Hvor mye dine sosiale medier-profildata er verdt på det mørke nettet

Viktige takeaways

  • Hackere selger ofte stjålne data fra sosiale medier-kontoer på det mørke nettet, noe som gjør det til en verdifull markedsplass for kriminelle.
  • LinkedIn-kontoer har høyest verdi på det mørke nettet på grunn av den profesjonelle informasjonen de inneholder, mens Reddit-kontoer er minst verdifulle.
  • For å beskytte profildataene dine på sosiale medier fra å havne på det mørke nettet, begrense den personlige informasjonen du legger ut, bruk sterke passord og ha en responsplan i tilfelle et hack. Vær på vakt for å holde dataene dine sikre.

Hackere som stjeler dataene dine fra sosiale medier bruker det ikke alltid selv. De selger det ofte til andre kriminelle på det mørke nettet.

Selv om det mørke nettet i seg selv ikke er ulovlig, er det hjemmet til ulovlige markedsplasser. Informasjon er verdifull i dagens digitale verden, og mange mørke nettbørser selger stjålne data.

Sosiale medier-profiler er noen av de mest solgte kontoene, hver med en kostnad. Så, hvor mye er din sosiale mediekonto verdt for en hacker?

  Hvordan Microservices-arkitektur fungerer

A 2023 Whizcase mørk nettstudie gjennomsøkte flere mørke nettmarkedsplasser og børser for å finne gjennomsnittsprisen for hver type sosiale medieprofil. Her er hva hackede sosiale medier-kontoer selger for:

Hacket konto

Dark Web Worth

LinkedIn

$45

Facebook

$14

Instagram

$12

Uenighet

$12

Snapchat

$11

X (Twitter)

$10

Pinterest

$9

TikTok

$8

Reddit

$6

Disse prisene avslører hvilke sosiale medier-profiler som er mest verdifulle for hackere, noe som gjør dem til de mest fristende målene. Verdien avhenger i stor grad av informasjonen hver type konto inkluderer.

Selv om LinkedIn kanskje ikke har så mange brukere som andre plattformer, er kontoene dens desidert mest verdifulle fordi profiler inneholder profesjonell informasjon som titler, jobbhistorikk, kolleger og ansvar. Disse faktorene kan informere om effektive spyd-phishing-kampanjer, og det kan også være sannsynlig at brukere betaler mer for å få tilbake dataene sine.

Reddit er den minst verdifulle fordi disse kontoene ikke er like effektive. De er ofte anonyme og sjelden koblet til andre nettsteder eller forbindelser fra den virkelige verden, så kriminelle kan ikke tjene mye på dem. Sosiale medier som Facebook og Instagram, der folk knytter seg mer til andre og legger ut personlige detaljer, garanterer en høyere pris.

  9 Prosjektplanleggingsprogramvare for å holde tritt med fristen

Hvis disse prisene virker lave, er det fordi det er mye tilbud for å møte kriminelles etterspørsel. Hacking av sosiale medier er skremmende vanlig. Her er hva du kan gjøre hvis du ikke vil at dataene dine skal havne på det mørke nettet.

Begrens hva du legger ut

I følge en Rapport for ressurssenter for identitetstyveri, kan et enkelt databrudd på sosiale medier påvirke titalls millioner brukere. Disse hendelsene er ofte utenfor din kontroll, men du kan minimere lekkasjer når dette skjer.

Tenk to ganger før du legger ut personlig informasjon på sosiale medier – selv om du tror profilen din er relativt privat. Husk at jo mer data kontoen din inneholder, desto mer verdifull er den for hackere. Hvis kontoene dine ikke avslører mye om deg i den virkelige verden, vil ikke nettkriminelle være i stand til å forårsake mye skade etter å ha hacket dem.

Øv på god passordbehandling

Deretter må du kontrollere at du bruker sterke passord. Lengre og mer komplekse er sterkere mot credential stuffing-angrep. Ikke gjenbruk passord på tvers av flere kontoer heller. Gjenbrukt legitimasjon er lettere for nettkriminelle å knekke, spesielt hvis en av profilene dine allerede er på det mørke nettet.

  Feilsøk Python som en helt med disse bibliotekene og verktøyene

Mange sosiale plattformer støtter tofaktorautentisering, og det er best å aktivere denne funksjonen når den er tilgjengelig. Så enkelt som det virker, betyr dette trinnet at et brutt passord ikke vil gi en hacker tilgang til kontoen din.

Ha en responsplan

Fordi disse angrepene er så vanlige, bør du forberede deg på det verste. Vær på utkikk etter tegn på en hacket konto, og vær klar til å svare hvis du legger merke til noe.

Mange antivirusprogrammer tilbyr overvåkingstjenester for mørke nett som varsler deg hvis de oppdager dataene dine på det mørke nettet. Hvis du får en av disse varslene, endre passordene dine og se etter mistenkelig aktivitet på kreditt- og kontoutskriftene dine. Kontakt banken din og frys kontoen eller kreditten din hvis noe skjer.

Den mørke nettmarkedsplassen gjør hacking av sosiale medier mer lønnsomme for nettkriminelle. Som et resultat blir disse angrepene mer vanlige, så det er viktig å være trygg. Følg disse trinnene og vær på utkikk etter å holde dataene dine sikre.