Hva ville skjedd med Bitcoin og Crypto uten Internett?

Viktige takeaways

  • Kryptovalutaer kan ikke eksistere uten internett da de er avhengige av internett for sikre og direkte transaksjoner og for å sikre integriteten til blockchain-databasen.
  • En global blackout på internett vil bringe kryptotransaksjoner i stå da noder ikke ville være i stand til å koordinere globalt for å utvinne nye blokker.
  • Alternative teknologier som SMS, satellittsignaler og radiobølger kan potensielt drive kryptotransaksjoner i fravær av internett, men de vil fortsatt stole på internett for å registrere transaksjoner og legge til nye blokker til blokkjeden.

Internett er kryptovalutaens livline, men hva om det ikke måtte være det? Tatt i betraktning antall ganger regjeringer over hele verden har stengt ned internett, er det ikke langt å forestille seg hva som ville skje med kryptovalutamarkedene hvis det var en global internettblekk.

Så, kan kryptovalutaer eksistere uten internett?

Internetts rolle i krypto

Crypto ble tenkt som en utvidelse av internett, selve infrastrukturen det er basert på. Den opprinnelige visjonen om kryptovaluta som digitale eiendeler som kan overføres mellom jevnaldrende over hele verden uten avhengighet av sentraliserte institusjoner som banker, kan ikke aktualiseres uten internett.

All blokkjedeteknologi (den uforanderlige databasen med oversikt over alle kryptovalutatransaksjoner) finnes på internett. Den er fordelt på millioner av datamaskinnoder og opererer etter prinsippene om åpenhet, noe som muliggjør sikre og direkte transaksjoner uten avhengighet av mellommenn.

Med mindre disse nodene er koblet sammen av et enkelt nettverk, dvs. internett, som jobber sammen for å sikre integriteten til databasen, vil kryptovalutatransaksjoner ikke være mulig.

Hva ville skje med Crypto hvis det ikke fantes Internett?

Det er vanskelig å forestille seg en verden der internett bryter sammen i sin helhet. Mens regjeringer kan slå av internett innenfor deres jurisdiksjoner, noe som ofte kommer med dårlige økonomiske konsekvenser for deres økonomier, er det nesten umulig for hele World Wide Web å bli mørkt.

Men forutsatt at det skjedde, ville krypto bli stanset. Kryptovalutaer er avhengige av internett for å bekrefte nye transaksjoner og legge dem til blokkjeden fordelt på noder. Å fjerne dette systemet ville bety at individuelle noder ikke kunne koordinere seg globalt for å utvinne nye blokker.

Noen kryptovalutaer kan ha motstandskraften til å fungere i en kort periode uten at internett bruker andre teknologier. For eksempel, i Bitcoin, så lenge transaksjonsdataene kan nå blokkjeden, uavhengig av midler, vil den fortsette å fungere. Det betyr imidlertid også at de alternative teknologiene må være robuste nok til å muliggjøre global tilkobling og sammenheng på én blokkjede.

Potensielle teknologier som kan drive kryptotransaksjoner

Mens en total nedleggelse av internett kan lamme mekanikken til kryptovalutaer, kan den desentraliserte og tilpasningsdyktige naturen til noen kryptovalutaer gi dem en sjanse til å overleve ved å bruke alternative teknologier som:

  • TEKSTMELDING. Kortmeldingstjenester kan tillate brukere å handle kryptovalutaer. I hovedsak kan brukere starte en transaksjon ved hjelp av en standard tekstmelding, som kan bekreftes og registreres på blokkjeden ved hjelp av en tilkoblet tjeneste. Machankura er en slik løsning som gjør det mulig for afrikanere uten god internettforbindelse å handle med Bitcoin ved hjelp av SMS.
  • Satellitt: Kryptotransaksjoner kan også overføres ved hjelp av satellittsignaler. Alt man trenger er en satellittmottaker for å behandle transaksjoner og registrere dem på blokkjeden. Denne teknologien er allerede i bruk av Blockstreamsom gir Bitcoin-transaksjoner til brukere på avsidesliggende steder.
  • Radio: Radioteknologi kan også brukes til å drive kryptotransaksjoner. I 2019, ifølge Coindesk, brukte to Bitcoin-utviklere radiobølger for å behandle en Bitcoin lynbetaling. Denne ideen ble konseptualisert som en løsning på at Bitcoin ble sensurert. Hvis det brukes til å lage et meshed radionettverk, vil det effektivt drive kryptotransaksjoner.
  • Alle disse løsningene gir en mulighet til å drive kryptovalutaer og gjøre dem mindre avhengige av internett. Hvis disse teknologiene implementeres i stor utstrekning mens internett er på, og alternative måter å utvinne blokker frakoblet blir introdusert, kan det hende at en internett-blackout ikke ødelegger kryptoen.

    Utfordringer ved bruk av alternativ teknologi

    Selv om disse løsningene virker effektive når det gjelder å drive kryptovalutaer i tilfelle av en internett-blackout, er hver av disse løsningene avhengige av internett for å registrere transaksjoner og legge til nye blokker til blokkjeden, en prosess kjent som kryptomining. Siden det aldri har skjedd, kan vi ikke være sikre på at de ville fungere uten en total blackout på internett.

    I tillegg er konsekvensen av en internettstans en fragmentert blokkjede. Hvert nettverk eller node vil ha sin egen kopi, som ikke enkelt kan avstemmes med alle andre kopier, noe som resulterer i at enkelte transaksjoner blir forkastet under blokktilføyelse. Alle disse alternative teknologiene må samarbeide på ett nettverk for å ha en enkelt funksjonell blokkjede.

    Til slutt vil alternative teknologiers tekniske begrensninger begrense kryptotransaksjoners rekkevidde og pålitelighet. For eksempel var radiobølge Bitcoin-transaksjonen som ble diskutert tidligere betydelig tregere og krevde spesielle programvaredefinerte radiomottakere som kostet oppover $200 for å fungere.

    Vi trenger fortsatt krypto som ikke er internettavhengig

    Med tanke på det store skiftet til det digitale riket som oppleves globalt, er det usannsynlig at internett kan slås av globalt. Så det er ikke en stor bekymring for kryptoutviklingssamfunnet.

    Men av hensyn til situasjoner der myndighetene sensurerer internett uansett årsak, bør alternative løsninger utvikles for å drive den økonomiske inkluderingen og suvereniteten som kryptovalutaer tilbyr oss.

    Eller bare begynn å bruke kontanter.