Hva er HRTF i Valorant og bør du bruke det?

Viktige takeaways

  • HRTF i Valorant forbedrer bevisstheten ved å simulere lyd basert på hvor den kommer fra, og gir retningsdetaljer.
  • Tradisjonelle stereohodetelefoner tilbyr kun et todimensjonalt bilde av lyd, mens HRTF skaper en 3D-lydopplevelse.
  • For å aktivere HRTF i Valorant, gå til Innstillinger > Lyd og klikk på Aktiver HRTF. Vurder å bruke hodetelefoner med åpen rygg for best retningsevne.

HRTF har potensialet til å forbedre bevisstheten din i Valorant. Vi er her for å hjelpe deg med å finne ut om det passer for deg og hvordan du bruker det riktig.

Hva er HRTF i Valorant?

Bildekreditt: Jhet Borja

HRTF står for Head-Related Transfer Function, og den forvandler den innkommende lyden til hvordan lyden vil treffe hodet avhengig av hvor den kommer fra. HRTF er en lydbehandlingsinnstilling i Valorant utgitt i patch 2.06.

På grunn av hvordan hodet og ørene våre er formet, høres ting annerledes ut fra forskjellige retninger. HRTF simulerer denne endringen i lyd gjennom matematikk, så det er ikke bare et «surroundlyd»-filter som får ting til å høres hult ut som de irriterende 7.1-surroundlydfunksjonene på spillhodetelefoner.

  Cloudflare SSL bryter WordPress og Joomla og hvordan du fikser det

HRTF transformerer lyden basert på en modell av hode- og øreform. Selv om hodet ditt kanskje ikke matcher Valorant HRTF-modellen perfekt, i de fleste tilfeller vil det å ha det nærme nok gi deg den retningsmessige detaljen.

Hvordan hjelper HRTF tapre spillere?

Hodetelefoner har bare to drivere, venstre og høyre. Det er fornuftig siden vi bare har to ører, ikke sant? Absolutt ikke. Mens vi bare har to ører, gjør hele hodet vårt hørselen, og det kan oppfatte lyd horisontalt, vertikalt og overalt i mellom.

Tradisjonelle stereohodetelefoner kan bare kommunisere til venstre, høyre og en blanding av disse to kanalene – et todimensjonalt bilde av lyd. Du vil vite at fiendens fotspor kommer fra venstre, høyre eller et sted i mellom, men det er bare et flatt fly. Stereolyd uten HRTF er som å se på TV; skjermens bilde kan gi god informasjon, men det er fortsatt på en 2D-skjerm.

Bildekreditt: Meta

HRTF er som VR for ørene Hjernen din får fortsatt 2D-inndata, men den simulerer hvordan sansene dine vil motta informasjonen i 3D. Ta en titt på Vandal på slutten av denne korte HRTF-demoen nedenfor. Med HRTF av, høres det ut som Vandal på slutten er rett ved siden av deg – med den på kan du tydelig høre at den er litt over deg.

  En komplett veiledning for bruk av funksjonen mental velvære i Apples helseapp

HRTF lurer hjernen din til å tro at en lyd kom fra en bestemt retning ved å høres ut akkurat som hvordan ørene dine ville hørt den hvis lyden faktisk kom fra den retningen i det virkelige liv. Hvis demoen ovenfor ikke hadde den effekten for deg, er det mest sannsynlig at du ikke la merke til den, eller du kan ha det bedre uten den.

Hvordan aktivere HRTF i Valorant og bruke den riktig

For å aktivere HRTF i Valorant, gå til Innstillinger> Lyd og klikk på den tomme boksen på Aktiver HRTF.

Når den er på, test den ut i Deathmatch eller i en privat kamp med en venn. Prøv å sjekke om retningsbestemmelsen er nøyaktig for deg eller ikke, slik at du kan finne ut om det er verdt å slå på.

Hvis du bestemmer deg for å bruke HRTF og det høres av, tror du kanskje at HRTF-modellen ikke matcher deg. Det kan være et mulig tilfelle, men vi oppfordrer deg til å prøve ut disse hurtigreparasjonene for å være sikker på at de fungerer som de skal.

  11 beste Keto-apper og diettsporere i 2021

HRTF kan høres unøyaktig og til og med forferdelig ut hvis annen HRTF-lydbehandlingsprogramvare som Windows Sonic, DTS Headphone:X eller Dolby Atmos er slått på. Du bør også unngå å slå på de virtuelle 7.1-surroundlydfunksjonene på spillhodetelefoner, som ikke engang kommer i nærheten av HRTFs nøyaktighet.

Bildekreditt: Jhet Borja

Hvis du virkelig vil ha den beste retningsevnen, vil du kanskje også prøve noen alternativer til spillhodetelefoner, som hodetelefoner med åpen bakside, som er utmerket for 3D-lyd. Åpne hodetelefoner som Sennheiser HD 599 SE har potensial til å forbedre kvaliteten på HRTF du opplever fordi de vanligvis har flott lydbilde.

HRTF kan forbedre bevisstheten din i Valorant

HRTF er en undervurdert lydteknologi som virkelig kan være til nytte for spillere. Lyd gir uten tvil mer informasjon enn syn, siden du ofte kan høre fiender før du i det hele tatt ser dem, slik at du kan overliste motstanderen din.

HRTF er heller ikke bare begrenset til Valorants innstilling i spillet. I tilfelle Valorants HRTF ikke fungerer for deg, er det også Dolby Atmos eller DTS Headphone:X som er bevist å gi god HRTF-ytelse.