Hva er Mail Drop? Slik bruker du Mail Drop på iPhone og Mac

Trenger du å sende et e-postvedlegg som overskrider e-poststørrelsesgrensen? Enten du bruker en iPhone, iPad eller Mac, kan Mail Drop-funksjonen hjelpe deg å omgå disse grensene og gjøre det mulig å sende store filer, opptil 5 GB om gangen. Slik bruker du den.

Hva er Mail Drop og hvordan fungerer det?

Mail Drop er en Apple-funksjon som lar folk sende store filer som videoer, presentasjoner og bilder direkte fra Mail-appen over iCloud. Foruten Apple-enheter som iPhone, iPad eller Mac, er Mail Drop-funksjonen også tilgjengelig fra hvilken som helst datamaskin via iCloud på nettet.

For å bruke Mail Drop på Apple-enheten din, må du ha en iCloud-konto. Mail Drop fungerer ved å laste opp filen til iCloud i stedet for å sende den direkte til folk via e-post. Det gode er at lagringen som brukes av Mail Drop, ikke teller mot iCloud-kvoten din. Så selv om du ikke betaler for et iCloud+-abonnement, kan du bruke denne funksjonen uten lagringsproblemer.

Husk at når du sender en e-post med et vedlegg med denne funksjonen, har mottakeren 30 dager på seg til å åpne den. Etter denne perioden vil den utløpe, og mottakeren vil ikke lenger kunne laste ned og se den sendte filen.

  Slipp løs kraften til fengslende fotografering

Siden det er mulig å sende filer så store som 5 GB, vil du kunne sende nesten hva som helst når du har konfigurert det. Du bør imidlertid være oppmerksom på at det er en lagringsgrense på 1 TB for Mail Drop. Hvis du har sendt mange filer og overskredet denne grensen, må du vente litt til noen av filene utløper og frigjøre lagringsplass.

Slik bruker du Mail Drop på iPhone

Det er ingen spesiell knapp som lar deg få tilgang til Mail Drop-funksjonen umiddelbart. Når iPhone oppdager at filen du har valgt er for stor til å sendes normalt gjennom Mail-appen, vil den levere vedleggene ved å bruke Mail Drop i stedet.

Her er trinnvise instruksjoner for hvordan du sender en stor fil fra iPhone ved hjelp av Mail Drop:

 • Åpne Mail-appen på iPhone.
 • Trykk på Compose-ikonet nederst til høyre på skjermen.
 • Skriv inn mottakerens e-post, skriv inn meldingen din og legg til de nødvendige vedleggene.
 • Trykk på pil opp øverst til høyre på skjermen for å sende den.
 • Hvis vedleggene er for store til å sendes som en vanlig e-post, vil Mail automatisk sende dem med Mail Drop.
 • E-posten vil se ut som en vanlig e-post sendt som vanlig. Den vil imidlertid automatisk spesifisere siste dato da vedleggene vil være tilgjengelige for nedlasting. Dette bekrefter at du har sendt vedlegget med Mail Drop.

    Hvordan slå på lommelykt på Droid Turbo

  Slik bruker du Mail Drop på din Mac

  Det er enkelt å sende en e-post med et stort vedlegg på en Mac, takket være Mail Drop-funksjonen. Her er hva du bør gjøre:

 • Start Mail-appen på din Mac.
 • Trykk Kommando + N på tastaturet for å lage en ny melding, eller klikk på Skriv-ikonet.
 • Klikk på bindersikonet på verktøylinjen for å legge til et vedlegg til meldingen. Velg de nødvendige filene fra Mac-en og klikk på Velg fil.
 • Når du er klar til å sende meldingen, klikker du på papirplanikonet, som fungerer som Send-knappen.
 • Hvis de vedlagte filene er for store, vil Mail-appen automatisk sende dem med Mail Drop.
 • Mottakeren vil se den e-posten som vanlig. For å åpne filene må de bare klikke på dem. Hvis du har problemer med å sende en stor fil via Mail Drop på din Mac, sjekk om denne funksjonen faktisk er aktivert.

  For å gjøre dette, gå til Mail > Innstillinger > Kontoer fra menylinjen. Velg din foretrukne e-postkonto fra venstre sidefelt (hvis du har flere) og merk av i boksen ved siden av Send store vedlegg med Mail Drop.

  Slik bruker du Mail Drop på hvilken som helst datamaskin

  Du kan faktisk sende e-postvedlegg ved å bruke Mail Drop-funksjonen på hvilken som helst datamaskin. Alt du trenger for dette er en internettforbindelse, en oppdatert nettleser, en Apple-konto og en iCloud-e-post.

  Slik gjør du det:

 • Start din foretrukne nettleser på datamaskinen din, gå til iCloud.comog logg på med Apple-kontoen din.
 • Klikk på Mail-appikonet og klikk på Skriv-knappen øverst til høyre på siden for å opprette en ny e-post.
 • Skriv inn alle nødvendige detaljer, for eksempel mottakerens e-post, emne og tekst. For å legge til et vedlegg, klikk på bindersikonet.
 • Velg hvor filene du vil inkludere skal lagres (iCloud Drive, iCloud Photos eller på enheten din).
 • Velg filene du vil sende og klikk Velg. Vær tålmodig og vent til appen fullfører opplastingen av filene dine til iCloud.
 • Klikk Send når du er ferdig.
 •   12 beste trifold-brosjyremaler for bedrifter [2023]

  Like enkelt som det, du kan sende en e-post med store vedlegg fra hvilken som helst datamaskin. Hvis noe går galt, sørg for at du har slått på postslippfunksjonen for store vedlegg.

  For å gjøre dette, klikk på tannhjulikonet øverst til venstre på siden, og velg deretter Innstillinger fra popup-vinduet. Velg Composing på venstre sidefelt i popup-menyen, og merk av i boksen ved siden av Use Mail Drop når du sender store vedlegg. Preferansen din lagres automatisk.

  Andre måter å sende store filer på

  Hvis denne metoden av en eller annen grunn ikke fungerer, finnes det alternative måter å sende store filvedlegg via e-post som du kan bruke gratis for raskt og smertefritt å sende store filer til hvem som helst. Du kan selvfølgelig alltid bruke lagringstjenester som Dropbox eller Google Drive for å dele filer. Men noen ganger kan de virke for restriktive.

  Send store filer fra Apple-enheten din ved å bruke Mail Drop

  Når du sender filer via e-post, er det viktig å velge et sikkert og pålitelig overføringsverktøy. Siden Mail-appen og iCloud anses som pålitelige alternativer, kan du bruke Mail Drop-funksjonen til å sende vedlegg av nesten hvilken som helst størrelse og være sikker på at ingenting vondt vil skje.