Windows

Hva er «Windows Audio Device Graph Isolation» og er det et problem?

Viktige takeaways

  • «Windows Audio Device Graph Isolation» er en ekte Windows-prosess som administrerer lydforbedringer og isolerer lydbehandlingen.
  • Høyt ressursforbruk ved denne prosessen kan være forårsaket av korrupte lyddrivere, overdreven lydeffekter eller tredjeparts apper for lydforbedring.
  • Reduser ressursforbruket ved å oppdatere drivere, finjustere effekter, lukke ekstrautstyr og finjustere lydinnstillinger.

Har du lagt merke til en «Windows Audio Device Graph Isolation»-prosess som bruker betydelige systemressurser i Windows Task Manager? Det er en ekte Windows-prosess som er ansvarlig for å gi en stabil lydopplevelse. Denne veiledningen forklarer hva denne prosessen gjør, hvorfor du ikke bør slå den av, og hvordan du kan redusere ressursforbruket.

Hva er prosessen «Windows Audio Device Graph Isolation»?

«Windows Audio Device Graph Isolation»-prosessen, referert til som audiodg.exe, er kjernen i Windows 11s lydsystem.

Prosessen administrerer lydforbedringer og effekter som brukes på lydutgangen, inkludert utjevning, romlig lyd og andre lydmodifikasjoner. Under panseret behandler den lyddata og administrerer nettverket av tilkoblede lydkomponenter, som lydkortet, driverne og avspillingsenheten.

  Hvordan fikse TeamViewer kommersiell bruk oppdaget i Windows 10

Tjenesten holdes isolert fra standard Windows-lydtjeneste. Denne «sandboxingen» lar tredjeparts lydprodusenter inkludere sine lydforbedringsinnstillinger (for eksempel equalizer-effekter) uten å påvirke Windows-lydtjenesten. Enhver feil krasjer ikke Windows hvis en bestemt lydapplikasjon, driver eller prosess ikke fungerer.

Dermed gir den tilsiktede «sandboxing» en mer responsiv og pålitelig lydopplevelse. Men hvorfor bruker audiodg.exe noen ganger omfattende systemressurser?

Hvorfor viser Audiodg.exe høy CPU-bruk, og kan du deaktivere den?

Prosessen bruker vanligvis en minimal prosentandel av CPU og fungerer effektivt. Ressursbruken kan øke hvis du bruker for mange lydeffekter, en tredjeparts lydprogramvare bruker ressurser for å levere høykvalitetslyd, eller lyddriverne blir ødelagt.

Dette leder til spørsmålet: kan du slå av denne prosessen hvis ressursbruken blir for høy? Nei, denne prosessen er en integrert del av Windows» lydsystem. Deaktivering forårsaker lydproblemer og feil. Vi slo av denne prosessen, spilte av en YouTube-video etterpå, og fant «Audio renderer error. Vennligst start datamaskinen på nytt» feil.

Så hvis du ikke vil støte på lydproblemer, ikke slå av denne prosessen – du hører ingen lyd. Juster i stedet lydinnstillingene for å få den til å bruke færre ressurser. Som en kjernetjeneste bør du aldri avslutte den som andre viktige Task Manager-prosesser.

  Reparer datamaskinen din ser ut til å være riktig konfigurert, men DNS svarer ikke i Windows 10

Hvordan redusere ressursforbruket til Audiodg.exe

Siden denne prosessen er beryktet for sitt høye ressursforbruk, kan ondsinnede programmer forkle seg som audiodg.exe og utnytte systemressursene dine. Så du bør først bekrefte at den ressurskrevende prosessen i Task Manager ikke er skadelig programvare. Hvis prosessen viser seg å være ondsinnet, bør du kjøre en Windows Defender-skanning for å fjerne den.

Hvis det er en ekte Windows-prosess, her er noen måter å redusere ressursbruken på:

  • Sørg for at du har de nyeste lyddriverne installert. Last ned den nyeste lyddriveren fra produsentens nettsted. Hvis den kommer i et kjørbart format, klikker du på filen for å installere den automatisk. Hvis en manuell installasjon er nødvendig, høyreklikker du på Start-knappen og åpner Enhetsbehandling. Utvid deretter kategorien Lyd, video og spillkontrollere, høyreklikk på den aktuelle driveren og velg Oppdater driver. Klikk deretter Bla gjennom datamaskinen min for drivere, finn og velg den nedlastede driveren, og Windows vil installere den.
  • Juster standard lydformat i lydinnstillingene. Trykk Win+R, skriv «ms-settings:sound», og klikk OK. Etter det, bla ned og klikk på Flere lydinnstillinger.
  • Deaktiver lydforbedringer. Gå til Avspilling-fanen, høyreklikk på lydutgangsenheten og velg Egenskaper. Gå deretter til kategorien Avansert og fjern merket i boksen ved siden av Aktiver lydforbedringer.
  • Hvis du bruker en tredjepartsapp til å bruke avanserte lydeffekter, slutte å bruke den midlertidig eller deaktiver noen av funksjonene.
  • Hvis prosessen bruker for mange ressurser bare når du spiller av lyd gjennom en bestemt app, kan den appen være synderen. Så enten oppdater eller reinstaller appen eller bytt til en annen.
  • Se etter ventende Windows-oppdateringer og installer dem hvis de er tilgjengelige. Sjekk også valgfrie driveroppdateringer fra produsenten av lydutgangsenheten og installer dem.
  • Hvis ressursbruken bare øker når du kobler en bestemt lydutgangsenhet til datamaskinen, kan maskinvaren være defekt. Så undersøk den for defekter.
  Hvordan laste ned og installere den siste oppdateringen for Windows 10

I de fleste tilfeller vil det å slå av noen lydeffekter og oppdatere lyddriverne redusere ressursforbruket til prosessen «Windows Audio Device Graph Isolation». Likevel ville det være best å dobbeltsjekke prosessens autentisitet for å sikre at enheten din ikke er infisert.

x