Slik fikser du en ødelagt papirkurvfeil på Windows 10 og 11

Viktige takeaways

 • Tilbakestilling av papirkurven ved hjelp av kommandoprompt kan effektivt fikse «Papirkurven på C:\ er ødelagt»-feilen på Windows. Bruk kommandoen «rd /s /q C:\$Recycle.bin» for å slette alle filer og gjenopprette papirkurven til standardinnstillingene.
 • Hvis tilbakestilling av papirkurven ikke fungerer, kan du prøve å kjøre en CHKDSK-skanning for å sjekke og reparere stasjonen for dårlige sektorer og filsystemfeil. Bruk kommandoen «chkdsk /re:» for å skanne den angitte stasjonen.
 • Skann datamaskinen din for skadelig programvare ved å bruke Windows Defender, PowerShell eller et pålitelig tredjeparts antivirusprogram. Eliminer alle oppdagede trusler for å utelukke skadelig programvare som årsak til den ødelagte papirkurven.

Avlynger Windows-PC-en deg med en «Papirkurven på C:\ er ødelagt. Vil du tømme papirkurven for denne stasjonen» feilmelding? Slike feil kan oppstå med hvilken som helst stasjon, inkludert interne og eksterne, og hindrer deg effektivt i å få tilgang til stasjonen.

Heldigvis er det mulig å løse denne feilmeldingen uten å formatere stasjonen og miste kritiske data. Her viser vi deg hvordan du fikser Windows 10- eller 11-feilen.

  Slik kopierer du mappestruktur uten å kopiere filer på en Windows-PC, Mac eller Linux

1. Tilbakestill papirkurven ved å bruke ledeteksten

Tilbakestilling av papirkurven er en av de mest effektive måtene å fikse problemer med den på. Ved å gjøre det kan Windows tømme papirkurven og gjenopprette den til standardinnstillingene, og løse eventuelle problemer.

Flere brukere på en Microsoft Community-innlegg rapporterte å fikse den ødelagte papirkurven på Windows med dette tipset.

Slik tilbakestiller du papirkurven på Windows:

 • Trykk Win + X for å åpne Power User-menyen.
 • Velg Terminal (Admin) fra listen.
 • Velg Ja når ledeteksten User Account Control (UAC) vises.
 • Skriv inn følgende kommando og trykk Enter.
   rd /s /q C:\$Recycle.bin 

 • Denne kommandoen sletter alle filene og mappene i papirkurven, inkludert underkataloger, uten å spørre brukeren om bekreftelse. De to bryterne har følgende funksjoner:

  /s – Sletter rekursivt alle filene og mappene i papirkurven, inkludert underkataloger.

  /q – Står for stille modus da den undertrykker alle bekreftelsesmeldinger.

  Hvis du får feilmeldingen for ødelagt papirkurv for en annen stasjon enn C-stasjonen, erstatter du bokstaven «C:» i kommandoen ovenfor med bokstaven til stasjonen som forårsaker feilen.

    Slik holder du den bærbare datamaskinen på med lokket lukket på Windows 10

  Når du kjører kommandoen ovenfor, vil Windows tilbakestille papirkurven for den angitte stasjonen, og du skal ikke se flere feil.

  2. Kjør en CHKDSK-skanning

  Hvis tilbakestilling av papirkurven viser seg å være ineffektiv, kan det være et problem med selve stasjonen. Du kan prøve å kjøre en CHKDSK-skanning for å sjekke og reparere stasjonen for dårlige sektorer og filsystemfeil.

  Hvis du for eksempel ser feilmeldingen «Papirkurven på E:\ er ødelagt», må du skanne E:-stasjonen ved å bruke disse trinnene:

 • Trykk Win + S for å åpne søkemenyen.
 • Skriv inn cmd i tekstboksen og velg Kjør som administrator.
 • Velg Ja når ledeteksten User Account Control (UAC) vises.
 • Skriv inn følgende kommando og trykk Enter.
   chkdsk /r e: 

 • r-bryteren i en CHKDSK-skanning forteller CHKDSK å finne dårlige sektorer på måldisken og gjenopprette den lesbare informasjonen fra de dårlige sektorene. Dette kan ta litt tid ettersom den skanner og reparerer de dårlige sektorene på stasjonen.

  Start PC-en på nytt etter å ha kjørt CHKDSK-skanningen, og sjekk om feilen fortsatt oppstår.

  3. Kjør SFC- og DISM-skanning

  Problemer med PC-ens systemfiler kan også gi opphav til slike papirkurvfeil. Heldigvis inkluderer Windows nyttige verktøy kalt SFC (System File Checker) og DISM (Deployment Image Servicing and Management) skanninger, som automatisk kan oppdage og reparere eventuelle ødelagte systemfiler.

    Slik fikser du at pekeplateklikk ikke fungerer på Windows 10

  For mer informasjon, sjekk veiledningen vår om reparasjon av korrupte Windows-filer med Windows innebygde verktøy og følg trinnene som er beskrevet.

  4. Søk etter skadelig programvare

  Hvis du fortsetter å se papirkurven skadet feil, er det en sjanse for at PC-en din er infisert med skadelig programvare. For å utelukke denne muligheten, kan du bruke den innebygde Windows Defender eller PowerShell for å skanne datamaskinen for skadelig programvare. Du kan også bruke et pålitelig tredjeparts antivirusprogram for dette.

  Hvis skanningen oppdager noe mistenkelig, ta de anbefalte trinnene for å eliminere trusselen.

  5. Utfør en systemgjenoppretting

  Nylige endringer gjort på systemet ditt kan ha ført til at papirkurven er ødelagt på din Windows 10 eller 11 PC. Hvis feilmeldingen først har begynt å vises nylig, kan du vurdere å bruke systemgjenoppretting for å tilbakestille Windows til sin tidligere tilstand da det fungerte bra.

  Når du har gjenopprettet Windows til forrige tilstand, skal feilene ikke vedvare.

  Bli kvitt irriterende ødelagte papirkurvfeil

  Papirkurvfeil kan være irriterende, men er vanligvis enkle å fikse. I de fleste tilfeller bør tilbakestilling av papirkurven løse den ødelagte feilen. Hvis ikke, må du kanskje prøve de ovennevnte løsningene for å fikse det underliggende problemet.