tipsbilk.net

Keychrons første spilltastatur er av ren kvalitet

Viktige takeaways

  • Keychron Lemokey L3 er et førsteklasses spillmekanisk tastatur med hot-swappable brytere, en pollingfrekvens på 1000 Hz og 2,4 GHz trådløs tilkobling.
  • Den tilbyr en imponerende batterilevetid på opptil 300 timer på Bluetooth og har en robust CNC-maskinert aluminiumskonstruksjon for holdbarhet.
  • Lemokey L3 er svært tilpassbar ved hjelp av VIA-programvare og har en tenkeyless design med ekstra makrotaster og en medieknapp for ekstra funksjonalitet.

Fram til nå har Keychron fokusert på å levere eksepsjonelle mekaniske tastaturer for generalisten: utmerket for skriving, flott for spill. Det nye Lemokey L3-spilltastaturet endrer det, og blir Keychrons første offisielle spilltastatur med alle Keychron-tilpasningene vi er vant til.

Lemokey L3 har jevne, raske, hot-swappable brytere, en rask 1000 Hz polling rate, 2,4 GHz trådløs tilkobling og omfattende tastaturtilpasningsalternativer ved hjelp av VIA.

Det er et fantastisk tastatur; det er det liten tvil om. Men er Lemokey L3 et «spilltastatur», eller bare et strålende mekanisk tastatur med noen ekstra spillfunksjoner?

Hannah Stryker / MakeUseOf Lemokey L3

Keychron Lemokey L3 er et førsteklasses spillmekanisk tastatur med hot-swappable brytere, 1000 Hz pollingfrekvens og 2,4 GHz trådløs tilkobling. Den har en robust CNC-bearbeidet aluminiumskonstruksjon, kan tilpasses ved hjelp av VIA-programvare, og tilbyr opptil 300 timers batterilevetid på Bluetooth. Med en tenkeyless design forbedret av ekstra makrotaster og en medieknapp, blander Lemokey L3 stil og funksjonalitet.

Formfaktor Tenkeyless

Bryteralternativer Gateron Jupiter Rød, Brun og Banan

Colorways Carbon Black, Navy Blue og Space Silver

Bakgrunnsbelysning Ja

Konstruksjon CNC-maskinert aluminium

Dempende Flere skumlag, dobbel pakningsfeste

Keycaps Dobbeltskudd PBT

Hot-swappable Ja

Tilkobling Kablet, Bluetooth, 2,4 GHz trådløs

Skrivevinkel 5 grader

Programvaretilpasbarhet VIA

Dimensjoner 15,8 x 5,4 x 1,7 tommer

Vekt 1,97 kg

Antall nøkler 91

Merke Lemokey

Tallblokk nr

Fordeler

  • Premium byggekvalitet
  • Svært tilpassbar
  • Imponerende batterilevetid
  • Jevn skriveopplevelse
  • Ser strålende ut

Ulemper

  • Tvilsom spilllegitimasjon
  • VIA-læringskurven kan være skremmende

Konfigurasjon

Som alle Keychron-tastaturer er Lemokey L3 tilgjengelig i flere konfigurasjoner. Fullt montert knottversjon, som er med i denne anmeldelsen, vil sette deg tilbake $214, mens barebones-versjonen er $194.

Hannah Stryker / MakeUseOf

Som jeg har sagt med andre Keychron mekaniske tastaturanmeldelser, er de ekstra 20 dollar vel verdt det hvis du ikke har et stort utvalg av brytere og tastaturer du vil bruke. Det er et valg mellom tre Gateron Jupiter-brytere: Rød (lineær), Brun (taktil) og Banan (også taktil, men med mer betjeningskraft og kortere vandring).

  9 populære nettapplikasjonsinjeksjonsangrepstyper

Det er et godt utvalg av alternativer, for ikke å glemme at Lemokey L3 er et hot-swap-tastatur. Hot-swappable betyr at du kan bytte ut tastaturets brytere uten lodding; de er plug-and-play.

Stil og konstruksjon

Lemokey L3 føles sublim. Det er et førsteklasses spillmekanisk tastatur som veier utmerkede 1,97 kg (4,3 lbs). Du kjøper i utgangspunktet en blokk av høykvalitets CNC-maskinert aluminium som tilfeldigvis også er et mekanisk tastatur; du kommer ikke til å dytte Lemokey L3 i sekken for den lokale LAN-økten, det er sikkert. Vekten har imidlertid en annen viktig funksjon – å hindre tastaturet i å bevege seg mens du spiller eller skriver.

Hannah Stryker / MakeUseOf

Med dimensjoner på 15,8 x 5,4 x 1,7 tommer, er Lemokey L3 en 91-tasters, tenkeyless design. Imidlertid kommer det større fotavtrykket enn vanlig for et tenkeyless tastatur ved hjelp av de fire ekstra tilpassbare makrotastene, over som sitter den tilpassbare mediekontrollknappen. Et tastatur i full størrelse er vanligvis rundt 17 tommer bredt, mens de fleste TKL-er er rundt 14 tommer.

Saken er relativt ensartet. Rundt hvert av hovedområdene er det en litt hevet leppe for dekorasjon, mens det er en liten ventil foran på saken for luftstrøm (og stil). USB-C-inngangen er på baksiden, sammen med en bryter for å flytte mellom kablet, Bluetooth og 2,4 GHz trådløs (ved hjelp av den medfølgende USB-dongelen).

Hannah Stryker / MakeUseOf

En fin detalj er de tre lysene over retningstastene, som hver gjelder en annen funksjon. Det venstre lyset er det du vil se mest, siden det viser det relative ladenivået til tastaturet. Det midterste lyset viser statusen for din trådløse tilkobling, og det tredje lyset viser om Caps Lock er slått på.

Lemokey L3 er tilgjengelig i tre fargevalg: Carbon Black, Navy Blue og Space Silver. Jeg har fått tilsendt Space Silver-designet, som ser mekanisk og futuristisk ut, men både marineblå og karbonsvart-designene ser ryddige ut, og PBT-tastene med doble skudd er formet for å maksimere effektiviteten. Hvert fargevalg kommer med et unikt sett med ekstra nøkler; i et nikk til tastaturets spilllegitimasjon har noen av tilleggstastene de ikoniske PlayStation-symbolene.

Hannah Stryker / MakeUseOf

Inne i Lemokey L3 er det flere lag med lydabsorberende skum, som sammen med den doble pakningsmonterte designen bidrar til en jevn skriveopplevelse og en varmende skrivelyd.

Batterilevetid og tilkobling

Batterilevetid er et annet pluss for Lemokey L3 – selv om, gitt vekten, tviler jeg sterkt på at du noen gang vil streife for langt fra en USB-C-port eller et uttak. Lemokey L3 er vurdert til opptil 200 timer mens du bruker 2,4 GHz trådløst, og stiger til hele 300 timer mens du bruker Bluetooth. Jeg sporet ikke dette nøyaktig, men jeg gikk aldri tom for batteri ved bruk av noen av de trådløse modusene.

  Hvordan administrere flere postbokser i Outlook

Hannah Stryker / MakeUseOf

Lemokey L3 skriveopplevelse

Lemokey L3 er en drøm å skrive på. Jeg har fått tilsendt Gateron Jupiter Brown-bryterne, som krever 55 g aktiveringskraft, har 2 mm pre-travel og 4 mm total vandring. Du vil bunne ut ved tastetrykk, men den generelle bevegelsen og responsen til Jupiter Brown-bryterne er stort sett jevne.

Jeg har ikke brukt Jupiter Red-bryterne, men jeg mistenker at den lette 45 g aktiveringskraften kan føre til skrivefeil (som ofte skjer med lette brytere). På samme måte kan den korte 3,4 mm totale vandringen til Jupiter Banana bli frustrerende ettersom du hele tiden bunner ut tastene, så Jupiter Brown er en lykkelig mellomting.

Gaterons Jupiter Brown-brytere høres også bra ut, som du kan høre i Lemokey L3-skriveeksemplet nedenfor.

Hvis du skal bruke Lemokey L3 til spilling (det er tross alt et mekanisk spilltastatur), foreslår jeg at du bruker kablet eller 2,4 GHz trådløs modus. På denne måten kan du bruke Lemokeys 1000 Hz pollingfrekvens til god bruk, og sikre at inngangene dine registreres så raskt som mulig i spillet.

Hannah Stryker / MakeUseOf

Selv for noen som ikke spiller konkurransedyktig online, er L3s innganger merkbart raske og nøyaktige, og hvis du spiller hyppige spill som CS2 (tidligere CS:GO), CoD Warzone eller Modern Warfare, Overwatch, eller noen av de utallige første- personskytespill, er det viktig å ha innspillene dine registrert raskt.

Lemokey L3 har en skrivevinkel på fem grader, noe som er behagelig for meg, men som kanskje ikke passer for alle. Men siden L3 ikke har noen integrerte justeringsføtter, sitter du fast med den. Du kunne ta Lemokey L3-håndleddsstøtten fra Keychron-siden, men den var utsolgt i skrivende stund.

Tilpasning med VIA

Keychron har lenge brukt VIA for sin desktop tilpasningsprogramvare. Det er gratis, godt støttet av det mekaniske tastaturfellesskapet, og har omfattende tilpasningsmuligheter. Imidlertid vil de fleste som bruker et spilltastatur være mer kjent med den tilpassede, proprietære programvaren laget av de store spillselskapene. Til sammenligning er VIA litt annerledes, og mangler de enkle alternativene og menyene som finnes i de andre alternativene for skrivebordsprogramvare.

  Hvordan fikse PS4 feilkoder SU-30746-0, SU-42118-6

Hannah Stryker / MakeUseOf

Det er ikke det at VIA er vanskelig å bruke; det tar bare litt tid å komme opp i fart med. Små frustrasjoner, som at VIA ikke gjenkjenner Lemokey L3 og må laste ned og importere tastaturets JSON-fil, vil være mer tydelige for de som er nye til Keychron og VIA. Det er bare ikke like polert.

Andre ganger kan du gjøre endringer uten å være klar over det og deretter slite med å tilbakestille dem. Jeg byttet ut den øverste raden med tall med Macro 0-taster ved et uhell, men det er ikke noe CTRL + Z-alternativ for å angre endringene dine. VIA er et flott verktøy, men hvis Keychron ønsker å tiltrekke seg en stor del av spilltastaturmarkedet, kan det være på tide å lage et internt verktøy.

Hannah Stryker / MakeUseOf

Likevel er omfanget av tilpasning alltid imponerende. Du kan tilordne hvilken som helst tast, inkludert mediekontrollknappen, og VIA gir deg også kontroll over Lemokeys sørvendte RGB-belysning.

Er Lemokey L3 et godt spilltastatur?

Den ferdigmonterte knottversjonen av Lemokey L3 selges for $214. Det er en god pris for et virkelig førsteklasses tastatur og et som vil vare deg et helt liv.

Jeg er imidlertid ikke helt overbevist om Lemokeys spilllegitimasjon, og mangelen på et internt skrivebordsverktøy kan sette noen potensielle kjøpere av. Men alle som kjenner til mekaniske tastaturer vil kjenne kvaliteten som Keychron leverer i all maskinvare, og Lemokey L3 er ikke annerledes.

Jeg er også interessert i å se hvilke andre spilltastaturer som lanseres under Lemokey-merket. Foreløpig er Lemokey L3 det eneste tastaturet som bruker denne merkevaren, og hvis Keychron virkelig ønsker å presse seg inn på gaming-tastaturmarkedet, må den utvide produktlinjen.

Samlet sett er Lemokey L3 kanskje ikke et direkte spilltastatur, men det er et strålende tastatur på alle andre områder.

Hannah Stryker / MakeUseOf Lemokey L3

Keychron Lemokey L3 er et førsteklasses spillmekanisk tastatur med hot-swappable brytere, 1000 Hz pollingfrekvens og 2,4 GHz trådløs tilkobling. Den har en robust CNC-bearbeidet aluminiumskonstruksjon, kan tilpasses ved hjelp av VIA-programvare, og tilbyr opptil 300 timers batterilevetid på Bluetooth. Med en tenkeyless design forbedret av ekstra makrotaster og en medieknapp, blander Lemokey L3 stil og funksjonalitet.

x