tipsbilk.net

Logg på Google-kontoen din nå for å forhindre at den blir slettet

Viktige takeaways

  • Google vil begynne å slette inaktive kontoer som ikke har vært brukt på minst to år fra og med desember 2023.
  • Proaktiv sletting av foreldede kontoer har som mål å redusere risikoen for identitetstyveri og datainnbrudd.
  • Logg på Google-kontoen din før desember 2023 for å tilbakestille inaktivitetstidtakeren og forhindre at kontoen din blir slettet. Ikke glem å sjekke og vedlikeholde kontoer til familiemedlemmer, inkludert barn.

Har du mottatt en e-post fra Google som advarer om at kontoen din vil bli slettet hvis du ikke har logget på de siste to årene? Ikke få panikk – det er ikke en phishing-svindel, men vi kan helt forstå hvorfor du tror det er det.

Du må imidlertid svare og iverksette tiltak, ellers vil den gamle Google-kontoen din bli slettet.

  9 beste verktøy for ekte brukerovervåking for å forbedre brukeropplevelsen

Google kommer til å slette inaktive kontoer i desember 2023

Google har sendt ut e-postvarsler til Google-kontoinnehavere om at de fra og med desember 2023 vil begynne å slette inaktive kontoer som ikke har vært brukt på minst to år. Når Google sletter kontoen din, mister du alle e-postene, bildene og andre data knyttet til den. Heldigvis er det noen måter å beskytte dataene dine på i tilfelle Google sletter kontoen din, men du må ta dem før heller enn senere!

Motivasjonen bak dette trekket er sikkerhet. Kontoer som står urørt i årevis har en tendens til å stole på sårbare, utdaterte passord. Uten regelmessige pålogginger og sikkerhetsoppdateringer blir de hovedmål for hacking og svindel.

Ved å proaktivt slette foreldede kontoer, har Google som mål å redusere risikoen for identitetstyveri og datainnbrudd. Det er aldri en god idé å la sensitiv informasjon og tilgang til tjenester flyte rundt på internett på ubestemt tid. Denne rensingen tvinger folk til å sjekke og styrke sikkerhetstiltakene sine med jevne mellomrom.

  Reparer PowerPoint Ikke lagrer filfeil

Inaktive kontoer ender også opp med å koste Google penger å lagre og vedlikeholde. Selv om det ikke er den drivende faktoren, frigjør det ressurser for dem å slette kontoer som ingen lenger bruker.

Derimot, Googles retningslinjer for inaktive kontoer skisserer noen få viktige unntak der det vil spare inaktive kontoer fra sletting:

  • Kontoen brukes til å kjøpe et Google-produkt, en app, en tjeneste eller et abonnement
  • Den inneholder et gavekort med en pengesaldo
  • Google-kontoen eier en publisert app eller spill som har pågående abonnementer eller økonomiske transaksjoner knyttet til seg
  • Kontoen administrerer kontoen til en aktiv mindre konto
  • Kontoen har kjøpt en digital gjenstand, for eksempel en film eller bok

Utvalget av unntak bør beskytte et anstendig antall inaktive kontoer, men det er fortsatt best å iverksette tiltak så snart som mulig.

Slik unngår du å få Google-kontoen din slettet

Hvis du vil beholde den gamle Google-kontoen din, logger du på Google-kontoen din før desember 2023 for å tilbakestille og holde inaktivitetstidtakeren aktiv.

  8 beste sanntids HTML-editor for webutvikling

Mens vi har sett på hvordan du unngår å få Google-kontoen din slettet, er et ekstra tips for å holde Google-kontoene dine aktive å stille inn kalenderpåminnelser for å logge inn på sparsomt brukte konto(er) med jevne mellomrom. Du kan også av og til registrere deg for nye Google-tjenester som YouTube Music eller Google One med dine inaktive kontoer. Selv gratis prøveversjoner og registreringer vil kvalifisere som en aktivitet (bare husk å kansellere eventuelle kostbare abonnementer før de belaster deg!).

Ikke la Google slette kontoen din: Logg på nå!

Ikke mist tilgangen til Google-kontoen din unødvendig. Bare å logge på før desember vil holde den aktiv. Og ikke glem å sjekke eventuelle Google-kontoer du har konfigurert for familiemedlemmer, som barn. Kontoene deres trenger også aktivitet.

x