Et nettangrep kan forårsake uopprettelig skade på nettbutikken din. Du kan tape penger, viktige data og omdømme. Hva verre er, et vellykket nettangrep kan svekke den generelle bedriftens levedyktighet. Så du må forbedre nettbutikkens sikkerhet for å redusere sikkerhetstrusler for netthandel.
Men hva er de største sikkerhetstruslene som eiere av nettbedrifter står overfor i dag, og hva kan du gjøre for å beskytte nettbutikken din mot disse cybertruslene? Les videre for å finne ut.
Innholdsfortegnelse
Hvorfor bør du fokusere på e-handelssikkerhet?
Den mest avgjørende grunnen til at hackere utfører cyberangrep er penger, og e-handelsbransjen har nok av det. Så det er ingen overraskelse at e-handelsnettsteder er vitne til en byge av nettangrep over hele verden.
De Sophos Ransomware-rapport 2023 opplyser at 66 % av virksomhetene hadde et løsepengeangrep i fjor. Og den gjennomsnittlige gjenopprettingskostnaden for løsepenger (ekskludert løsepenger) er $1,82 millioner.
E-handelsselskaper administrerer store datamengder. Så selv et mindre datainnbrudd kan gjøre deg økonomisk blakk. Den gjennomsnittlige globale kostnaden for et datainnbrudd er 4,45 millioner dollar.
Alle brukere legger inn betalingsinformasjonen (bank- eller kredittkortinformasjon) for å fullføre transaksjonene sine på e-handelsnettsteder. Følgelig er betalingssvindel på nett vanlig i bransjen.
Faktisk tapte e-handelsbransjen mer enn 40 milliarder USD i 2022 på grunn av betalingssvindel på nett.
Når det er sagt, bør du styrke forsvaret ditt for å beskytte nettvirksomheten din mot ulike sikkerhetstrusler og -problemer for e-handel.
Kritiske sikkerhetstrusler for netthandel du bør vite om
Følgende er vanlige sikkerhetstrusler. E-handelsbedrifter står overfor i disse dager.
#1. Økonomisk svindel
E-handelsbransjen er plaget med ulike typer økonomisk svindel. Kredittkortsvindel er imidlertid en av de største sikkerhetstruslene for e-handel. I en slik uredelig aktivitet bruker nettkriminelle stjålet kredittkortinformasjon for å foreta uautoriserte transaksjoner i nettbutikker.
En annen kjent taktikktrussel aktører bruker for å begå økonomisk svindel er kontoovertakelse. Det er en type identitetstyveri-angrep der nettkriminelle ulovlig får tilgang til brukernes kontoer på nettbutikker og bankdetaljer lagret med slike kontoer. Et vellykket angrep på kontoovertakelse kan føre til uredelige kjøp fra ofrenes kompromitterte kontoer.
Tilbakeføringer er en stor utfordring for e-handelsnettsteder, og skader inntektene deres. En tilbakeføring av e-handel skjer når en kunde bestrider en belastning fra en nettbutikk på kredittkortutskriften.
De ber banken sin om å reversere belastningen, og hvis banken samtykker, mister selgeren både pengene og det solgte produktet. Og selgeren kan også måtte betale et tilbakeføringsgebyr.
Hvorfor ber en kunde om tilbakeførsel?
Den vanligste årsaken er at en trusselaktør fikk tilgang til kredittkortopplysningene sine og foretok uautoriserte netttransaksjoner i en nettbutikk.
Imidlertid kan en kunde også misbruke tilbakeføringsprosessen på grunn av misnøye med produktet eller uvennlig returprosess. Uansett årsak vil en e-handelsbutikk sannsynligvis tape penger.
#2. Falsk retur og refusjon
Falske returer og refusjoner oppstår når noen hevder å returnere et produkt, men sender tilbake en annen, skadet/brukt vare eller ingenting.
Netthandelsbutikken kan utstede en refusjon eller sende et annet produkt, og tape penger og varelager gjennom bedrag. Denne svindelen kan også forårsake ekstra kostnader som frakt og påfylling av lager.
#3. Phishing og påskudd
Ondsinnede aktører bruker phishing-teknikker og påskuddsangrep for å lure brukere til å dele sensitive data, for eksempel påloggingsinformasjon for nettbutikker, kredittkortdata eller andre økonomiske data.
Når nettkriminelle har de nødvendige opplysningene om brukere, foretar de uautoriserte kjøp på e-handelsnettsteder.
#4. Spam
Spam er en irrelevant melding som inneholder en ondsinnet lenke. Målet med å sende spam er å lure brukere til å klikke på lenkene, noe som vil føre til at de utilsiktet kommer til spam-nettsteder eller installerer skadelig programvare på datasystemene sine.
Netthandelsnettsteder har massiv trafikk, så hackere målretter dem med spam-meldinger for å nå et bredt publikum. Vanligvis legger nettkriminelle igjen spam-meldinger i bloggkommentarer og sosiale medier legger inn kommentarer, i håp om at brukerne vil klikke på disse koblingene.
Spam påvirker hastigheten, sikkerheten og brukeropplevelsen til e-handelsnettstedet ditt.
#5. DDoS-angrep
Målet med DDoS-angrep er å forstyrre et e-handelsnettsted og påvirke salget.
I et distribuert denial of service-angrep (DDoS) oversvømmer trusselaktører nettbutikken din med trafikk fra flere kilder så mye at den blir utilgjengelig for legitime brukere.
Og hvis kjøpere ikke får tilgang til e-handelsnettstedet ditt, vil du miste salg.
#6. Clickjacking
I et clickjacking-angrep kan ondsinnede aktører lure kundene dine til å klikke på et nettsideelement forkledd som et annet element. Som et resultat kan brukere ubevisst laste ned skadelig programvare, besøke skadelige nettsteder, dele sensitiv informasjon, endre kontoinnstillinger eller overføre penger.
For eksempel kan en ondsinnet aktør skjule skadelig programvare under «Last ned rabattkupong»-knappen etter å ha kompromittert e-handelsnettstedet ditt. Intetanende kunder som klikker på det, kan ubevisst laste ned skadelig programvare til enhetene deres, og kompromittere sikkerheten deres.
Ettersom butikken din overfører skadelig programvare til ofrenes enheter, vil det skape en negativ PR for merkevaren din.
#7. Skadevare
Skadelig programvare er en av de største e-handelstruslene bedrifter står overfor i dag.
Her er kritiske trusler mot skadelig programvare du bør vite om:
E-skimming
I dette angrepet implanterer en nettkriminell skimming-kode på din nettside for behandling av e-handelsbetalingskort for å beslaglegge kredittkort og personlig informasjon. Deretter overfører trusselaktøren de stjålne dataene til et domene de administrerer.
Ransomware
Ransomware er en type skadelig programvare som kan kryptere filene eller dataene på e-handelsnettstedet ditt og gjøre dem utilgjengelige.
Deretter ber angriperen om løsepenger i bytte mot dekrypteringsnøkkelen.
Et løsepengeangrep kan forstyrre nettbutikkens drift, forårsake økonomiske tap og skade butikkens omdømme hvis kundedata blir kompromittert.
Så du må ta proaktive tiltak for å forhindre løsepengeprogramvare.
Trojansk hest
Trojanske hester er villedende programmer som virker legitime, men inneholder ondsinnet kode.
En angriper kan distribuere en trojansk hest forkledd som legitime programmer eller filer. Når den er installert på enheten din, kan den stjele sensitiv informasjon om nettbutikken din, for eksempel påloggingsinformasjon for administrasjonskonsollen.
Så en trojansk hest kan kompromittere den generelle sikkerheten til e-handelsnettstedet ditt.
Keylogger
En tastelogger kan spionere på hvert tastetrykk du gjør på datamaskinen eller enheten din, inkludert påloggingsinformasjon og sensitiv informasjon.
Hvis en angriper er i stand til å installere en keylogger på bedriftsdatamaskinen din, kan de registrere administratorpåloggingsinformasjon. Og så kan de få uautorisert tilgang til e-handelsnettstedets backend.
#8. Databrudd
Et datainnbrudd er en betydelig e-handelstrussel. Dette er fordi selv et mindre datainnbrudd har alvorlige konsekvenser, inkludert økonomisk tap, skade på omdømmet og juridiske og regulatoriske konsekvenser.
Noen vanlige årsaker til datainnbrudd er, men ikke begrenset til:
- Utdatert programvare
- Dårlig passordpraksis
- Phishing-angrep
- Menneskelig feil
- Skadevare
Så du bør implementere de beste datasikkerhetsløsningene for å beskytte dataene dine.
#9. Injeksjoner av skadelig kode: SQL og XSS
Ondsinnede kodeinjeksjoner, som SQL- og XSS-angrep, kan utgjøre alvorlige trusler mot e-handelsbutikken din.
Et SQL-injeksjonsangrep skjer når en nettkriminell utnytter sårbarheter i e-handelsnettstedets inndatafelt for å sette inn ondsinnede SQL-spørringer. Disse spørringene kan manipulere eller stjele data fra databasen, potensielt kompromittere kundeinformasjon eller ta kontroll over butikken.
I et XSS-angrep (skripting på tvers av nettsteder) injiserer en trusselaktør ondsinnede skript på butikkens nettsider, som deretter kjøres av brukernes nettlesere. Dette kan føre til uautorisert tilgang, datatyveri eller spredning av skadelig programvare.
Du kan kjøre en CSP (Content-Security-Policy) header-test for å vite om e-butikken din bruker CSP-overskrifter for å forsvare seg mot XSS, ondsinnet kodeinnsprøytning og clickjacking.
#10. Bots
Hackere kan lage roboter som kan skanne hele nettbutikken din og samle viktig informasjon som inventar, priser, mestselgende produkter osv. Deretter kan hackere selge kritiske data til konkurrentene dine.
Utstyrt med så viktig informasjon, kan konkurrentene dine strategisk prise produktene sine for å lokke kunder. Tross alt, hvem liker vel ikke å kjøpe et produkt til lavest mulig pris?
Derfor må du implementere en av de beste botdeteksjons- og avbøtingsløsningene i din bedrift.
#11. Ren styrke
Et brute force-angrep er en hackingteknikk som bruker prøving og feiling for å knekke passordet til nettbutikkens administratorkonsoll. I denne typen angrep oppretter en trusselaktør først en forbindelse med nettstedet ditt. Deretter vil de kjøre automatiserte programmer for å gjette passordet ditt.
Så du må slutte å bruke vanlige passord og lage sterke passord ved hjelp av et passordverktøy.
#12. MITM
I et man-in-the-middle-angrep (MITM) avlytter en trusselaktør kommunikasjon mellom nettbutikken din og en legitim bruker. Som et resultat kan de samle inn sensitiv kundedata som påloggingsinformasjon, kredittkortinformasjon osv.
Deretter kan de bruke innsamlet informasjon til å endre offerets kontoinnstillinger eller foreta uautoriserte kjøp fra offerets kompromitterte konto i nettbutikken din.
Slik forhindrer du sikkerhetstrusler for netthandel
Følgende strategier kan hjelpe deg med å styrke forsvaret ditt mot e-handelstrusler.
#1. Sikre betalingsmåter og betalingsgateway
Selv om det tilbyr bekvemmelighet, er det en risikabel affære å la kundene lagre kredittkortopplysningene sine. Derfor bør du unngå å lagre kredittkortinformasjon på webserveren din.
Ved å implementere en tredjeparts betalingsbehandler som PayPal eller Stripe, fjerner du betalingsbehandlingen fra nettstedet ditt. Dette sikrer bedre sikkerhet for kundenes sensitive data.
Du kan sjekke disse populære betalingsbehandlingsløsningene for å finne den som passer best for din bedrift.
#2. SSL-sertifikat
Et SSL-sertifikat beviser nettstedets autentisitet og forteller kundene dine at forbindelsen mellom serveren og brukerne er kryptert. Dette betyr at ingen kan avskjære hva kunder gjør på nettstedet ditt, og utelukker muligheten for MITM-angrep.
Et SSL-sertifikat er også en del av PCI DSS-samsvar. Og mange nettlesere vil ikke åpne nettbutikken din hvis e-handelsnettstedet ditt ikke har et SSL-sertifikat.
Så du må få et SSL-sertifikat på e-handelsnettstedet ditt.
#3. Bekreftelse av kundeadresse
Kredittkortbehandlere og banker tilbyr vanligvis en adressebekreftelsestjeneste som flagger tvilsomme transaksjoner umiddelbart.
Denne tjenesten sammenligner faktureringsadressen kunden oppgir med den banken har registrert. Under betalingsbehandlingen, hvis det er et misforhold, kan systemet avvise salget eller merke det for videre vurdering.
#4. Ikke-avvisning
Ikke-avvisning sikrer at både partene, din nettbutikk og kunder, ikke kan nekte transaksjonen de fullførte.
Derfor kan implementering av ikke-avvisningstiltak som digitale signaturer hindre kunder i å nekte kjøp og redusere tilbakeføringer av e-handel.
#5. Sterk passordhåndhevelse
Trusselaktører utfører forskjellige passordangrep for å gjette påloggingsinformasjonen til administrasjonskonsollen din. Så du bør lage sterke passord som er vanskelige å gjette.
Å bruke en passordbehandling i bedriften din kan gjøre passordadministrasjonen enklere. Det vil hjelpe alle med å lage sterke, komplekse passord og informere deg hvis noen blir funnet i et nylig datainnbrudd.
Du kan sjekke disse åpen kildekode-passordadministratorene for å velge det beste passordadministrasjonsverktøyet.
Og hvis du ikke er en fan av skybasert passordbehandling, kan du sjekke denne lokale passordbehandlingen.
#6. MF-autentisering
Multifaktorautentisering (MFA) legger til et ekstra lag med sikkerhet til e-handelsbutikken din. Når aktivert, bekrefter MFA identiteten din med to eller flere faktorer som kode, PIN, biometri, etc.
Hvis en trusselaktør tilfeldigvis får tilgang til passordene dine, kan de ikke få tilgang til administrasjonskonsollen din fordi de ikke kjenner til andre faktorer.
#7. Anti-malware og antivirusverktøy
Cybersikkerhetsverktøy som anti-malware og antivirusløsninger kan bidra til å holde e-handelsnettstedet ditt trygt fra ondsinnede angrep.
Skadelig programvare er en fellesbetegnelse for ulike ondsinnede programmer, som løsepengeprogramvare, keylogger, fjerntilgangstrojaner osv. Installering av et kraftig program mot skadelig programvare kan beskytte deg mot ulike trusler.
Sørg også for at du har aktivert automatiske oppdateringer på disse verktøyene.
Les mer: Slik fjerner du skadelig programvare fra PC
#8. Administrasjonspanel og serversikkerhet
Du bør lage komplekse passord for administrasjonspanelet til e-handelsnettstedet ditt.
Bruk en kombinasjon av store bokstaver, små bokstaver, tall og spesialtegn for å lage komplekse passord. Og fortsett å endre administratorpassordene dine fra tid til annen.
Du bør implementere prinsippet om minste privilegium, som sikrer at brukere vil ha minimum tilgang til admin-panelet som kreves for å utføre jobbene sine.
Du bør også sørge for at administrasjonspanelet varsler deg når en ukjent IP-adresse prøver å få tilgang til den.
#9. Brannmur for nettapplikasjoner
En nettapplikasjonsbrannmur (WAF) er et sikkerhetsverktøy som overvåker, filtrerer og blokkerer innkommende og utgående datapakker fra en applikasjon eller et nettsted.
Ved å implementere en nettapplikasjonsbrannmur kan du regulere nettrafikken som kommer inn og ut av nettbutikken din. Og du kan blokkere ondsinnede forsøk som SQL-injeksjoner, XSS-angrep og DDoS-angrep. T
Du kan utforske disse åpen kildekode-brannmurene for nettapplikasjoner for å velge den beste løsningen for butikken din.
#10. Datasikkerhetskopier
Å ha oppdaterte sikkerhetskopier sikrer at selv om kritiske data blir kompromittert eller tapt, kan du raskt gjenopprette og fortsette å betjene kunder uten langvarige forstyrrelser, økonomiske tap eller skade på omdømmet.
Når du sikkerhetskopierer data fra nettbutikken din, følg 3-2-1-regelen. Det står at du skal lage tre kopier av dataene og lagre data på to forskjellige enheter/plattformer, hvorav den ene må være ekstern lagring.
Du kan bruke hvilken som helst løsning for sikkerhetskopiering av data for å automatisere sikkerhetskopieringsprosessen.
Les mer: Beste praksis for sikkerhetskopiering av data som alle bør følge
Konklusjon
Med den enestående veksten i e-handelsindustrien blir også e-handelstruslene mangedoblet. Nå retter ondsinnede aktører seg mot nettbutikker mer enn noen gang. Selv et mindre datainnbrudd kan sette butikkens levedyktighet i fare.
Så du bør prioritere butikkens sikkerhet og velge de beste e-handelssikkerhetsløsningene for å redusere trusler.