Slik setter du opp og bruker en Assist-kontroller på PS5

Viktige takeaways

  • Assist-kontrollere på PS5 kobler sammen to kontrollere og lar dem fungere som én, noe som gjør spill mer tilgjengelig for de med redusert mobilitet eller unge spillere som trenger ekstra hjelp.
  • Å koble til en hjelpekontroller krever at du oppdaterer PS5 til den nyeste versjonen og bruker en DualSense-kontroller eller en støttet tredjepartskontroller. Begge kontrollerene må være koblet til samme brukerprofil for at funksjonen skal fungere.
  • Mens du bruker en hjelpekontroller, kan du ikke bruke DualSense-funksjoner som haptisk tilbakemelding eller adaptive triggere. Imidlertid lar dette lille offeret noen spille og nyte spill de elsker med mer tilgjengelighet.

Ved å bruke en hjelpekontroller på PS5-en din kan du koble til to kontrollere som fungerer som én. Hvis du vil bruke denne praktiske tilgjengelighetsfunksjonen på PS5, men du er usikker på hvordan, har vi dekket deg.

Hva gjør en Assist Controller på PS5?

Å kunne koble en assistansekontroller til PS5-en din er Sonys svar på copilot-funksjonen på Xbox. Å bruke en hjelpekontroller er en helt annen opplevelse enn å bare koble til to DualSense-kontrollere og kalle det en dag.

  Oppregning av nettverkstjenester ved hjelp av GoScan

Ved å legge til en andre kontroller legges det til en annen spiller, som blir en spiller to. En hjelpekontroller lar imidlertid to forskjellige kontrollere bruke samme brukerprofil, så de to kontrollerene oppfører seg som én enkelt kontroller.

Denne tilgjengelighetsfunksjonen er spesielt nyttig for personer med nedsatt mobilitet. En spiller kan kontrollere retningen en avatar beveger seg eller angriper, mens den andre kan ta kontroll over kameraet, for eksempel.

Det er også nyttig for unge spillere som trenger litt ekstra hjelp fra en forelder for å slå en spesielt formidabel siste sjef. Det er mange scenarier der en hjelpekontroller kan være nyttig. Så hvis du vil lære hvordan du bruker denne funksjonen på PS5, følg instruksjonene nedenfor.

Hvordan setter jeg opp en Assist-kontroller på min PS5?

Det er et par ting å merke seg før du begynner. For det første ble muligheten til å koble en hjelpekontroller til PS5-en din introdusert i en oppdatering. Så hvis du ikke har aktivert automatiske oppdateringer på PS5 ennå, fortsett og oppdater PS5 manuelt til den nyeste versjonen.

  13 verktøy for å hjelpe deg med å kjøre ditt tilknyttede program

Du kan heller ikke bruke noen kontroller som assistansekontroller. Du kan bare koble til en DualSense-kontroller eller en annen støttet tredjepartskontroller. Hvis du har DualSense Edge-kontrolleren, kan den bare brukes som hovedkontroller og kan ikke brukes som hjelpekontroller.

Når du har krysset av i boksene ovenfor, er du klar til å begynne. Prosessen er veldig lik å sette opp og bruke copilot-funksjonen på Xbox, så hvis du har erfaring med det, bør det være intuitivt.

Start med å koble til en kontroller og logge på en brukerprofil. Derfra åpner du innstillingene ved å trykke på tannhjulikonet øverst til høyre.

Gå til tilgjengelighetsinnstillingene og rull ned til Kontrollere.

Trykk på Bruk andre kontroller for å få hjelp, og sørg for at bryteren Bruk hjelpekontroll er på.

Ta den andre kontrolleren, slå den på og velg den samme brukerprofilen som hovedkontrolleren er koblet til. Det er veldig viktig at begge kontrollerene er koblet til samme brukerprofil. Hvis ikke, vil ikke prosessen lykkes. Du kan se hvilken profil hovedkontrolleren er koblet til ved kontrollikonet under profilbildet.

Du vil nå kunne bruke den andre kontrolleren til å hjelpe den første spilleren på alle måter de trenger. Du kan se at de to kontrollerene har blitt koblet sammen ved å sjekke batteriikonet øverst til høyre. Hvis det er to batterier i stedet for ett, er du klar.

  6 grunner til at du bør bruke Google Photos på iPhone

For å slutte å bruke en hjelpekontroller, slå av en av kontrollerene for å koble den fra, eller gå tilbake til innstillingene og slå av Bruk hjelpekontroller.

Du kan ikke bruke DualSense-funksjoner som haptisk tilbakemelding, adaptive triggere eller kontrollerens innebygde mikrofon mens du bruker en hjelpekontroller, men dette er en liten pris å betale for å hjelpe noen med å spille og nyte spillene de elsker.

En Assist-kontroller gjør spilling mer tilgjengelig

Klassiske spillkontrollere er for det meste lite tilgjengelige. De har små knappeinnganger som krever veldig stramme bevegelser og et klolignende grep. Denne typen oppsett fungerer bare ikke for mange mennesker, men det betyr ikke at de ikke skal kunne nyte eller oppleve spilling.

Det finnes mange tilgjengelighetskontrollere på markedet, men de er ofte dyre og har også grenser for hvor mange personer de kan jobbe for. Å legge til en hjelpekontroller til PS5-en din er en billig og effektiv måte å gjøre spill mer tilgjengelig på et budsjett, spesielt hvis du allerede har to kontrollere.