tipsbilk.net

Hvordan bli en teknisk skribent

Viktige takeaways

  • Teknisk innholdsskriving innebærer å produsere ulike typer innhold, som blogginnlegg og produktanmeldelser, på en måte som er lett å forstå for leserne.
  • Teknisk innholdsskriving er forskjellig fra teknisk skriving, som innebærer å lage brukermanualer og dokumentasjon om en bedrifts produkter.
  • For å bli en vellykket teknisk innholdsforfatter trenger du sterke skriveferdigheter, evnen til å forske på komplekse emner og evnen til å samhandle med bransjeeksperter.

Hvis du har en evne til å forstå komplekse tekniske detaljer, og du vil hjelpe folk å forstå slike punkter og data bedre, kan teknisk innholdsskriving være en ideell karriere for deg.

La oss finne ut hvordan du kan komme inn i det og oppnå suksesshøydene.

Hva er teknisk innholdsskriving?

En teknisk innholdsforfatter produserer innhold i form av blogginnlegg, artikler, e-bøker, hvitebøker, produktanmeldelser og kjøp og ultimate guider for å nå et bestemt mål. For å oppnå det spesifikke målet med å lage innhold, må du lære litt om å undersøke og bruke nøkkelord i innholdet ditt og skrive i merkevarens tone og stil.

Du må også kunne bryte ned komplekse tekniske detaljer i et lettfattelig språk, skrive konsist og være fri for unødvendig sjargong. Du kan vurdere å skrive for SaaS-selskaper, firmaer som selger nettbasert programvare eller andre produkter, kryptovaluta, programmeringsspråks blogger, teknologinyheter, tekniske opplæringsblogger og mer.

Nå som du har forstått hva en teknisk innholdsforfatter er og hvordan en fungerer, bør du vite hva en teknisk innholdsforfatter ikke er.

Hva er ikke teknisk innholdsskriving?

Når du begynner å søke på jobber, vil du finne to typer ledige stillinger. En vil være for rollen som teknisk innholdsforfatter for en teknologiblogg, og en annen vil være rollen som teknisk skribent. Du må vite at oppgavene til disse to stillingene er betraktelig forskjellige.

  Slik setter du inn en GIF som et levende bakgrunnsbilde på din iPhone

I motsetning til en skribent av teknisk innhold, lager en teknisk skribent dokumentasjon, brukermanualer, instruksjonsveiledninger og muligens white papers om selskapets produkter.

Lønnstabellen til hver av forfatterne er også forskjellig. I følge US News & World Report, tjener en teknisk skribent en gjennomsnittlig årslønn på rundt $78k. Imidlertid tjener en teknisk innholdsforfatter nesten $59k årlig, ifølge Zippia.

Nå som du vet forskjellen, la oss fortsette.

De tre beste ferdighetene du trenger for å bli en teknisk innholdsforfatter

Her er en liste over ferdighetene du definitivt vil ha for å bli en vellykket teknisk innholdsforfatter.

1. Steinsolide skriveferdigheter

Hver aspirerende forfatter må utvikle solide skriveferdigheter. Du kan bli med på et universitetskurs eller ta noen elektroniske skrivekurs for å utvide kunnskapen din på dette området.

Ved siden av perfekt grammatikk, må du også lære noen flere ferdigheter for å lykkes på dette feltet, som historiefortelling, holde leseren engasjert, skrive overbevisende overskrifter og påvirke publikum til å handle.

2. Forsker på komplekse emner

Dårlig forskning fører til dårlig innhold, sløsing med lesernes og kundenes tid. Så det er en nødvendighet å utvikle gode forskningsferdigheter. En av de beste måtene å undersøke på er å finne fakta og informasjon fra autoritetsblogger.

Det betyr at når du søker på Google, bør du vite kilden til informasjonen du bruker. Hold deg til de beste resultatene, sjekk nettstedets domeneautoritet, se over den månedlige trafikken bloggen mottar hver måned, og mer.

For å finne disse dataene, last ned en av følgende Chrome-utvidelser:

Under hvert søkeresultat vil utvidelsene vise deg detaljer som domeneautoritet, månedlig trafikk, antall søkeord på den koblede siden, totalt antall ord, sideattributter og totale sosiale delinger.

Kort sagt, nok informasjon til at du kan vurdere om en blogg er en pålitelig datakilde.

3. Samhandling med bransjeeksperter

Bortsett fra å undersøke på Google, hvis du vil lage originalt, dybdeinnhold som ikke er tilgjengelig andre steder, kan det hende du må intervjue felteksperter. Disse menneskene kan være ingeniører, forskere, sikkerhetsanalytikere, etc.

  8 POS å velge mellom for din restaurant/bistro

Men å komme så langt i forskningen krever tid og kommunikasjonsekspertise. Hvis du ønsker å bli en toppbetalende teknisk innholdsforfatter som jobber for ledende selskaper og ikke bare innholdsfabrikker som Upwork, Fiverr eller Craigslist, trenger du denne ferdigheten.

Hvis du jobber med en teknisk nyhetsblogg, vil det være en nødvendighet. Så lær hvordan du skriver e-poster som får svar og er den perfekte måten å samhandle med og intervjue noen på. Å lære litt ekstra copywriting-ferdigheter har aldri skadet noen.

Hvordan bli en teknisk skribent uten erfaring

Selv om det kan hjelpe, er formell utdanning innen feltet ikke obligatorisk når du driver med teknisk skriving, spesielt for jobber på startnivå. Hvis du ønsker å bli en teknisk forfatter uten tidligere erfaring, er det første trinnet å faktisk lære og øve på ferdigheten.

For å gjøre det kan du vurdere å starte din egen blogg, ta ubetalte praksisplasser eller skrive for ideelle organisasjoner. Husk at siden du ikke har noen legitimasjon ennå, er det sannsynlig at du ikke kommer til å tjene på minst et par måneder.

I mellomtiden er jobben din å oppgradere deg selv, nettverk med andre forfattere, begynne å skrive en CV og utarbeide en portefølje som viser frem ditt beste arbeid. Etter rundt seks måneder eller så, når du tror du har satt sammen en anstendig CV og portefølje, er det på tide å søke på en nybegynnerjobb.

Lønnen vil ikke være stor i begynnelsen, men det er tilrådelig å reinvestere minst en del av det du tjener og kjøpe skrivekurs (se våre anbefalinger nedenfor) slik at du kan fortsette å lære og oppgradere ferdighetene dine. Dette vil tillate deg å skille deg ut og kreve en premie for tjenestene dine i fremtiden.

Hvordan bryte seg inn i teknisk skriving

Etter å ha kjennskap til alle viktige detaljer om skriving av teknisk innhold, må du ta en beslutning om hvordan du vil operere: som entreprenør/frilanser eller heltidsansatt i et selskap.

  MacBook-lyd som knitrer? Her er de 8 beste måtene å fikse det på

For å bli en frilansskribent av teknisk innhold trenger du sannsynligvis ingen blendende grad i journalistikk eller spesifikk erfaring i teknologisektoren. Men hvis du har det, er det et pluss. Alt du trenger er ferdighetene vi diskuterte i den tidligere delen og en portefølje (som vi skal diskutere om litt), og du er i gang.

På den annen side, hvis du er ute etter en fulltidsjobb i et selskap, kan du vurdere selskapets krav. Rekrutterere ser stort sett etter noen med en bachelorgrad i engelsk eller et kommunikasjonsrelatert fag. I tillegg kan de også vurdere din tidligere erfaring i teknologibransjen – for eksempel informatikk, ingeniørfag, medisinsk eller mer.

Men uansett hva du gjør, må du ha en portefølje for å vise arbeidet ditt. Rekruttereren vil, til tross for graden din, gjerne vite om du kan levere det du sier.

Her er noen måter å begynne reisen som teknisk innholdsforfatter på i dag:

  • Vurder å melde deg på nett- eller universitetskurs. Her er noen av dem her basert på vurderingene:
  • Nettverk med fagfolk: Hvis du ønsker å få gode kunder eller en jobb i et kjent firma, er det en av de beste måtene å begynne med.
  • Lag en teknisk skriveportefølje: Den enkleste måten å gjøre det på er å starte en blogg på Medium. Det er gratis, og dine rekrutterere vil forstå at du faktisk vet hvordan du skriver for et nettpublikum. Slik lager du et porteføljenettsted fra bunnen av.
  • Søke jobber: Plattformer som Faktisk, Monster, Fleksjobber, Karrierebygger, Nexxtog LinkedIn er noen gode steder å starte søket.

Start din karriere innen teknisk innholdsskriving

Akkurat som alt vil det kreve konsekvent innsats og tidsinvestering. Men du bør vite at denne industrien vokser dag for dag.

Så hvis du alltid har elsket teknologi og har ferdighetene til å gjøre teknisk læring og teknologibasert beslutningstaking enklere for folk, er dette din sjanse. Perfekt ferdighetene som er omtalt i artikkelen, grav dypere inn i dette emnet, og start din nye reise inn i teknisk innholdsskriving.

x