Hvilken MacBook passer for deg?

Viktige takeaways

  • 13-tommers M2 MacBook Air anbefales for studenter og tilfeldige brukere, med sin rimelige pris og evne til å håndtere daglige oppgaver.
  • 15-tommers M2 MacBook Air tilbyr en større skjerm og bedre høyttalere enn 13-tommers modellen, noe som gjør den egnet for brukere som ønsker en større skjerm i en tynn og lett bærbar PC.
  • 14-tommers M3 MacBook Pro er et budsjettvennlig alternativ med en raskere brikke, high-refresh mini-LED-skjerm, HDMI-port og SDXC-kortspor, noe som gjør den til et godt valg for brukere som vil ha flere funksjoner uten å tømme banken.

Med Apple som tilbyr flere MacBook-er i forskjellige konfigurasjoner, kan det være tidkrevende å finne ut hvilken modell som er perfekt for dine behov. For å hjelpe deg vil vi dele opp hver MacBook slik at du bedre kan forstå hvilken som er riktig for deg.

13-tommers M2 MacBook Air: Perfekt for studenter og uformelle brukere

For det første har vi M2 MacBook Air, som Apple lanserte i midten av 2022. M2-versjonen introduserte en designoverhaling som ligner 14-tommers og 16-tommers MacBook Pro-modeller, og for første gang droppet den kileformede formfaktoren. Som navnet antyder, pakker den andre generasjons M2-brikke, som tilbyr moderate forbedringer i forhold til den originale Apple silisiumprosessoren, M1.

Selv om brikken er kraftigere, får M2 MacBook Air fortsatt opptil 18 timers batterilevetid, ifølge Apple. Prislappen er også en av de beste grunnene til å kjøpe M2 MacBook Air. Det starter på $1,099 for basismodellen, og du kan få en versjon med en bedre brikke og mer lagringsplass for $1,399. Det er et overbevisende prispunkt for mange brukere som trenger en MacBook til skole- eller personlig bruk.

  14 beste journaliseringsapper for å oppsummere dagen din

Vi anbefaler M2 MacBook Air på det sterkeste hvis du vil ha en moderne bærbar PC som enkelt kan håndtere dine daglige oppgaver og skolearbeid. Men hvis du vil at maskinen skal tåle store arbeidsbelastninger over lengre tid, kan det hende du må gå opp til de avanserte MacBook Pro-modellene.

15-tommers M2 MacBook Air: Den beste allrounderen

Bildekreditt: Apple/YouTube

Deretter har vi 15-tommers M2 MacBook Air. I tillegg til å være en større bærbar PC, har 15-tommers MacBook Air den samme dyktige innsiden som den mindre 13-tommers modellen.

Den inkluderer samme M2-brikke og 18 timers batterilevetid. Imidlertid kommer M2-brikken med 8-kjerners CPU og 10-kjerners GPU standard på den større bærbare datamaskinen, slik at du får en liten bump i antall GPU-kjerner i 15-tommers basismodell i forhold til 13-tommers startkonfigurasjon. Den tilbyr også samme mengde RAM og lagringsmuligheter som den mindre modellen, med maksimalt 24 GB minne og 2 TB SSD-lagring.

15-tommers MacBook Air starter på $1 299 for basismodellen med 256 GB lagringsplass. Apple tilbyr også et 512 GB-alternativ for $1 499, som kan være verdt å vurdere siden 256 GB kanskje ikke er tilstrekkelig for mange brukere.

I likhet med 13-tommersmodellen kan den enkelt håndtere lette til moderate oppgaver som nettsurfing, programmering, bilderedigering osv. Hovedforskjellen du vil legge merke til når du velger 15-tommers MacBook Air fremfor 13-tommersmodellen er at den har mer skjermeiendom å jobbe med. I tillegg vil den større bærbare datamaskinen ikke få deg til å føle deg så trang eller begrenset som en 13-tommers bærbar datamaskin. Foruten den større skjermen får du også seks høyttalere i stedet for fire, noe som gjør den bedre for å se film.

15-tommers MacBook Air er utmerket for de som ikke trenger kraften til 14-tommers eller 16-tommers MacBook Pro, men ønsker en stor skjerm i en rimelig tynn og lett bærbar PC. Det er den perfekte blandingen av størrelse og kapasitet for vanlige brukere.

14-tommers M3 MacBook Pro: Et budsjettkraftsenter

Bildekreditt: Apple/YouTube

  SwipeExpander tildeler en snarvei til hver tast på tastaturet [Jailbreak]

Da Apple annonserte de fornyede 14-tommers og 16-tommers MacBook Pro-modellene i oktober 2023, ble vi overrasket over å se en variant med M3-basen. Selv om det kan virke som et forvirrende trekk fra Apple, er denne MacBook Pro-varianten egnet for mange mennesker på et budsjett. Men hvorfor skulle du kjøpe M3 MacBook Pro fremfor M3 Pro-konfigurasjonen eller til og med de billigere MacBook Air-modellene?

M3 MacBook Pro er en utmerket mellomting i Apples bærbare utvalg. Selskapet hevder at M3-brikken deres er opptil 20 prosent raskere enn den allerede kraftige M2. Og siden MacBook Pro har en vifte, kan den opprettholde ytelsen lenger, i motsetning til MacBook Air-modellene. Selv om du ikke får de avanserte Apple silisiumbrikkene, er M3s ytelse tilstrekkelig for de fleste brukere.

Videre inkluderer M3 MacBook Pro tre bemerkelsesverdige funksjoner som M2 MacBook Air mangler: en høyoppdatert mini-LED-skjerm, en HDMI-port og et SDXC-kortspor. Så hvis du vil ha MacBook Pros fantastiske skjerm og ekstra porter, men ikke trenger M3 Pro- eller M3 Max-prosessorene, tilbyr 14-tommers M3 MacBook Pro mye for prislappen på $1 599.

14-tommers M3 Pro MacBook Pro: Det beste for pengene

Bildekreditt: eple

Hvis du trenger en allsidig high-end maskin som fortsatt er rimelig bærbar og ikke altfor dyr, trenger du ikke lete lenger enn 14-tommers M3 Pro MacBook Pro. Med den avanserte M3 Pro-prosessen kan du forvente enda bedre CPU- og GPU-ytelse. Du kan til og med konfigurere den med M3 Max-brikken hvis du vil ta den opp et hakk.

Denne MacBook Pro støtter opptil 8 TB SSD-lagring og 128 GB RAM hvis du trenger fleksibiliteten, selv om disse konfigurasjonene krever M3 Max. På programvaresiden lar 14-tommers MacBook Pro med M3 Max deg aktivere High Power Mode, som lar viftene kjøre raskere for å kjøle ned maskinen under CPU- og GPU-intensive oppgaver.

M3 Pros ytelse er nok til å gjøre denne modellen til en av de beste bærbare datamaskinene for videoredigering, så hvis du er en innholdsskaper som er prisbevisst, trenger du ikke lete lenger. I tillegg tilbyr 14-tommers MacBook Pro et solid utvalg av porter: MagSafe, tre Thunderbolt 4-aktiverte porter, et SDXC-kortspor og HDMI 2.1.

  Hvordan fjerne vokal fra enhver sang ved å bruke LALAL.AI?

Til slutt, akkurat som M3-versjonen, har M3 Pro 14-tommers MacBook Pro en av de beste skjermene på bærbare datamaskiner: Liquid Retina XDR-skjermen. Totalt sett kan du stole på 14-tommers M3 Pro MacBook Pro for å få arbeidet gjort, og for $2000 får du mye ytelse og allsidighet i en kompakt, bærbar bærbar datamaskin.

16-tommers MacBook Pro: For den kreative profesjonelle

Bildekreditt: eple

Selv om 14-tommersmodellene tilbyr utmerket ytelse, er det et dyrere alternativ for kreative profesjonelle som ønsker maksimal ytelse, stor skjerm og utmerket batterilevetid mens de er på farten: 16-tommers MacBook Pro.

Startkonfigurasjonen til 16-tommers MacBook Pro har lignende spesifikasjoner som den mindre 14-tommers modellen. Imidlertid har 16-tommers MacBook Pro en større skjerm, noe som kan være nyttig ved å la deg se mer av innholdet ditt. I tillegg til den store skjermen tilbyr 16-tommers MacBook Pro bedre batterilevetid enn 14-tommers M3 Pro MacBook Pro – opptil 22 timer.

Så hvis du ikke har noe imot å bære en større bærbar PC, er den perfekt å jobbe med mens du reiser. Hvis tid er penger, er 16-tommers MacBook Pro en enestående bærbar PC som kan være et viktig verktøy for å hjelpe deg å få arbeidet gjort effektivt. Og hvis du konfigurerer den med topp-end M3 Max-brikken, trenger du ikke stille spørsmål ved ytelsen i årene som kommer.

Velg en MacBook som passer dine behov

Det er lett å bli gal og bruke for mye på en MacBook, for så å ende opp med å ikke bruke all kraften. Men du trenger ikke bruke for mye penger for å få en dyktig MacBook i disse dager, takket være Apples silisium. Hvis du er student, trenger du ikke se lenger enn til 13-tommers MacBook Air, mens innholdsskapere med et strengt budsjett kan se etter 14-tommers M3 MacBook Pro.

Men for de som trenger den beste ytelsen for å jobbe effektivt, vil 14- og 16-tommers MacBook Pro-modeller med de avanserte M3 Pro- og M3 Max-brikkene passe bedre til arbeidsflytene dine. Nå som du vet om alle disse modellene, kan du endelig ta en informert beslutning.