tipsbilk.net

Hva er riktig alder for å begynne å bruke sosiale medier?

La meg hjelpe deg med å bestemme når du skal la barnet ditt bruke sosiale medier.

Du vil ikke at jeg skal fortelle deg at barn kan være dumme.

Hvis sosiale medier kan presse dem inn svelger Tide pod vaskemidler, setter seg selv i branneller helle kokende vann på sine intetanende jevnaldrendedet er åpenbart at du må overvåke deres digitale liv litt for nøye.

Før du snakker om når barnet ditt bør begynne med sosiale medier, la oss prøve å forstå psykologien bak det.

Det er enkelt! For å få kontakt med venner, dele sine egne liv, få tilbakemeldinger osv. osv. Og de digitale markedsførerne har sine egne «profesjonelle» grunner til å bruke disse plattformene.

Men sett til side for jobbbruken, hva er den skjulte motivasjonen for å bruke sosiale medier?

I henhold til a Harvard-studie, å motta likes på slike plattformer kan fyre av dopamin i hjernen vår. Dette er det samme kjemikaliet som også frigjøres når vi spiser velsmakende mat, fullfører trening og har vellykkede sosiale interaksjoner.

Det hjelper oss til å føle oss dyktige og motiverer oss til å gjenta den spesifikke aktiviteten (publisering på sosiale medier, i dette tilfellet), og forklarer dens vanedannende natur.

La oss analysere det motsatte. Hva om du ikke får noen likes hver gang du legger ut, mens jevnaldrende dine blir oversvømmet av dem?

Som voksen kan «hva er galt med meg» ramme meg veldig snart etter noen få slike hendelser. Jeg ville prøvd et par ganger til før jeg slo meg til ro med at det er greit. De er bedre enn meg. Fred! ☮️

Men som barn må du føle trangen til å konkurrere. Dette forklarer hva som kunne ha gått galt med de tenåringene som prøvde å fullføre de dumme, livstruende utfordringene.

Dessuten handler sosiale medier mest om perfeksjon. Sjelden vil du se noen posere på badegulvet etter at de skled og brakk nesen.

  Er Remix Framework fremtiden for webutvikling?

Så det handler om å vise frem prestasjoner. Dette kan inkludere lukrative jobbbytter, flotte ferier og til og med å legge ut bilder av deres nyfødte babyer.

For å oppsummere denne delen har vi to hovedgrunner bak kulissene for vanlige mennesker til å logge seg på disse sosiale plattformene gjentatte ganger:

 • Å få likes føles bra, og vi fortsetter å legge ut for mer.
 • Vi feirer våre gevinster for sosial aksept.
 • Så bortsett fra å komme i kontakt med jevnaldrende og bli informert, er sosial aktivitet først og fremst drevet av de digitale klappene folk får på ryggen for sin deltakelse.

  Men til hvilken pris?

  Det er rart for en teknologi som ser ut til å bringe mennesker sammen faktisk skaper depresjon, angst og ensomhet.

  Forskning viser at sosiale medier kan få deg til å føle deg tom og usikker. Det kan tilskrives å se andre som lever «perfekte» liv. Selv når du vet at dette ikke er hele historien, gir gjentatte inntrykk av slike hendelser et konstant sug etter å gjøre noe ekstraordinært for å bevise for alle at du er verdt din og at du ikke er mindre og enda bedre enn andre.

  I tillegg tyder forskning på sosiale medier påvirker psykisk helse negativt hos unge voksne. Det kan også forstyrre søvnmønsteret deres og utsette dem for mobbing og rykter.

  Ikke misforstå, siden jeg kanskje høres alt for negativ ut om det. Men hvis vi tror sosiale medier helt kan erstatte konvensjonell, personlig nettverksbygging … må vi tenke om igjen!

  Jeg håper det var så enkelt. Men det koker faktisk ned til dine lokale lover, den spesifikke sosiale medieplattformen og innholdet.

  For eksempel, i USA, fastsetter Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) aldersgrensen til 13 år. Tvert imot har Europas generelle databeskyttelsesforordning (GDPR) dette tallet knyttet til 16, med muligheten til å senke denne grensen åpen for medlemslandene. På samme måte er det forskjellige lover rundt om i verden.

    Slik holder du kunden fornøyd ved første forsøk

  Du må imidlertid være 18+ for å delta i visse subreddits på Reddit, noe som signaliserer viktigheten av innholdstypen som vurderes. Og at vi ikke blindt kan sette en hard grense på noen plattform.

  Når det er sagt, er det «ingen idiotsikker måte å hindre folk i å feilrepresentere alderen deres“, sier Meta (Facebooks morselskap).

  Man kan enkelt registrere seg for en Google-konto (for å få en e-post) ved å angi feil alder, noe som gir dem YouTube-tilgang. Og et barn kan også bruke den e-postadressen til å registrere seg på flere andre sosiale medieplattformer. Og det er ikke bare Google; det er titalls, om ikke tonn, av andre tjenesteleverandører der hvem som helst kan få en e-post uten å bekrefte alderen på riktig måte.

  Med andre ord kan barn gjøre disse aldersgrensene til en spøk ved å lyve, og det er lite disse selskapene kan gjøre med det.

  Hvis de virkelig ønsker å få slutt på dette, bør det første trinnet være å koble hver sosiale mediekonto til et telefonnummer eller, bedre, en nasjonal ID, uten mulighet for å bruke bekreftelsesdokumentet to ganger.

  Men siden det ikke er tilfelle for øyeblikket, er det til syvende og sist foreldrenes ansvar mer enn noen andre å bestemme for barnet sitt.

  Den rette alderen?

  «Vent så lenge du kan«, sier Dr. Mitch Prinstein, en klinisk psykolog som betjener American Psychological Association om å eksponere barna dine for sosiale medier for første gang.

  «Vitenskapen antyder at det er større risiko for ungdomshjerner enn det er fordeler for deres sosiale liv,» legger han til.

  I tillegg bør foreldre ikke gi etter for trangen til at barnet deres vil gå glipp av noe. I tillegg er det ingen bevis for at et barn vil lide for ikke å være på sosiale plattformer, ifølge den samme CNBC-rapporten.

    12 kuleste AI Avatar Generatorer å bruke i 2023

  Når man bør begynne avhenger av tilstanden til emosjonell modenhet, som ikke kan være relatert til kronologisk alder. Jeg foreslår at du begynner gradvis, og starter med en grense på 15-20 minutter per dag. Og du bør observere ettervirkningene og justere deretter.

  Personlig ble min 3 år gamle gutt altfor grinete da jeg startet ham med en 30-minutters daglig TV (barnetegneserier). Jeg stoppet og prøvde igjen to ganger med noen måneders mellomrom. Likevel ble sluttresultatet det samme: han var mer ulykkelig, irritert og misfornøyd mesteparten av tiden.

  Til slutt begrenset jeg ham til 30 minutter ukentlig skjermtid, og ting ble bedre.

  Hvis dette er resultatet av en morsom, standard TV-sesjon, som er langt bedre enn endeløse sosiale medier som ruller, skjermer vanligvis ikke gjør noe godt for folk, har blitt min personlige mening.

  Sosiale medier: Jo mindre, jo bedre

  Sosiale medier er kanskje ikke 100% onde. Og det er ikke mulig å unngå dem helt.

  Du kan begynne med å sjekke ut disse appene for foreldrekontroll, som hjelper deg med å sikre nettsikkerheten til barnet ditt.

  Be også menigheten din om å komme seg ut oftere og møte folk på den gode gamle måten. Dette vil gi dem en sniktitt inn i virkeligheten og dens forskjell fra en «polert» tilstedeværelse på sosiale medier.

  Til slutt, som forelder, ville jeg snakke med barnet mitt om det. Fortell ham at sosiale medier er et sted hvor folk viser gode ting om seg selv, mens de for det meste skjuler sine feil og feil. Den ligner på en såkalt hendelsesbasert film, der søkelyset er på den idealiserte sannheten uten å nevne de stygge, virkelige fallgruvene.

  x