Hvilken er den bedre eCommerce Site Builder?

e-handel har blitt trenden i den moderne verden. I den forbindelse er Wix og Shopify blant de mest brukte nettstedbyggerne for e-handel. Wix vs. Shopify, hvilken byggherre bør du nøye deg med?

Med en e-handelsbygger trenger du ikke lage alt fra bunnen av. Du kan bruke tilpassbare temaer/maler og ulike integrasjoner for å bygge en funksjonell butikk. Nettstedbyggere er utviklet for å hjelpe brukere med å lansere butikker og andre nettsteder uten koding.

Å velge riktig e-handelsbygger vil spare deg for mye trøbbel når du bygger din neste nettbutikk. Den ideelle plattformen skal tillate deg å administrere bestillinger og behandle betalinger enkelt. En plattforms fleksibilitet og skalerbarhet er andre funksjoner du bør vurdere før du velger en e-handelsnettstedbygger.

I denne artikkelen vil jeg sammenligne Wix og Shopify, deres funksjoner, fordeler og ulemper for å hjelpe deg med å ta en informert beslutning.

Hva er Wix?

Wix er en skybasert nettstedbygger som lar brukere bygge og lansere nettsteder gjennom sin brukervennlige editor. Plattformen har over 900 profesjonelt utformede maler som kan brukes på tvers av ulike bransjer og nisjer. Ved å bruke denne nettstedsbyggeren kan du velge et tomt lerret og designe alt fra bunnen av.

Plattformen har fullstack-nettutviklingsverktøy som du kan bruke for å lage et fullt funksjonelt nettsted. Wix lar deg importere tilpassede logoer og lage et tilpasset domene for å reflektere merkevareidentiteten din.

Hva er fordelene med å bruke Wix?

  • Alt-i-ett-plattform: Wix lar deg bygge et nettsted og kjøpe et domenenavn og hosting fra plattformen. Dermed trenger du ikke håndtere mange konfigurasjoner for å lansere en e-handelsplattform.
  • Brukervennlig grensesnitt: Dra-og-slipp-editoren tar seg av det meste du trenger for å bygge en butikk. Du trenger ikke å skrive kode for å aktivere ulike funksjoner på e-handelsbutikken din.
  • Omfattende appmarked: Wix-appmarkedet lar brukere legge til funksjoner som e-handelsfunksjoner og kobling til e-postapper.
  • SEO-funksjoner: Wix har innebygde SEO-funksjoner for å sikre at e-handelen din er synlig og gjennomsøkbar av søkemotorer.

Hva brukes Wix til?

Selv om vi sammenligner Wix og Shopify basert på e-handelsfunksjonene, kan du også bruke Wix til å lage andre nettsteder. Faktisk deler Wix og WordPress ulike funksjoner og har vært konkurrenter i mange år. Du kan bruke den til å bygge:

  • Blogger
  • Porteføljenettsteder
  • Sosiale plattformer
  • Forum
  • Medlemskapssider
  • Bestillingsplattformer
  • Arrangementsnettsteder

Hva er Shopify?

Shopify er en e-handelsplattform som lar brukere bygge, lansere og administrere nettbutikker. Plattformen lar butikkeiere selge på forskjellige steder som på mobil, nett, fysiske butikker eller til og med popup-butikker. Shopify begrenser ikke hvordan du kan selge produktene dine, siden du kan presse produktene dine på nettmarkedsplasser eller til og med sosiale medieplattformer.

  Slik tilpasser du navigasjonsruten i Outlook

Hva er fordelene med å bruke Shopify?

  • Brukervennlig grensesnitt: Denne plattformen har en fantastisk veiviser som du kan bruke til å sette opp butikken din raskt. Shopify har også flotte ressurser som du alltid kan referere til når du sitter fast.
  • Støtter hele e-handelsfellesskapet: Shopify kan brukes av offline og online gründere.
  • Et stort appsted: Du kan utvide funksjonaliteten til Shopify-butikken din ved å bruke tredjepartsapper som er vert på markedsplassen.
  • Skalerbar: Shopify er designet for å vokse med deg etter hvert som applikasjonen din vokser. Plattformen er også fleksibel, slik at du kan legge til eller slette varer uten å påvirke funksjonaliteten til butikken din.
  • Svært tilpassbar: Shopify lar deg tilpasse butikken din for å matche dine unike merkevarebehov og stemme. Du kan importere en logo og endre fonter etter eget ønske.

Wix vs. Shopify: Deep-Dive Comparison

#1. Brukervennlighet

Nettstedbyggere er utviklet for å hjelpe selv ikke-kodere med å bygge nettsteder. Disse plattformene tilbyr følgende:

Wix henvender seg til de med begrensede design- og kodeferdigheter, men fortsatt trenger profesjonelle nettsteder. Jeg fant ut at dra-og-slipp-editoren er enkel å bruke når du lager forskjellige sideseksjoner.

Du kan legge til nye sider med et enkelt klikk når du bruker Wix. Vi fant også «What You See Is What You Get» (WYSIWYG)-byggeren på denne plattformen spennende, siden den lar deg se endringene mens du bygger butikken din i sanntid.

Shopify ble designet spesielt for å lage nettbutikker. Som sådan har denne plattformen forskjellige innebygde verktøy som hjelper deg med å starte en butikk raskt. Å opprette en nettbutikk kan være krevende, siden du må håndtere produktvariasjoner, handlekurvadministrasjon, priser, ordreoppfyllelse … osv. Vi fant imidlertid ut at det var enkelt å legge til alle disse funksjonene på Shopify.

Vinneren

Vi fant det vanskelig å avgjøre vinneren da Wix sin redaktør er enkel å bruke. På den annen side har Shopifys redaktør fantastiske funksjoner for å gjøre oppretting av nettbutikk til en lek.

#2. Temaer og maler

En e-handelsbygger vil inneholde forskjellige temaer og maler som du kan tilpasse for å passe merkevarebehovene dine.

Wix har over 800 maler, men bare rundt 120 av dem retter seg mot e-handelsbrukere. Slipp-og-dra-editoren ga oss fleksibilitet i tilpasning. Denne plattformen lar deg også bruke Wix Artificial Design Intelligence (ADI) editor, hvor du svarer på noen få spørsmål, og redaktøren lager et design for deg. Vi eksperimenterte med det og ble imponert over resultatene.

Shopify har over 100 temaer for nettbutikken din. Plattformen har også 10+ designmaler med mer enn én variant. Du kan også velge betalte maler fra $180-$360. Denne plattformen har en blokk- og seksjonsbasert editor, som vi syntes var litt komplisert sammenlignet med en dra-og-slipp-editor.

Vinneren

Shopify vinner angående temaer og maler ettersom de er egnet for e-handel. Wix har mange maler, men vår analyse viser at e-handelsfunksjonen var en ettertanke.

#3. Prissetting

Hvor mye du sannsynligvis vil bruke på å etablere og drive en butikk er en viktig vurdering. Den ideelle plattformen bør tilby konkurransedyktige priser basert på funksjonene.

  8 handlinger du bør ta hvis du tror Mac-en din er hacket

Wix har en gratis plan. Denne planen gir imidlertid butikken din en wix.com-utvidelse på domenenavnet. Det vil koste deg 17 USD per måned å sette opp en e-handelsbutikk på Wix. Plattformen har også tilpassede planer for de som ønsker å lansere store butikker. Med forretningsplanene kan du godta nettbetalinger og behandle bestillinger.

Shopify har forskjellige planer for å imøtekomme forskjellige behov. Hvis du bestemmer deg for å betale årlig, vil det koste fra $24/måned å operere på denne plattformen. Det blir til og med bedre ettersom du kan få de første 3 månedene for $1/mnd på de årlige planene. Prisene kan bli høyere hvis du velger premium-temaer.

Vinneren

Det er billigere å starte en e-handelsbutikk på Wix enn på Shopify. Imidlertid fant vi de første 3 månedene for $1/mnd på tilbudet om årsplaner på Shopify en god del.

#4. Integrasjoner

Integrasjoner og plugins lar brukere koble butikkene sine med tredjepartsverktøy. Du kan bruke slike verktøy for funksjoner som ordrebehandling, administrasjon og kommunikasjon.

Wix har over 300 apper på markedet. Vi oppdaget at de fleste appene er gratis, mens andre er betalte. Du kan begrense appene du søker ved å bruke søkeknappen. Du kan gjøre forskjellige ting med disse appene, fra å analysere trafikk til å behandle bestillinger.

Shopify har over 6000 apper som du kan bruke til å drive og drive en nettbutikk. De fleste apper er gratis, mens andre tilbyr en kombinasjon av gratis og betalte planer. Valget av en app vil avhenge av arten av butikken du ønsker å drive.

Vinneren

Shopify var vår ultimate vinner på integrasjonene. Tilstedeværelsen av over 6000 apper tilbyr alt du trenger for å administrere en nettbutikk.

#5. Markedsføring

Markedsføring er en integrert del av å drive trafikk til en nettbutikk. Begge plattformene har unike funksjoner/verktøy som følger:

Wix har ulike funksjoner, for eksempel e-postmarkedsføring, annonsekampanjer, en bloggseksjon og integrasjon av sosiale medier for markedsføringsformål. Vi elsket de innebygde SEO-verktøyene som tilpassbare URL-er, gjengivelse på serversiden og strukturerte data.

Shopify-brukere kan bruke den innebygde bloggdelen, e-postmarkedsføring og integrasjon av sosiale medier for å markedsføre butikkene sine. Vi har også sjekket ut Shopify-appbutikken, som har hundrevis av apper som brukere kan bruke til å markedsføre sine merker og produkter. Du kan også satse på organisk trafikk, siden Shopify lar deg redigere header-tagger, alt-tagger og metabeskrivelser for å øke SEO.

Vinneren

Vår analyse gir de to e-handelsbyggerne uavgjort i markedsføringen. Begge plattformene har fantastiske markedsføringsfunksjoner.

#6. Shipping

Wix og Shopify lar butikkeiere liste opp fysiske og digitale produkter. Hvis du har med fysiske produkter å gjøre, trenger du en fraktvei for å få varene levert til kundene dine.

Wix tilbyr ulike fraktalternativer basert på plassering og type produkt. Du kan for eksempel ha lokal levering, standardfrakt, ekspressfrakt eller forsendelse ved siden av. Plattformen lar deg sende til forskjellige land til forskjellige priser.

Shopify har alle fraktfunksjonene innebygd for å lette gjennomføringen av bestillinger. Vi elsket spesielt funksjonen som lar deg kjøpe og skrive ut fraktetiketter for å legge til produktene dine. Du kan angi forskjellige priser for produktene dine basert på region eller vekt.

  Topp 10 kule spillestoler for profesjonelle spillere

Vinneren

Fraktetikettene fikk oss til å rangere Shopify som vinneren på denne fronten.

#7. Betalingsbehandling

Et godt e-handelsnettsted bør tillate deg å behandle betalinger fra kundene dine. Disse to plattformene tilbyr lignende alternativer, men er forskjellige på noen måter:

Wix behandler kundebetalinger ved å bruke over 70 plattformer som PayPal, Stripe og Square. Tilgjengeligheten til en betalingsbehandler varierer imidlertid avhengig av sted. De fleste av disse plattformene betaler fra kontosaldoen eller det vedlagte kortet. Vi fant også Kjøp nå Betal senere alternativet en game changer hvis du vil at kundene skal betale i avdrag.

Shopify har et bredere utvalg av betalingsbehandlere enn Wix. Plattformen har 100+ betalingsbehandlere som du kan filtrere basert på plassering. Disse betalingsbehandlerne er kategorisert i Hosted, Self-hosted og Non-hosted.

Vinneren

Shopify er vår ultimate vinner ettersom den har flere betalingsbehandlere enn Wix.

Her er en rask oppsummering av Wix vs. Shopify.

FeatureWixShopifyeCommerce-fokusGrunnleggende e-handelsfunksjoner Designet for e-handel Gjenoppretting av forlatt handlevogn Tilgjengelig, men med begrensede muligheterAvansertAnalytics og rapporterGrunnleggende salgsrapporter og analyserAvansert rapporteringGratis planJaNei, men har en gratis prøveversjonDra-og-slippJaJaIntegrasjoner00+Shipping-administrasjonsalternativer300+Shipping0 Avansert

Begrensninger for Wix

Selv om Wix tilbyr fantastiske e-handelsfunksjoner, oppdaget vi at den også har mangler på følgende områder:

  • Transaksjonsgebyrer: De lave planene på Wix vil kreve en provisjon for hvert salg du gjør.
  • Begrenset skalerbarhet: Wix er mest egnet for små butikker.
  • Begrensede betalingsbehandlere: Selv om denne plattformen støtter flere betalingsgatewayer, er det kanskje ikke så mange som de fleste kjøpere ønsker.
  • Begrensede tredjepartsintegrasjoner: Wix har en appmarkedsplass, men gir kanskje ikke alt du trenger for å drive en vellykket nettbutikk.

Begrensninger for Shopify

Shopify ble spesielt bygget for e-handel. Imidlertid viser vår analyse at det mislykkes på følgende fronter:

  • Gjentakende kostnader: Shopify har en månedlig betalingsordning, noe som kan være dyrt for småbedriftseiere som ennå ikke er i balanse.
  • Tilpasningskompleksitet: Shopify kan være vanskelig å tilpasse hvis du vil ha komplekse funksjoner. Du kan ende opp med å ansette kodeeksperter for å implementere noen funksjoner.
  • Temakostnader: Shopify har gratis temaer. Imidlertid har de begrensede funksjoner, og du kan velge premium-temaer.
  • Lagerbegrensninger: Denne plattformen begrenser antall varianter på et enkelt produkt i butikken din.

Når skal du bruke Wix

  • Når du leter etter en brukervennlig nettstedbygger.
  • Når du vil drive en liten butikk på et budsjett.
  • Når du vil bygge et innholdssentrert nettsted med e-handelsfunksjoner.
  • Hvis du vil nyte høye tilpasningsnivåer mens du bygger butikken din.

Når skal du bruke Shopify

  • Når du vil starte en stor butikk med alle e-handelsfunksjonene.
  • Hvis du vil ha en skalerbar plattform som lar butikken din vokse.
  • Når du ser etter en plattform som gir deg total kontroll over butikken din og tillater tilpasset kode.
  • Når du ser etter en plattform som har tusenvis av tredjepartsintegrasjoner.

Konklusjon

Det ultimate valget mellom Wix og Shopify vil avhenge av arten av butikken du vil bygge og ekspertisen din. Jeg fant Wix en perfekt passform for de som ønsker å sette opp butikkene sine raskt. På den annen side passer Shopify brukere som ønsker mer kontroll over butikkene sine og de som ønsker å skalere opp.

Sjekk ut artikkelen vår om Wix vs. GoDaddy nettstedbyggere.