsofts Visio er et populært og brukervennlig verktøy som hjelper deg med å lage UML-diagrammer, løse problemer og dokumentere systemer. Installer denne appen på skrivebordet eller få tilgang til den direkte på nettet.

De gir mange forhåndsbygde former og maler for å lage avanserte UML-diagrammer for å kommunisere din visjon samtidig som de oppfyller industristandarder som UML 2.5.

Medforfatter diagrammene dine ved å dele dem på tvers av teamene dine for å motta tilbakemeldinger og kommentarer i sanntid på dem. Demonstrere sammenhenger mellom ulike modellelementer ved å legge til og modifisere ulike relasjonstyper som assosiasjon, avhengighet og sammensetning.

I den nyeste Visio-versjonen får du forbedrede maler, inkludert klasse, aktivitet, sekvens, brukstilfeller, kommunikasjon, database, distribusjon og tilstandsmaskin.

Du kan kjøp Visio Professional herfra.

Konklusjon

UML-diagrammer kommuniserer effektivt dine ideer, prosesser, funksjonaliteter og andre aspekter av programvaresystemene dine. Selv uten programmeringsspråk kan du se på UML-diagrammer og forstå hva utvikleren prøver å formidle.

Velg derfor et verktøy for å lage UML-diagram for å lage designet som kan uttrykke din innovasjon og ta programvareutviklingsprosessen til neste nivå med letthet og hastighet.

x