Slik tester du YouTubes eksperimentelle AI-funksjoner akkurat nå

YouTube hopper på vognen med kunstig intelligens (AI) og tester ut noen nye eksperimentelle funksjoner for plattformen. Mens de fleste brukere må vente på en bredere utrulling, kan YouTube Premium-abonnenter få en sniktitt på de eksperimentelle tilleggene.

Hva er YouTubes AI-funksjoner?

YouTube tester to nye AI-funksjoner, annonsert i en Google brukerstøtteinnlegg 6. november 2023. Funksjonene er et AI-verktøy for samtale og kommentaremner oppsummert av AI.

YouTubes Conversational AI Tool

Konversasjons-AI-verktøyet på YouTuve er mer eller mindre en chatbot. Du kan stille spørsmål om videoen du ser på og få anbefalinger for lignende innhold.

For eksempel, hvis du er midtveis i en matlagingsveiledning, kan du spørre den om ovnstemperaturen uten å måtte pause videoen. Eller, hvis du vil ha anbefalinger for relatert innhold, kan du også be om det.

  22 Arbeid hjemmefra (WFH)-verktøy for små og mellomstore bedrifter

Chatboten kan også få tilgang til informasjon fra YouTube og nettet for å trekke inn ekstra kontekst. Du kan hente frem chatboten når som helst ved å trykke på Spør-knappen på videoens visningsside.

Selv om det ikke er tilgjengelig i skrivende stund, vil dette verktøyet først lanseres i USA for Android-brukere som er YouTube Premium-abonnenter for å eksperimentere i løpet av de neste ukene.

Det andre eksperimentelle AI-verktøyet på YouTube, kommentarsammendrag, er også ganske interessant. Dette verktøyet bruker kunstig intelligens til å skanne alle kommentarene på en video og oppsummere nøkkelemnene folk snakker om.

YouTubes kommentaroppsummeringsverktøy er kun tilgjengelig på engelsk i skrivende stund og testes på et lite antall videoer. Så du ser det kanskje ikke på hver video ennå. Men hvis du blir valgt som tester, vil du se de oppsummerte kommentaremnene under den vanlige kommentarseksjonen.

  4 plattformer for å leie de beste Airbrush-tjenestene

Slik får du tilgang til YouTubes eksperimentelle AI-funksjoner

Hvis du vil ha tidlig tilgang og prøve noen av disse nye eksperimentene selv, er den enkleste måten hvis du allerede er YouTube Premium-medlem. YouTube gir ofte Premium-brukere tidlig tilgang til å teste nye funksjoner.

Alt du trenger å gjøre er å besøke youtube.com/new. Hvis du ser en melding om å prøve et nytt eksperiment, gratulerer du med. Men sjekk innom ofte hvis du ikke ser noe med en gang; du kan være heldig.

Alternativt kan du melde deg på for tilgang på din Android- eller iOS-enhet ved å trykke på Du-fanen etterfulgt av innstillingsikonet (tannhjulet) på

  Slik legger du til forhåndsinnstillinger i Adobe Lightroom

YouTube-appen. Trykk på Prøv nye funksjoner, og slå på alle tilgjengelige eksperimentelle funksjoner som er åpne for deg.

Det er også en tilbakemeldingskobling på samme side, som du kan fylle ut for å fortelle YouTube hva du synes om eksperimentelle funksjoner og andre Google-produkter. Det kan være starten på noen kule nye AI-verktøy på YouTube.

Å kunne prøve ut eksperimentelle funksjoner kan bare være en av tingene som hjelper deg med å avgjøre om YouTube Premium er verdt pengene.

Prøv YouTubes nye AI-funksjoner (hvis du er heldig)

Det er ennå ingen ord om når YouTubes AI-verktøy for samtale og oppsummering vil rulle ut for alle, men som Premium-medlem kan du prøve dem nå hvis du får tilgang. Sjekk «Prøv nye funksjoner»-siden for å se om du er en av de heldige.

Hvem vet hvilke andre pene AI-drevne funksjoner YouTube vil rulle ut i løpet av de kommende dagene? For nå, ha det gøy med tilleggene til samtale og kommentaroppsummering.