Hvilken strømmeenhet å velge? [2023]

For et tiår siden, hvem visste at det ville være så enkelt å se favorittprogrammene og -filmene dine på TV på forespørsel?

Mediestrømmingspinnene har virkelig gjort overstadig-se-show superpraktisk. Så mye nå er vi bortskjemte med valg når det kommer til strømmeenheter.

En av de mangeårige debattene er Chromecast vs. Fire TV Stick – to av de mest avanserte og populære strømmeenhetene som gjør din vanlige TV til en fullverdig underholdningsboks.

Hvis du allerede har bestemt deg for å skaffe deg en strømmepinne, er det bare å velge mellom disse to gigantene. Begge tilbyr eksepsjonelle grensesnitt, smart stemmekontroll og uovertruffen strømmekvalitet.

Jeg er her for å hjelpe deg med å ta Sophies valg. Etter å ha brukt begge strømmeenhetene (og elsket begge!) har jeg tegnet en sammenligning av Chromecast og Fire TV Stick i dette innlegget og sammenlignet de to basert på flere nøkkelparametere.

La oss dykke ned i det ultimate oppgjøret mellom to av de beste strømmeenhetene.

Oversikt over Chromecast

Chromecast er en strømmeenhet designet og utviklet av Google som lar deg streame musikk, videoer og spill direkte til TV-en din. Dongelen kan kobles til HDMI-porten på TV-en din, og enheten drives av en kabel som kobles til USB-porten. Takket være den medfølgende appen kan du også bruke smarttelefonen som fjernkontroll.

Hver generasjon Chromecast ser store utviklinger i design og grensesnitt, med den nyeste som tilbyr banebrytende forbedringer i funksjoner og spesifikasjoner. Den stemmestyrte fjernkontrollteknologien er en av hovedårsakene til at enheten har blitt en fanfavoritt.

Hvordan fungerer Chromecast?

Som nevnt før fungerer Chromecast på HDMI-tilkobling. Du kan ha en isolert opplevelse på Google TV og caste innhold fra andre enheter som telefonen, bærbar PC eller nettbrett. Dette gjør visning og se på favorittprogrammene, filmene og videoene dine til et stykke kake.

  Hva betyr "IKR" og hvordan bruker du det?

Alt på internett kan castes på storskjerm-TV med bare noen få klikk eller en talekommando.

På Chromecast har du tilgang til følgende:

 • 1000+ Chromecast-kompatible apper
 • 200 000+ TV-serier og filmer
 • 30 millioner+ sanger

Anta at du vil se et populært program på Netflix, si Black Mirror. Slik kan du se den på Chromecast:

Trinn 1: Konfigurer Google TV og koble den til WiFi.

Trinn 2: Åpne Netflix-appen ved å bruke fjernkontrollen eller talekommandoen.

Trinn 3: Logg på Netflix-kontoen din og søk etter «Black Mirror.» Du kan igjen bruke talekommandoer for å gjøre ting enklere for deg.

Trinn 4: Velg episoden du vil se, og nyt showet på storskjerm!

Fordeler med Chromecast

Hvorfor bør du bry deg om Chromecast uansett? Svaret er at det gir flere fordeler for å gjøre TV-seeropplevelsen din fantastisk.

Det kan:

 • Cast filmer, programmer, bilder, videoer og musikk på TV-en din
 • Stream opptil 4K HDR-innhold
 • Tillater fjern- og stemmestyrte funksjoner
 • Tilbyr brukervennlig grensesnitt

Ulike populære apper er kompatible med Chromecast for en sunn underholdningsopplevelse, inkludert:

 • Netflix
 • Amazon video
 • Spotify
 • Hulu
 • HBO Max
 • Disney+ Hotstar
 • ESPN
 • Google Foto
 • Youtube
 • PBS Kids
 • Rykke
 • BBC iPlayer
 • Rykke
 • Pandora

Du kan også caste forskjellige nettsteder som Youtube, Google Play Filmer, osv. Det er en strømmeenhet og -tjeneste som tilbyr en rekke underholdningsalternativer.

Oversikt over Amazon Fire TV Stick

Fire TV Stick eller Firestick er en strømmeenhet utviklet av Amazon. Den er utformet som en HDMI plug-in-pinne, der du kobler pinnen til TV-en og streamer filmer og TV-serier fra store strømmeplattformer.

  Komme i gang med Golang

Du kan få den enten som en set-top-boks (kalt Amazon Fire TV Cube) eller som en pinne, hvor du får 4 versjoner å velge mellom, inkludert:

 • Fire TV Stick Lite
 • Fire TV Stick
 • Fire TV Stick 4K
 • Fire TV Stick 4K Max

Hvordan fungerer Fire TV Stick?

Fire TV Stick innebærer ingen problemer med ekstra kabler siden det i hovedsak er en penn-stasjon-lignende enhet med bare en enkelt ledning som må kobles til TV-en og stikkontakten.

Slik setter du det opp:

Trinn 1: Søk etter HDMI-porten på TV-en og koble til Firestick. Husk å notere HDMI-portnummeret fordi du må velge riktig nummer som kilde etter at du har slått på TV-en.

Trinn 2: Koble USB-strømkildeledningen til Fire TV Stick og adapteren til en stikkontakt.

Trinn 3: Slå på TV-en og bruk fjernkontrollen til TV-en for å velge kilden der pinnen er koblet til (HDMI 1, HDMI 2 eller HDMI 3.)

Trinn 4: Ta tak i Fire TV Sticks Alexa-drevne fjernkontroll og trykk på hvilken som helst knapp for å aktivere Fire TV Stick.

Trinn 5: Følg instruksjonene på skjermen og velg passende alternativer ved hjelp av knappene på fjernkontrollen eller via stemmen din. Når det er gjort, får du muligheten til å logge på Amazon-kontoen din, så fortsett og gjør det.

Og det er det! Du kan nå streame innhold fra strømmetjenester, inkludert Netflix, Hulu og HBO Max. Du kan også bruke Prime Video hvis du er Amazon Prime-medlem.

Les også: Slik gjør du skjermspeiling på Fire TV Stick: An Ultimate Guide

Fordeler med Amazon Fire TV Stick

Amazon Fire TV Stick tilbyr mange fordeler, noe som gjør den til en stor sensasjon blant streamingelskere. Det har blitt et husholdningsapparat over hele verden.

Her er hvorfor:

 • Steamer millioner av filmer, serier og sanger
 • Kompatibel med WiFi 6
 • Strømmer i 4K, HDR, Dolby Atmos og Dolby Vision
 • Tillater spill og bruk av apper
  Hvordan kan Internett-leverandøren min fortelle at jeg bruker BitTorrent?

Chromecast vs. Fire TV Stick – The Ultimate Showdown

Nå som du har forstått det grunnleggende om Chromecast og Fire TV Stick, her er en en-til-en-sammenligning av strømmeenhetene på noen vanlige grunnlag.

Dette ultimate oppgjøret vil hjelpe deg å velge nøyaktig hvilken strømmeenhet som er perfekt for dine behov. For sammenligningens skyld har jeg sammenlignet de nyeste enhetene til begge – altså Chromecast med Google TV og Fire TV Stick 4K Max.

Chromecast med Google TVFire TV Stick 4K MaxForm PodStick-oppsett Plugg inn og fullfør oppsettet via appen Plugg inn og fullfør oppsettet med en fjernkontroll. Mål6,4 x 2,4 x 0,5 tommer4,25 x 1,18 x 0,55 tommer OppløsningOpp til 4K UHD ved 60 FPSUp til 4K UHD ved 60 FPSE Brukervennlig Enkel å bruke Enkel å bruke Fjernkontroll og stemmestyrt ✅ ✅ Live TV-kanaler✅ ❌AppkompatibilitetiOS, MacOS, Android, WindowsiOS, Android, Fire OSPros Hyppige oppdateringer, mange strømmealternativer og fjernfunksjonalitet Rask og enkel oppsett å caste fra telefon, og ekstern funksjonalitet Ulemper Ikke den mest dynamiske lyden Ikke det klareste bildet, og lyd mangler dynamikkPriser $49,99$54,99

Dommen – Hvem vinner?

Chromecast og Fire TV Stick er begge eksepsjonelle strømmeenheter som har sine fordeler og ulemper, samtidig som de har visse forskjeller i strømmekvalitet, oppsett, brukervennlighet, priser og fjernkontroll.

Basert på deres oversikter og en-til-en sammenligning, er det lett å måle at det er tett konkurranse. Fra grensesnittet til utvalget av underholdningsalternativer, begge er fristende valg med nære prisklasser, og det kan være vanskelig å velge en.

Det hele koker ned til dine personlige preferanser. Hvis du vil ha et mer bærbart og lettest å sette opp alternativ, er Fire TV Stick det beste alternativet. Men hvis du vil ha et relativt billigere alternativ med stort sett samme sett med fordeler som det andre, er Chromecast det ideelle alternativet.

Du kan velge en enhet som passer dine preferanser basert på sammenligningen ovenfor.

Deretter kan du sjekke ut den beste mediestrømmeserveren for personlig og forretningsbruk.