Hvordan bruke Keybase til å kryptere filer på Linux

Keybase er et ende-til-ende krypteringsverktøy for meldinger og fildeling. Det er et utmerket, brukervennlig verktøy for de som raskt vil kryptere og dele filer med venner. Slik gjør du det på Linux.

Installere Keybase på Linux

Keybase-applikasjonen må installeres på din Linux-distribusjon før du prøver å bruke den til å kryptere filer og mapper. For å starte installasjonen av Keybase på Linux, åpne et terminalvindu.

For å åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt kan du åpne terminalapplikasjonen på Linux-systemet ditt ved å søke etter «Terminal» i appmenyen.

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, kan installasjonen begynne. Følg installasjonsinstruksjonene for Keybase nedenfor som samsvarer med Linux-operativsystemet du bruker for øyeblikket.

Ubuntu

For å få Keybase til å fungere på Ubuntu, må du laste ned Keybase DEB-pakken til datamaskinen din og installere den. For å laste ned, bruk følgende wget-kommando nedenfor.

wget https://prerelease.keybase.io/keybase_amd64.deb

Etter å ha lastet ned Keybase DEB-pakken til datamaskinen din, bruk apt install-kommandoen nedenfor for å installere Keybase-appen på systemet ditt.

sudo apt install ./keybase_amd64.deb

Debian

På Debian, hvis du vil bruke Keybase, må du laste ned den nyeste DEB-pakkeutgivelsen til datamaskinen din. For å gjøre det, bruk følgende wget-kommando nedenfor i et terminalvindu.

wget https://prerelease.keybase.io/keybase_amd64.deb

Når Keybase DEB-pakken er ferdig nedlastet til ditt Debian Linux-system, kan installasjonen begynne. Ved å bruke kommandoen dpkg -i nedenfor, sett opp pakken på systemet ditt.

sudo dpkg -i keybase_amd64.deb

Arch Linux

Keybase fungerer på Arch Linux gjennom Arch Linux AUR. For å få det til å fungere, må du først installere Trizen AUR-hjelperen. Dette verktøyet vil gjøre installasjonen av Keybase mye enklere.

  Hvordan bruke ja-kommandoen på Linux

For å installere Trizen, start med å sette opp «git» og «base-devel»-pakkene på datamaskinen din ved å bruke pacman-kommandoen.

sudo pacman -S git base-devel

Deretter klon Trizen AUR-pakken ved å bruke git clone-kommandoen og installer pakken ved å bruke makepkg-kommandoen.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Til slutt, installer Keybase-applikasjonen på Arch Linux-systemet med trizen -S-kommandoen nedenfor.

trizen -S keybase-bin

Fedora

Keybase fungerer på Fedora Linux ved hjelp av den offisielle RPM-pakken. For å få det til å fungere på systemet ditt, last ned Keybase RPM-pakkefilen til datamaskinen din.

wget https://prerelease.keybase.io/keybase_amd64.rpm

Installer Keybase RPM-pakken på datamaskinen din ved å bruke dnf install-kommandoen.

sudo dnf install keybase_amd64.rpm

OpenSUSE

Trenger du å få Keybase til å fungere på ditt OpenSUSE Linux-system? Du må laste ned den siste versjonen av Keybase for RPM ved å bruke wget-kommandoen nedenfor.

wget https://prerelease.keybase.io/keybase_amd64.rpm

Med RPM-pakken lastet ned til datamaskinen din, kan installasjonen av Keybase gjøres med følgende zypper install-kommando.

sudo zypper install keybase_amd64.rpm

Kryptering med Keybase

For å kryptere med Keybase, må du først åpne applikasjonen. Keybase kan startes fra appmenyen. Når Keybase er åpen, klikker du på knappen for å opprette en ny konto.

  Hvordan installere JetBrains DataGrip på Linux

Etter å ha valgt knappen for å opprette en konto, vil Keybase be om et brukernavn. Bruk tastaturet og skriv inn ønsket brukernavn. Klikk deretter på «Fortsett»-knappen.

Når du har opprettet en ny konto, må du gi datamaskinen et navn. Skriv inn navnet på din Linux-PC og klikk på «Fortsett»-knappen. Etter det, skriv inn telefonnummeret ditt og klikk på «Fortsett»-knappen for å gå til neste side.

Med Keybase konfigurert er det på tide å begynne å kryptere. I Keybase-applikasjonen finner du delen «Filer». Inne i «Filer»-delen er det 3 separate mapper. Disse mappene er «private», «offentlige» og «team.»

  Original Sin 2 på Linux

For å kryptere filer eller mapper, start med å velge en av mappene. I dette eksemplet går vi med «privat»-mappen. Etter å ha valgt din private mappe, vil du se en undermappe med brukernavnet ditt. Velg det også.

Finn den blå «Last opp»-knappen inne i undermappen for brukernavn og klikk på den med musen. Deretter velger du alternativet «Last opp katalog» eller «Last opp fil».

Bruk GUI, velg filen(e) du ønsker å laste opp. Når du velger opplastingsknappen, vil Keybase automatisk kryptere filen(e).

Laster ned filer

For å laste ned noen av dine krypterte filer fra Keybase, klikk på filen med musen. Etter at du har valgt filen du ønsker å laste ned, klikker du på den hvite «Last ned»-knappen for å hente filen.

Gjenta denne prosessen for hver fil du ønsker å laste ned til datamaskinen din fra Keybase.