Hvordan fikse feilkode 0x80070070 når du oppgraderer til Windows 11

Windows 11 ISO-filen er 4,5 GB stor. Dette er ikke veldig stort for et stasjonært operativsystem, men under installasjonen, eller hvis du oppgraderer fra Windows 10 til Windows 11, utvides filene i ISO, og når de gjør det, tar de opp mye mer plass enn 4,5 GB. Ledig diskplass er viktig når du installerer et hvilket som helst operativsystem og Windows 11 er ikke unntak.

Feilkode 0x80070070 ved oppgradering til Windows 11

Hvis du oppgraderer til Windows 11 fra Windows 10, og oppgraderingsprosessen blir avbrutt av feilkoden 0x80070070, betyr det at du har et problem med lagringsplass. Nærmere bestemt har du lite diskplass på Windows-stasjonen. Du må først frigjøre plass på stasjonen, og deretter oppgradere operativsystemet.

  Slik bruker du Windows 10-verktøyet for bulk endre navn for filer og mapper

Ideelt sett bør du ha 20 GB ledig plass på Windows-stasjonen for å forhindre problemer under en oppgradering.

Hvordan frigjøre plass for å installere Windows 11

Hvis du vil frigjøre plass på Windows 10 slik at du kan oppgradere til Windows 11, er det noen enkle måter å gjøre det på.

1. Tøm nedlastinger og papirkurv

Papirkurven lagrer filer på ubestemt tid. Det vil ikke automatisk fjerne dem etter en viss tidsperiode. Så lenge en fil er i papirkurven, vil de fortsette å ta opp plass på harddisken din. De forlater ikke systemet før du fjerner dem fra papirkurven.

Høyreklikk på papirkurven.
Velg Tøm papirkurven fra hurtigmenyen.
Vent til filene skal slettes.

Du bør også revidere nedlastingsmappen. Du må gjøre dette manuelt. Slett alt du ikke lenger trenger. Flytt elementene du trenger til en annen stasjon.

  Slik åpner du Task Manager på Windows 11

2. Fjern midlertidige filer

Midlertidige filer kan ende opp med å ta flere GB med plass på harddisken din. Disse filene er ofte gjenværende filer etter at tidligere oppdateringer er installert.

Åpne Innstillinger-appen med Win+I-hurtigtasten.
Gå til System.
Velg Lagring.
Klikk på Midlertidige filer.
Klikk Fjern filer.

3. Avinstaller ubrukte apper

Hvis du har installert apper på systemet ditt som du ikke bruker, fjern dem. De kan virke som små apper som tar liten plass, men hvis du har et stort antall av dem, kan du ende opp med å kaste bort mye plass.

Åpne Innstillinger-appen med Win+I-hurtigtasten.
Gå til Apps.
Velg fanen Apper og funksjoner.
Sorter appene etter størrelse.
Gå gjennom listen for å se hvilke apper du ikke bruker.
Velg en app.
Klikk Avinstaller.
Gjenta for alle apper du ikke bruker.

  Send iMessages fra Windows, Android og mer

4. Rengjør dokument- og bildebiblioteket

Hvis du fortsatt trenger plass, bør du vurdere å flytte filer fra biblioteket Dokumenter og bilder til en ekstern stasjon eller en annen intern stasjon. Hvis du har en stor musikksamling, og den er lagret på Windows-stasjonen, kan du flytte den til en annen stasjon også. Du kan flytte den tilbake når du har oppdatert til Windows 11.

Konklusjon

Microsoft forteller deg ikke hvor mye ledig plass du bør ha på harddisken din før du installerer en stor funksjonsoppdatering for Windows 10 eller hvor mye ledig diskplass du bør ha før du prøver å oppgradere til Windows 11. Når det er sagt, er 20 GB en sikker verdi. Du kan alltid ha mer ledig plass, og det vil ikke skade deg, men prøv å ha minst så mye. På det notatet, hvis du har klart å frigjøre noen få GB med plass, men du ikke kan komme helt opp til 20 GB, kan du prøve oppgraderingen på nytt, og det kan fungere.