Hvordan bruke den tekstbaserte W3M-nettleseren på Linux

Trenger du en tekstbasert nettleser på Linux for å bruke i terminalen din? Liker du ikke å bruke Lynx, siden det virker utdatert og tregt? Håper du på noe bedre? Sjekk ut W3M. Det er en moderne tekstbasert terminalnettleser for Linux som har mye mer å tilby.

I denne veiledningen viser vi deg hvordan du installerer W3M på Linux og hvordan du bruker det også. For å starte, åpne et terminalvindu og følg veiledningen nedenfor!

Installerer W3M på Linux

Den tekstbaserte W3M-nettleseren er ikke forhåndsinstallert på noe Linux-operativsystem i mainstream. Som et resultat, før vi kan gå gjennom hvordan du bruker denne nettleseren til å gå til favorittnettstedene dine, må vi forklare hvordan du kan installere den.

For å starte installasjonen av W3M på Linux, må du åpne et terminalvindu. For å åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet, trykk på Ctrl + Alt + T-tastaturkombinasjonen. Alternativt kan du søke etter «Terminal» i appmenyen for å åpne den på den måten.

  37 Viktige Linux-kommandoer du bør kjenne til

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, følg med installasjonsinstruksjonene nedenfor som tilsvarer Linux-operativsystemet du bruker for å få den tekstbaserte W3M-nettleseren opp å kjøre.

Ubuntu

På Ubuntu er W3M-nettleseren enkelt å installere med følgende Apt-kommando nedenfor i et terminalvindu.

sudo apt install w3m

Debian

Hvis du er Debian Linux-bruker, vil du kunne få W3M-nettleseren opp og kjøre med følgende Apt-get-kommando nedenfor i et terminalvindu.

sudo apt-get install w3m

Arch Linux

De på Arch Linux kan installere W3M-nettleseren ved å bruke Pacman-kommandoen nedenfor. Pass på at du har «Ekstra»-programvarelageret slått på i Pacman-konfigurasjonsfilen for å installere den.

sudo pacman -S w3m

Fedora

På Fedora Linux er W3M-nettleseren tilgjengelig for alle brukere via Dnf-kommandoen nedenfor.

sudo dnf install w3m

OpenSUSE

For å installere W3M-nettleseren på OpenSUSE Linux, må du utføre følgende Zypper-kommando nedenfor i et terminalvindu.

sudo zypper install w3m

Hvordan bruke W3M på Linux

W3M-nettleseren, selv om den er tekstbasert, er mye mer brukervennlig og responsiv enn andre tekstbaserte nettlesere (som Lynx, som krever at brukere godtar hver informasjonskapsel manuelt og er relativt treg og treg).

  Hvordan få mest mulig ut av en 3D-skriver på Linux med SuperSlicer

I denne delen av veiledningen viser vi deg hvordan du bruker W3M-nettleseren til sitt fulle potensial. For å begynne å bruke det, åpne et terminalvindu og følg med nedenfor.

Besøke nettsteder med W3M i tekstmodus

For å se et nettsted med W3M i kun tekstmodus (standardvisningsmodus for nettleseren), må du kjøre w3m-kommandoen ved siden av URL-en du ønsker å besøke.

For å vise Google.com, må du for eksempel åpne et terminalvindu og bruke kommandoen w3m google.com for å laste opp nettstedet.

w3m google.com

Etter å ha skrevet inn kommandoen ovenfor, vil du se den grunnleggende tekstbaserte Google.com-hjemmesiden lastes opp. Men siden du er i den grunnleggende tekstmodusen, vil du ikke kunne klikke på koblingene på siden for å få tilgang til dem.

I stedet, for å navigere på en hvilken som helst side som er lastet opp i W3M i denne modusen, må du bruke piltastene på tastaturet for å velge og Enter-tasten for å bekrefte valget.

  Slik spiller du Total War: ROME II på Linux

For å få tilgang til «Nyheter»-delen av Google-hjemmesiden, bruker du for eksempel piltastene til å markere «Nyheter». Når «Nyheter» er uthevet, trykker du på Enter for å gå til den siden.

For å avslutte denne modusen i W3M, trykk på q-knappen på tastaturet.

Besøke nettsteder med monokrom visningsmodus

Monokrom visningsmodus i W3M gjør nettleseren til en mer interaktiv nettleseropplevelse. Ja, den er fortsatt tekstbasert. Men all tekst er stilisert i monokromatiske farger, og det er også mulig å bruke musen til å klikke og navigere i stedet for å bruke tastaturet.

For å bruke monokrom visningsmodus i W3M, må du bruke kommandolinjebryteren -M. For å laste inn Google.com i monokrom modus, skriver du inn kommandoen w3m -M google.com.

w3m -M google.com 

Når du er i monokrom surfemodus, bruker du musen til å klikke på det du vil gjøre på siden. For å lukke nettleseren når som helst, trykk på q-knappen på tastaturet.

Mer informasjon

Det er mye å snakke om når det kommer til W3M. I denne veiledningen har vi dekket det grunnleggende. Men hvis du vil vite mer om W3M, må du lese manualen. For å lese den, åpne et terminalvindu og skriv inn man w3m.

man w3m