q Hva er Google Advanced Protection og hvem bør bruke det? - tipsbilk.net

Hva er Google Advanced Protection og hvem bør bruke det?

Kanskje du har hørt om Googles «Advanced Protection»-program. Kanskje du ikke har det. Uansett, vi skal snakke om hva det er, hvem som skal bruke det og hvordan du aktiverer det. La oss gå.

Hva er Google Advanced Protection?

Google Advanced Protection (GAP) er i utgangspunktet tofaktorautentisering (2FA) på steroider. Den bruker 2FA som en del av prosessen, men den krever to sikkerhetsnøkler i stedet for bare én – noe sånt som Googles Titan Key-pakke er perfekt fordi én trådløs nøkkel og én USB-nøkkel anbefales for GAP.

Den andre nøkkelen er mer en feilsikker, så kontoen din er fortsatt beskyttet dersom noe skulle skje med den første. Dette er noe hvem som helst kan legge til i Google-kontoen sin – du trenger ikke GAP for å bruke to sikkerhetsnøkler. Igjen, Titan Bundle er et perfekt eksempel på hvordan dette fungerer i praksis.

Utover det begrenser GAP også tredjeparters tilgang til Google-kontoen din. Selv om du kan bruke Google-kontoen din til å logge på enkelte nettsteder, er denne typen tilgang begrenset til «Google-apper og utvalgte tredjepartsapper», som bidrar til å beskytte dataene dine mot potensielt uredelig aktivitet. Det kan også gjøre ting til et problem hvis du bruker Google-kontoen din til å logge på mange tredjepartstjenester. Kan vel ikke vinne alle.

Til slutt, GAP muliggjør ekstra sikkerhetstiltak for å beskytte kontoen din mot potensielle kaprere. Selv om det er usannsynlig, kan de mest målbevisste kontotyvene forsøke å stjele kontoen din ved å utgi seg for å være deg. Med GAP aktivert på kontoen din, settes det inn ekstra trinn for å forhindre dette – selv om du mister begge sikkerhetsnøklene. Dette betyr at Google vil kreve tilleggsinformasjon fra deg for å få tilgang til kontoen din, noe som «tar noen dager før Google bekrefter at det er deg». Så … prøv å ikke miste nøklene dine.

  Hva er NVMe-stasjoner, og bør du kjøpe en?

Hvem er avansert beskyttelse for?

Nå er det store spørsmålet. Med alle disse ekstra lagene med sikkerhet og, la oss være ærlige her, store ulemper, er det klart at GAP ikke er for alle. Faktisk er det sannsynligvis ikke engang for deg.

Googles intensjon med avansert beskyttelse er å beskytte «de personlige Google-kontoene til alle som er i fare for målrettede angrep – som journalister, aktivister, bedriftsledere og politiske kampanjeteam». Med andre ord, folk som er mer sannsynlig å bli målrettet og har noe å tape når de blir angrepet. Eller folk som angripere har noe å tjene på å angripe.

Hvis du ikke er en av disse personene, er sjansen stor for at du ikke trenger å aktivere GAP. Det er bare overkill for de fleste brukere – for de fleste er det nok å bruke 2FA. Og som jeg sa tidligere, du trenger ikke bruke GAP for å legge til sikkerhetsnøkler til Google-kontoen din, så det er også en god idé.

Men hvis du virkelig vil ha GAP, er det her hvordan du gjør det.

Men først, en liste over tingene du trenger:

To sikkerhetsnøkler. Én Bluetooth, én USB foretrekkes – som Googles Titan Key-pakke.
2-trinns bekreftelse aktivert på Google-kontoen din.
Google-passordet ditt og verifiserte 2-trinns bekreftelsesenhet.
En visshet om at dette er noe du ønsker eller trenger. Seriøst, tenk på det.

  Hvordan bruke Microsoft Teams dokumentsamarbeidsverktøy

Det er det. Det er på tide.

Slik aktiverer du avansert beskyttelse på Google-kontoen din

Første ting først: du trenger to sikkerhetsnøkler. Hvis du ikke har det, ta noen og ha dem i hånden før du starter dette. Det er påkrevd.

Med nøklene klare til å rocke og rulle, gå til Googles side for avansert beskyttelse. Du kan lese over detaljene her hvis du vil, men på dette tidspunktet bør du allerede vite det (fordi du leser det i dette innlegget?). Klikk på «Kom i gang»-knappen for å få ballen til å rulle – det er en i øvre høyre hjørne og en annen nederst.

Den følgende siden vil bare bekrefte det du allerede vet: du trenger et par nøkler for dette. Rull helt til bunnen og klikk på «Jeg har 2 sikkerhetsnøkler»-knappen.

Du må skrive inn passordet ditt på neste side før du fortsetter.

Nå er det på tide å registrere sikkerhetsnøklene dine. Det som er interessant her er at jeg allerede hadde to sikkerhetsnøkler på kontoen min før jeg startet denne prosessen, men ingen av dem dukket opp her. Så jeg la dem til på nytt, som overskrev mine eksisterende nøkler.

Klikk på boksen for å registrere nøkkelen og følg instruksjonene. Sørg for å gi dem unike navn, slik at du vet hva som er hvilket. Jeg bruker Titan Key-pakken her, så jeg kalte dem Titan BLE og Titan USB – for henholdsvis Bluetooth og USB.

Når du har lagt til begge, klikker du på «Fortsett»-knappen. Du vil bli presentert med et siste skjermbilde som bekrefter hva som endres når dette er aktivert. Hvis du er kul med det, knus den «Slå på»-knappen!

  Les og lagre tekniske nyheter rettet spesielt mot deg

Å, det er en boks til etter det. Det er bare å fortelle deg at du vil bli logget av alle enheter (inkludert den du konfigurerer dette på), og du må logge på igjen med passordet og sikkerhetsnøkkelen. For et problem, ikke sant? Kanskje, men hvis du er i faresonen, er det sannsynligvis verdt det.

Det er ballonger når det er aktivert. Så søtt. ?

Slik deaktiverer du avansert beskyttelse

Lei av å bli beskyttet på en avansert måte? Ikke svett, min venn – å slå den av er mye enklere enn å slå den på. Gå først over til Google-kontosiden din, og klikk deretter på «Sikkerhet».

Heldigvis er avansert beskyttelse helt øverst på listen her. Ser du «Slå av»-knappen? Gi den lille fyren den gamle klikk-a-roo og skriv deretter inn passordet ditt.

Hvis du har problemer med GAP, tilbyr Google noen potensielle løsninger her. Hvis du bare er irritert over det, kan du fortsatt slå det av ved å klikke på knappen nederst.

Med det er du avmeldt fra GAP, men det er verdt å merke seg at du fortsatt trenger sikkerhetsnøklene dine for å logge på. Hvis det var det største smertepunktet for deg, kan du fjerne disse også – klikk på alternativet for 2-trinns bekreftelse for å hoppe rett til den siden. Vel, etter at du har lagt inn passordet ditt igjen, kan du selvfølgelig ikke være for forsiktig!

For å fjerne nøklene, klikk på det lille blyantikonet til høyre for nøkkelens navn, og velg deretter «Fjern denne nøkkelen.» Ferdig og ferdig.

Nå er kontoen din fri for avansert beskyttelse og sikkerhetsnøkler. Men vær så snill, for kjærligheten til alt som er bra, la i det minste 2-trinns bekreftelse være aktivert. Avtale?