tipsbilk.net

Hvor sikkert er passordet ditt? 8 viktige tips for å identifisere passordene dine er sterke eller ikke?

I dagens digitale tidsalder bruker vi for det meste kvalitetstid på enheter enten for arbeid eller underholdning. Vi er så involvert i enheter og internett at tingene våre heller ikke er så skjult lenger. I all denne datadrevne verden beskytter deres tynne lag oss mot personlige tap. Det kan være økonomiske, private data og mer. Det beskyttelseslaget er passordet ditt. Tenk på passordet ditt som skjoldet som beskytter din tilstedeværelse i livet på nettet, passordet ditt er som en hovednøkkel for data. Passordet ditt er som et første lag med beskyttelse mot skurker som vil gli inn i personvernet ditt.

Et sterkt passord er som et skjold, noe som gjør det vanskelig for potensielle trusler å tenke ut. Har du noen gang lurt på hvor sikkert passordet ditt er og hvorfor vi trenger et sterkt passord? Hvor lang tid vil det ta å gjette passordet ditt for en nettkonto? For hvis passordet ditt er svakt, er det som å forlate inngangsdøren for utenforstående.

Vanlige feil ved valg av passord.

Å velge et godt passord er som å legge et skjold på nettdataene dine for å holde deg trygg i en digital verden. I følge ExpressVPNs forskning gjort på passordsikkerhet. De har avslørt svært overraskende data angående passordbruk og noen vanlige feil du kan unngå i fremtiden mens du velger passord.

1. For enkelt: Ikke velg noe for enkelt som «password12345. Dårlige gutter prøver disse først fordi de er lette å gjette.

  Slik blokkerer du et nettsted på Safari

2. Personlige detaljer: Det er risikabelt å velge ting som bursdagen din eller kjæledyrets navn. Hackere kan finne ut av disse og komme inn på kontoene dine.

3. Samme passord overalt: Å bruke det samme passordet for alle kontoene dine er som å bruke én nøkkel for hver lås. Hvis noen får det, kan de åpne alt.

4. For kort: Korte passord er som små låser. Gå for lengre for å gjøre det tøffere for hackere.

5. Bruk vanlige ord: Hvis passordet ditt bare er et vanlig ord, kan hackere enkelt finne ut av det. Bland det for å gjøre det vanskelig.

6. Å glemme å endre: Å ikke endre passordet regelmessig er en feil. Selv gode passord kan bli svake over tid.

7. Deling av hemmeligheter: Del aldri passordet ditt, selv ikke med venner. Det er din hemmelige kode for å holde ting trygt.

8. Ignorerer ekstra sikkerhet: Hvis et nettsted tilbyr tofaktorautentisering, bruk det. Den legger til et ekstra lag med beskyttelse.

9. Bruk bare bokstaver eller tall: Kombiner bokstaver, tall og symboler i passordet ditt. Det gjør det sterkere.

10. Bruk av offentlig Wi-Fi: Vær forsiktig når du logger på offentlig Wi-Fi. Det er som å snakke høyt i offentligheten; andre kan høre. Bruk sikre nettverk når det er mulig.

Tips for passordsikkerhet.

1. Legg til tall, symboler og store og små bokstaver: Lag passord med en blanding av store og små bokstaver, tall og spesialtegn. Denne variasjonen gjør det vanskeligere for skurkene å finne ut av dem.

  7 Datatransformasjonsverktøy for å administrere dataene dine bedre

2. Unngå å bruke personlig informasjon: Unngå å bruke lett gjettelig informasjon som navnet ditt eller bursdagen din. Gå i stedet for noe unikt og som ikke er relatert til ditt personlige liv.

3. Ikke bruk passord på nytt: Bruk forskjellige passord for forskjellige kontoer. Hvis én nøkkel blir borte, vil du ikke at den åpner alle dørene dine.

4. Begynn å bruke en passordbehandling: Vurder å bruke en passordbehandling. Det hjelper deg å generere og lagre komplekse passord sikkert, slik at du ikke trenger å huske dem alle.

5. Hold passordet ditt for deg selv: Hold passordene dine for deg selv. Å dele dem, selv med venner, kan være risikabelt. Det er som å dele superheltidentiteten din – ingen god idé!

Hvorfor velge Password Manager med tofaktorautentisering?

Se for deg en verden hvor passordskjold beskytter online data og tilstedeværelse i den digitale verden – det er det passordbehandlere og tofaktorautentisering (2FA) gjør for ditt digitale liv.

1. Passordadministratorer: Din minnehjelper

Det er vanskelig å huske: Vi har mange nettkontoer, og det er vanskelig å huske sterke passord for hver. Passordadministratorer husker dem for deg.

Supersterke passord: De lager supersterke passord som er mye bedre enn det vi kan komme opp med. Dette gjør det mye vanskeligere for skurkene å bryte seg inn.

Enkelt og raskt: Passordadministratorer gjør det enkelt å logge på. De gjør det for deg, sparer tid og sikrer at du ikke roter bort passordene dine.

Ekstra beskyttelse: Ved å holde passordene dine trygge bak ett hovedpassord, legger de til et ekstra lag med sikkerhet, som et superskjold som beskytter tingene dine på nettet.

  Hvordan skrive ut på en Mac

2. Tofaktorautentisering (2FA): The Sidekick That Packs a Punch

Dobbel sikkerhet: 2FA legger til et ekstra trinn etter passordet ditt, som et hemmelig håndtrykk. Det gjør det vanskeligere for noen å bryte seg inn, selv om de kjenner passordet ditt.

Løser passordproblemer: IFA går inn for å redde dagen. hvis passordet ditt på en eller annen måte blir lekket, betyr det at skurker trenger mer enn bare passordet ditt for å komme inn.

Fungerer overalt: Enten du er på sosiale medier eller driver nettbank, kan 2FA beskytte deg. Det er som en trofast sidemann som følger med deg overalt.

Du har kontroll: Bruk av 2FA gir deg mer kontroll over nettsikkerheten din. Det er en enkel måte for deg å være en superhelt med ansvar for din digitale verden.

Konklusjon ?

Å velge riktige sikkerhetstiltak er viktig i disse dager. Så vårt forslag til leserne er alltid å unngå vanlige feil som de aller fleste gjør der ute. Sett opp og ta riktige sikkerhetstiltak fordi én enkelt feil kan forandre hele livet ditt. Jeg kjenner mange mennesker som er deprimerte, og til og med noen fortsetter med uheldige situasjoner som selvmord bare på grunn av økonomiske tap på grunn av hacks eller datainnbrudd som personlige bilder eller videolekkasjer. Så vi foreslår at du forstår det og sikrer passordet ditt i dag.

x