Hvordan bli en programvareutviklingsingeniør i test (SDET)

Med den økte bruken av Scrum og andre smidige metoder, er det en økende etterspørsel etter Software Development Engineer in Test (SDET) programvareutvikling.

Slike fagfolk er avgjørende for programvareutviklingsteam, og legger vekt på tverrfunksjonelle og utskiftbare ansvarsområder. Du må imidlertid ha en klar ide om jobbansvar og nødvendige ferdigheter for å avgjøre om du skal forfølge denne karriereveien.

Fortsett å lese dette innlegget for å vite det grunnleggende om dette yrket og de beste kursene du kan velge for å bli en SDET.

Hva er SDET?

Det er forkortelsen for «Software Development Engineer in Test.» En IT-profesjonell med denne jobbrollen har ansvar som inkluderer både programvareutvikling og programvaretesting.

Derfor må folk som ønsker å bli med i dette yrket dyrke ferdigheter for å ta i bruk begge rollene. Vanligvis blir fagfolk som er dyktige i programvareutvikling, sammen med kvalitetsteknikk, SDET-er i forskjellige organisasjoner.

I tillegg til å skrive testskript og utvikle programvare og apper, jobber de også med å fikse feil som en del av prosessen. Deretter hjelper disse ingeniørene med å erstatte overflødige manuelle testprosesser med automatisering.

Roller og ansvar

#1. Hovedoppgavene til en SDET er å utvikle produkter og teste dem. Følgelig må de være involvert i utformingen av data, produkter og brukergrensesnitt.

#2. De kan ha behov for å utvikle robuste og høykvalitets testautomatiseringsløsninger for ulike tester.

#3. Noen ganger må de være involvert i alle utviklingstrinn for å sjekke fra kundenes perspektiv.

#4. Noen ganger trenger de å delta i diskusjoner om arkitektonisk design og gi effektive tilbakemeldinger.

#5. De er også ansvarlige for å teste et produkts funksjonelle og ikke-funksjonelle egenskaper, som funksjonalitet og sikkerhet.

Viktigheten av en SDET

SDET-er er en viktig del av utviklingsprosjekter for programvare og mobilapper. De spesialiserer seg på å bruke og utvikle mange verktøy, prosesser, teknikker og beste praksis.

Derfor foretrekker IT-selskaper disse teknologiekspertene fremfor vanlige programvaretestere for ende-til-ende testautomatisering, programvarefunksjonalitet, sikkerhet og ytelse. Her er noen flere grunner til at de er ryggraden i denne bransjen:

#1. De samarbeider sømløst med alle interessenter i utviklingssyklusen som testere, utviklere, UI/UX-designere, QA-ingeniører, kundeserviceteamet og så videre.

#2. IT-bedrifter kan drastisk redusere markedstiden til en nyutviklet app ved å rekruttere dem til prosjektteamet.

#3. Sikrer at utviklingsteamet overholder alle kvalitetsnormer, kundekrav og overholdelse.

#4. Å rekruttere dem vil redusere den totale omløpstiden for programvare- eller apptesting betydelig.

#5. En programvareutviklingsingeniør i test kan tenke fra perspektivet til en utvikler, designer, tester, QA og kundeopplevelsesansvarlig.

#6. En SDET kan utføre enhetstester og kildekodegjennomganger, slik at bedrifter kan redusere utgifter til menneskelige ressurser.

Ideell ferdighet for en SDET

For å bli vellykket i dette yrket, bør du ha følgende ferdigheter.

  Slik legger du inn et Google-skjema i en e-post

Teknisk kunnskap og ferdigheter

Forstå webapplikasjoner

For å bli en SDET må du forstå internett, nettlesere og nettapplikasjoner. Du bør også kjenne livssyklusen for programvareutvikling, domenenavnsystem (DNS), hosting, APIer og server-/klientmodell. Det vil være en ekstra fordel hvis du vet hvordan disse elementene er en del av programvarearkitekturen.

Programmeringsspråk

Å mestre ethvert trendy programmeringsspråk vil oppfylle en kjerneforutsetning for SDET-stillingen, slik at du kan utvikle nettsider eller applikasjoner. Start med ett programmeringsspråk som du også kan bruke til automatisering. Først etter å ha lært ett språks avanserte funksjoner bør du flytte til et annet.

HTML og CSS

Både HTML og CSS er de rudimentære elementene i webapplikasjoner. Derfor trenger du en grunnleggende forståelse av HTML og CSS for å bli en SDET.

Automatiseringsverktøy

Som en dyktig SDET må du bruke flere automatiseringsverktøy. Mens du vet når du skal bruke hvilket verktøy som er viktig, må du kontinuerlig lære automatiserte testverktøy som Selenium og AWS Lambda.

Agile og DevOps-metodikk

Programvareutviklingsteam bruker Agile- og DevOps-metoder for å sikre større effektivitet på kortere tid. De som prøver å bli en SDET bør forstå disse metodene for å tilpasse disse tilnærmingene raskt.

SQL

Som SDET må du håndtere massevis av data, så det er et must å kunne SQL og andre relasjonelle/ikke-relasjonelle databaser. Den lar deg samhandle og forstå dataene og løse problemer knyttet til databehandling.

Versjonskontrollsystem

Versjonskontrollsystemer hjelper teamene med å administrere endringene i kildekoden. Ettersom SDET-er trenger å skrive, gjennomgå, endre og administrere kildekode, er kunnskapen om kildekontrollsystemet nyttig for samarbeid og produktivitet.

Ikke-tekniske og myke ferdigheter

Tilpasningsevne

SDET-er bør ha et åpent tankesett ettersom de må lære om teknologien i endring, inkludert nye programmeringsspråk og automatiseringsverktøy.

Problemløsning

Å bli en SDET betyr å fikse feil under testing og å løse problemer reist av kolleger eller interessenter. Derfor bør de være i stand til å identifisere problemer og fikse dem.

Kommunikasjons ferdigheter

I tillegg til å gjennomføre tester, må SDET-er utvikle teststrategier og feilrapporter som er lett forståelige for alle involverte. Derfor må de være gode i muntlig og skriftlig kommunikasjon.

Organisasjonsferdigheter

SDET-er kreves for å håndtere arbeidsmengden effektivt samtidig som de er svært produktive. Så du trenger organisatoriske ferdigheter som tidsstyring for å bli en vellykket SDET.

Samarbeidende

SDET-er må hele tiden være i kontakt med produkteiere, utviklere, manuelle testere og forretningsanalytikere. Av denne grunn bør de være en lagspiller.

Hvem kan velge en SDET-rolle?

Området for programvare- og apptesting endrer seg drastisk med innføringen av automatiserte testløsninger. For å unngå å bli foreldet, må du prøve å oppgradere deg selv og bli en programvareutviklingsingeniør med testspesialiteter.

Følgende jobbroller for programvaretester kan gå over til SDET-roller med riktig læring og sertifiseringer:

Kvalitetssikring av programvare

Programvare-QA-ingeniører og manuelle QA-er har lignende teknisk kompetanse sammenlignet med SDET-er. Disse er:

 • Selenium åpen kildekode-prosjekt for nettleser- og testautomatisering
 • Jenkins server for utvikling, testing, tilrettelegging av integrasjoner og distribusjon
 • Det objektorienterte programmeringsspråket Java
 • Black box testing

Dermed kan QAer enkelt gå over til en SDET-rolle ved å lære avanserte tekniske ferdigheter.

Programvare- og apputvikler

Programvare- og mobilapputviklere bringer programmeringsekspertise til bordet. De trenger bare å tilegne seg praktiske tekniske ferdigheter i testing av automatisering, styring av kundeforventninger og kommunikasjon med prosjektteamet.

  Hvordan gi nytt navn til filen i destinasjonskatalogen

Automatiseringsingeniør

Du kan også velge SDET-roller som automasjonsingeniør, forutsatt at du lærer deg ekstra ferdigheter som kodegjennomgang, algoritmetesting, skriving av enhetstester osv. Det vil hjelpe deg med å ta karrieren din videre eller sikre deg en bedre lønnet jobb i et annet teknologiselskap .

Nå som du har gått gjennom det grunnleggende om Software Development Engineer in Test, finner du nedenfor noen populære ressurser for å oppfylle drømmen din om å bli en operativ SDET:

SDET-opplæring: Selenium WebDriver, Java Project & Code Tests: Udemy

En av de beste ressursene for å tilegne seg de tekniske ferdighetene som trengs for å bli en SDET er dette kurset på Udemy. Det er et forseggjort QA Test Automation, Functional Software Testing og SDET-kurs som du må sjekke ut hvis du kommer fra noen av disse domenene.

For det første tilbyr kurset deg 24 læringsseksjoner med 77 forelesninger. Hele kurset bør ta 16 timer å gjennomføre. Noen av de bemerkelsesverdige tekniske ferdighetene du vil lære ved å fullføre kurset flittig er:

 • Smidig testing og testmiljø
 • Installere Eclipse IDE og Java Development Kit
 • Selenium WebDriver
 • TestNG
 • Maven for byggeautomatisering
 • Virkelige prosjekter

Bortsett fra de kjernetekniske ferdighetene, forbereder den deg også til intervjuet. Den har en dedikert seksjon der instruktøren forteller deg hva du skal gjøre og ikke gjøre under et SDET-intervju.

SDET Test Architect Essentials – Road to Full Stack QA: Udemy

Full Stack QA er et lukrativt karrierealternativ for programvareingeniører, QA-ingeniører og testere for utviklingsautomatisering. For å lære kjernekompetansen til denne rollen, må du sjekke dette SDET Test Arkitekt Udemy kurs når du leter etter et relatert nettkurs.

Kurset dekker alle de tekniske ferdighetene du trenger for å lære for å bli en selvsikker og blomstrende Full Stack QA. Noen av de bemerkelsesverdige kompetansene som dekkes er:

 • Bygge XML/JSON fra databaseresultater
 • Integrering av Selenium Grid med Docker
 • Jenkins automation server pipeline scripting for CI/CD
 • Lambda-uttrykk og Java-strømmer
 • Administrere Git versjonskontrollsystemer
 • Jackson API

Emnet består av 15 tekniske deler beskrevet av 74 forelesninger. Udemys foreslåtte gjennomføringstid er 13 timer og 8 minutter. Til slutt vil du få et sertifikat fra Udemy etter vellykket kursgjennomføring.

SDET-automatiseringstesting fra bunnen av – Komplett veiledning: Udemy

Ønsker du en rask forfremmelse fra testautomatiseringsingeniør til SDET eller testarkitekt? Ønsker du å lære QA automation engineering (AQA) fra bunnen av? Dette må du prøve ut Udemy-kurs i automatiseringstesting nå.

Det er et sertifiseringsorientert kurs som du kan gjennomføre i ditt eget tempo mens du jobber i dag. Du får også livstidstilgang til kursmateriellet på digitale skjermer som datamaskiner, nettbrett og mobiltelefoner.

Noen bemerkelsesverdige tekniske ferdigheter som kurset dekker er:

 • Selen i Java
 • SOLIDE prinsipper
 • Git
 • Ren arkitekturdesign
 • Objektorientert programmering
 • Refleksjon API

For å forvandle kandidatene til en fullservice SDET, kommer kurset med 62 seksjoner med teknisk kompetanse og 260 on-demand videoforelesninger. Hele kurset bør ta ca. 50 timer og 30 minutter å gjennomføre.

SDET-opplæring og sertifisering: DevXSchool

Ser du etter et konsolidert kurs som også tilbyr jobbhjelp for SDET-fagfolk? Gi DevXSchool et forsøk. Det tilbyr sine kandidater svært erfarne instruktører som jobber i teknologigiganter som Microsoft og Apple.

  Slik deaktiverer og sletter du Siri-historikken din på iPhone og iPad

Kursplanen har 3 faser. For eksempel to måneder med SDET grunnkurs fokusert på Java-programmering i fase 1. Fase 2 (to måneder) består av kurs om SauceLabs, Selenium, Maven, Cucumber og Reports.

Fase 3 strekker seg også over to måneder, og du vil lære avansert ASQL DB, Jenkins og API.

SDET automatiseringskurs: Syntaks

Dette Syntaks kurset er nok en trendressurs i spekteret av programvaretesting. Profesjonelle med teknologikyndige sinn, men ingen kodeferdigheter, kan også melde seg på dette kurset for å bli programvareutviklingsingeniører med testspesialiteter.

Kurset vil lære deg mye om populære programvaretesting og utviklingsverktøy som Selenium og Java. På slutten av programmet bør du være trygg nok til å bruke automatisering i programvaretesting.

Det er et seks måneders kurs som kommer med levering av læringsinnhold på nett. Enten du er nyutdannet eller jobber i et programvareutviklingsselskap, kan du enkelt ta kurset siden det er helt i ditt eget tempo.

SDET Second Edition bok

For det meste utfører alle programvareutviklingsselskapene applikasjonsutvikling konstant. Derfor må de opprettholde arbeidsflyt og prosesser for enkel administrasjon og kvalitetssikring. Når det er en prosess, trenger du en leder eller feilsøker.

Denne SDET-forberedende boken, tilgjengelig i pocket- og Kindle-utgaver, kommer med alle selvevalueringsspørsmål og svar som en SDET-profesjonell trenger for å teste sin kompetanse til å kjøre, administrere og feilsøke prosesser.

Det er 702 saksbaserte selvevalueringsspørsmål i den virkelige verden. Forfatteren har delt spørsmålene inn i 7 kjerneseksjoner for å gjøre vurderingsprosessen intuitiv og enkel.

A Practitioner’s Guide to Software Test Design Illustrated Edition

Denne boken hjelper deg å forstå hvordan du designer en programvare- eller apptestprosess. Innholdet er oppdatert, omfattende og svært praktisk i virkelige programvaretestprosjekter. Videre vil du finne alle viktige og populære designteknikker for programvaretest på ett sted.

Når du går flittig gjennom boken, vil du utvikle nok visdom i spekteret av programvaretesting. Du kan for eksempel utvikle en ny testarbeidsflyt som vil bruke mindre menneskelige ressurser og dataapper for å teste nyutviklet programvare raskere enn før.

Hvordan vi tester programvare på Microsoft Paperback

Hvis du vil lære nye ideer om programvaretesting fra teknologigiganter, er dette en må-ha-bok for deg. Utgiver av boken er Microsoft Press, og innholdet er tilgjengelig på Amazon i Paperback- og Kindle-versjoner.

Forfatterne av boken er Alan Page og Ken Johnston. Begge jobber i Microsoft. Mens Alan er direktør for Test Excellence hos Microsoft, leder Ken Microsoft Office Internet Platform & Operations-teamet som gruppeleder.

Konklusjon

Rollen til en SDET er å være en allrounder innen programvare- og apputviklingsindustrien. Som programvareutviklingsingeniør med testspesialisering besitter du kjernedomenekunnskapen. I tillegg kjenner du også programvare/appdesign, koding, feilsøking, kundene dine og testing av verktøyene du bygger.

Dermed blir du viktig for et utviklingsprosjekt for programvare eller mobilapper. Bruk det grunnleggende om å bli en SDET og nettbaserte læringskurs for å sikre deg en bedre jobb i programvareindustrien.

x