Ved anskaffelse av et Office 365-abonnement, får du tilgang til nedlastbare klientapplikasjoner for din datamaskin, i tillegg til et utvalg nettbaserte applikasjoner som kjører i nettleseren. Men hvilke applikasjoner er inkludert som standard, og hvordan får man tilgang til dem?
Et Office 365-abonnement gir deg muligheten til å laste ned skrivebordsversjonene av de kjente Office-applikasjonene som Word, Excel og lignende. Du får også tilgang til nettversjoner av disse programmene. Ved å lagre dokumentene dine i OneDrive, kan du enkelt veksle mellom skrivebordsversjonen og nettversjonen. I tillegg får du tilgang til flere eksklusive nettbaserte applikasjoner. Selv om dette kan virke litt forvirrende ved første øyekast, er det mer oversiktlig enn man kanskje tror.
Merk: Applikasjonene som beskrives her, er inkludert i Office 365 per nå. Microsoft forbeholder seg retten til å gjøre endringer over tid, så det er alltid lurt å sjekke innholdet før du abonnerer.
Tradisjonelle klientapplikasjoner for nedlasting
Office 365 gir deg tilgang til de velkjente skrivebordsapplikasjonene. Faktisk, med et Office 365-abonnement kan du installere disse applikasjonene på flere datamaskiner, både Windows og macOS, noe som er forskjellig fra en engangs evigvarende lisens.
Følgende skrivebordsapplikasjoner er inkludert i standard kontorpakke med Office 365:
Outlook: Microsofts anerkjente e-postklient
Word: En kraftfull tekstbehandler
Excel: For regneark og dataanalyse
PowerPoint: For lysbildepresentasjoner
OneDrive: Selv om OneDrive er gratis, gir Office 365-abonnementet deg ekstra 1 TB skylagring
OneNote: En notatapp, som også er inkludert gratis i Windows 10
Skype: For tale- og videosamtaler
Publisher: En enkel publiseringsapplikasjon
Access: For enkel opprettelse og administrasjon av databaser
Dersom du har brukt Office tidligere, vil du gjenkjenne de fleste av disse programmene.
Nye nettapplikasjoner tilgjengelig
For nye Office 365-brukere kan de nettbaserte applikasjonene som følger med abonnementet være ukjente. Noen av disse applikasjonene er tilgjengelig for gratis bruk selv uten abonnement, men visse krever et Office 365-abonnement. Vi vil spesifisere hvilke det gjelder.
Selv om det eksisterer gratisversjoner, fungerer de ikke helt likt som de gjør i en Office 365-kontekst. Funksjonaliteten er stort sett den samme, men Office 365-appene er tettere integrert, noe som gir deg bedre samspill og synkroniseringsmuligheter mellom applikasjonene.
Disse nettappene benytter også OneDrive for lagring. Dette betyr at alt du oppretter eller redigerer automatisk lagres i OneDrive. Det gir deg muligheten til å få tilgang til dine filer og Office 365-applikasjoner fra hvor som helst i verden, med en hvilken som helst datamaskin og en nettleser. Endringer du gjør synkroniseres med OneDrive.
Når du logger deg på Office 365 online, finner du alle applikasjonene via appstarteren, knappen med ni prikker øverst til venstre i en hvilken som helst Office 365-nettapplikasjon.
Avhengig av hvilken applikasjon du bruker, ser du enten en liste over applikasjoner…
…eller et panel med ikoner.
Uansett presentasjonsform, er listen over applikasjoner den samme, og her er en kort beskrivelse av deres funksjoner:
Word, Excel, PowerPoint og OneNote: Dette er nettversjoner av de kjente skrivebordsprogrammene. De er ganske funksjonsrike, men ikke like kraftige som skrivebordsmotpartene. Vi har en oversikt over forskjellene om du er interessert.
Outlook: Nettversjonen av Outlook er i realiteten Outlook.com, og den er ganske forskjellig fra skrivebordsversjonen. Blant annet er Personer, Kalender og Oppgaver, som er integrert i skrivebordsklienten, skilt ut som separate nettapplikasjoner (se nedenfor).
Personer: Kontaktbehandling, som er integrert i Outlook på skrivebordsklienten, men en egen nettapplikasjon.
Kalender: Kalenderfunksjonalitet, som er integrert i Outlook på skrivebordsklienten, men en egen nettapplikasjon.
Oppgaver: Oppgavefunksjonalitet, som er integrert i Outlook på skrivebordsklienten, men en egen nettapplikasjon.
Sway: Nettbaserte presentasjoner som er designet for fortellinger gjennom en rullende fortelling, istedenfor enkeltstående lysbilder.
Skype: Telefon- og videosamtaler som følger med Windows 10. Det finnes også en nedlastbar «skrivebordsversjon» med mer funksjonalitet enn den innebygde versjonen. Hvis dette virker komplisert, så er det det. Vi har skrevet en oversikt over forskjellene for deg.
Flow: Et arbeidsflytsystem basert på triggere, kun tilgjengelig med et Office 365-abonnement eller et frittstående Flow-abonnement.
Skjemaer: Lag raskt og enkelt spørreundersøkelser, quiz, avstemninger og skjemaer. Kun tilgjengelig med et Office 365-abonnement.
Bing: En lenke som leder deg til Microsoft sin søkemotor i en ny fane.
MSN: Husker du da portaler var populære? Bruker du dem i dag? Nei, det gjør ikke vi heller. Men MSN er fremdeles tilgjengelig for et tilbakeblikk på fortiden.
Office: En lenke til Office-hjemmesiden der du kan åpne andre apper og vise eller redigere filer du har åpnet med en hvilken som helst Office 365-app.
Hvis du har knyttet Office 365-abonnementet til et domene, noe som innebærer at du har kjøpt e-postfunksjonalitet for et domene du eier, får du også et Admin-ikon som lar deg administrere brukere, grupper, sikkerhet og andre administrative oppgaver. Men hvis du har kjøpt abonnementet for å bruke Office-verktøyene, trenger du ikke administrasjonsverktøyene og vil ikke få tilgang til dem.