Hvordan bruke Pale Moon-nettleseren på Linux

Pale Moon er en gaffel av Mozilla Firefox. Den er åpen kildekode og eksisterer som et svar på den videre skli inn i proprietære vaner. Som et resultat er den ikke like moderne som Firefox, men respekterer friheten din som Linux-bruker mye mer. Denne veiledningen viser deg hvordan du installerer og bruker appen på Linux-systemet ditt.

Installerer Pale Moon-nettleseren på Linux

Pale Moon kommer ikke i noen av de vanlige Linux-distribusjonene. I stedet, hvis du vil få Pale Moon til å fungere, må du laste ned den generiske Linux Tar-utgivelsen, pakke den ut og kjøre den kjørbare filen. For å starte installasjonsprosessen, åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet.

For å åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten. Deretter, med terminalen installert, følg instruksjonene nedenfor.

  Hvordan spille BioShock Remastered på Linux

Generisk Linux

Først må du laste ned Tar-utgivelsen av Pale Moon til din Linux-PC. For å gjøre det, bruk wget nedlastingskommandoen nedenfor. Det vil ta tak i Pale Moon Tar-arkivet og plassere det direkte i hjemmemappen din.

wget https://linux.palemoon.org/datastore/release/palemoon-29.4.0.2.linux-x86_64-gtk3.tar.xz

Etter å ha lastet ned Tar-arkivet til datamaskinen din, pakk det ut ved å bruke tar xvf-kommandoen.

tar xvf palemoon-29.4.0.2.linux-x86_64-gtk3.tar.xz

Når alt er pakket ut, vil du se en «palemoon»-mappe i hjemmekatalogen din. For å se på hva som er inne i denne mappen, utfør ls-kommandoen nedenfor.

ls ~/palemoon

Etter å ha sett på filene inne, bruk cd-kommandoen for å flytte inn i «palemoon»-mappen i hjemmekatalogen din.

cd ~/palemoon

Herfra kan du åpne Pale Moon-nettleseren på Linux-skrivebordet ditt ved å bruke ./palemoon-kommandoen.

./palemoon

Hvis du ikke ønsker å starte opp Pale Moon-nettleseren fra terminalen, kan du også starte den ved å starte «palemoon»-mappen i Linux-filbehandlingen og dobbeltklikke på «palemoon»-filen.

Arch Linux AUR

For å starte installasjonen må du installere Trizen AUR-hjelperen. Dette programmet vil automatisere installasjonen av Pale Moon-nettleseren på Arch Linux-systemet, i stedet for å måtte laste ned appen fra nettstedet og installere den for hånd.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Til slutt, etter å ha installert Trizen-applikasjonen, kan du installere Pale Moon-nettleseren på din Linux-PC ved å bruke trizen -S-kommandoen.

trizen -S palemoon-gtk3-bin

Hvordan bruke Pale Moon på Linux

Etter å ha installert Pale Moon-nettleseren, åpne den opp. Du kan starte nettleseren med startinstruksjonene som dekkes i installasjonsdelen. Når Pale Moon-appen er åpen og klar til bruk, følg med nedenfor for å lære det grunnleggende om nettleseren.

  Hvordan redigere Hosts-filen på Linux

Surfer

Å surfe i Pale Moon er veldig lik andre nettlesere. Du må legge inn en URL i en adresselinje for å søke. For å få tilgang til YouTube.com, klikk for eksempel på URL-linjen.

Etter å ha valgt URL-linjen, skriv inn «youtube.com.» Trykk deretter på Enter-knappen på tastaturet for å laste opp URL-en. Alternativt kan du klikke på det grønne avspillingsikonet i URL-linjen for å laste opp URL-en i Pale Moon.

Søker på nettet

Trenger du å søke på nettet? Slik gjør du det i Pale Moon. Finn først søkeboksen ved siden av URL-linjen. Klikk deretter på rullegardinmenyen og se søkemotoralternativene.

  Hvordan spille 7 days to die på Linux

Etter å ha åpnet rullegardinmenyen for søk, klikk på søkemotoren du ønsker å søke med. Når du velger søket ditt, klikker du på søkeboksen igjen. Skriv deretter inn søket ditt og trykk på Enter-tasten.

Vil du ikke bruke tastaturet til å søke i Pale Moon-søkeboksen? Skriv inn søket ditt og klikk på forstørrelsesglassikonet for å se resultatene.

Lage bokmerker

Å lage bokmerker i Pale Moon ligner veldig på Firefox. For å gjøre det, start med å gå til favorittnettstedet ditt via URL-linjen eller Pale Moon-søkeboksen. Deretter, når du har lastet opp nettstedet, gjør du følgende.

Gå til URL-linjen i Pale Moon. Deretter finner du stjerneikonet etter URL-en, og klikker på det. Når du velger stjerneikonet, vil Pale Moon legge til bokmerket ditt i nettleseren.

Gjenta denne prosessen for å bokmerke så mange nettsteder du trenger.

Tillegg

Pale Moon støtter nettleserutvidelser. Slik installerer du dem. Finn først menyknappen «Verktøy», og klikk på den med musen. Når du velger «Verktøy»-knappen, se gjennom menyen og velg «Tillegg»-knappen.

I «Tillegg»-menyen finner du «Hent tillegg» og velger den. Bla deretter gjennom de tilgjengelige tilleggene og installer det du ønsker.