Slik ser du Netflix på Linux-skrivebordet med Electronplayer

Hvis du ønsker å se Netflix på Linux-skrivebordet ditt, vil du ikke kunne laste ned den offisielle Netflix-appen som i Windows. I stedet må du bruke Electronplayer. Det er en avansert applikasjon som støtter de fleste moderne strømmetjenester. Slik setter du det opp på systemet ditt.

Merk: for å kunne følge denne veiledningen, må du ha en Netflix-konto. Dette er fordi Netflix ikke vil fungere i Electronplayer uten en konto. For å finne mer informasjon om hvordan du oppretter en ny konto, vennligst gå til Netflix nettsted.

Installere Electronplayer på Linux

Electronplayer støttes på Linux som en Snap-pakke, en AppImage og Arch Linux AUR. Dessverre er det de eneste måtene Electronplayer kan installeres på Linux. Utviklerne distribuerer ikke appen som en DEB-pakke eller RPM-pakke.

Electronplayer støtter Netflix, Hulu og andre strømmetjenester rett ut av esken. Når det er sagt, hvis du bruker AppImage-utgivelsen, er den litt utdatert, så du må kanskje legge til tjenester manuelt.

  Hvordan spille Subnautica på Linux

Linux Snap-pakke

Den beste måten å sette opp Electronplayer-applikasjonen på Linux er gjennom Snap-butikken. De fleste Linux-operativsystemer støtter Snap-pakker, så det vil ikke være utfordrende å sette det opp. Først åpner du et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet for å starte oppsettprosessen. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Med terminalen åpen, må du sette opp kjøretiden for Snap-pakken. For å gjøre det, installer «snapd»-pakken på datamaskinen din. Deretter aktiverer du «snapd.socket»-tjenesten i Systemd.

Merk: trenger du hjelp til å sette opp Snap-pakkens kjøretid på datamaskinen din? Vennligst følg vår Snap runtime-oppsettveiledning.

Når Snap runtime er satt opp og konfigurert, kan installasjonen av Electronplayer begynne. Bruk snap install-kommandoen nedenfor, konfigurer appen.

sudo snap install electronplayer

AppImage

AppImage er den nest beste måten å bruke Electronplayer på Linux. Den fungerer på samme måte som en Windows EXE-fil. For å starte installasjonen må du laste ned den nyeste AppImage-filen ved hjelp av wget.

wget https://github.com/oscartbeaumont/ElectronPlayer/releases/download/v2.0.8-rc4/electronplayer-2.0.8.AppImage

Nå som Electronplayer AppImage-filen er ferdig nedlastet, oppretter du en ny mappe med navnet «AppImages.» Denne mappen vil inneholde Electronplayer i hjemmekatalogen din.

mkdir -p ~/AppImages/

Deretter må du flytte Electronplayer AppImage-filen fra hjemmekatalogen til den nyopprettede «AppImages»-mappen ved å bruke mv-kommandoen.

mv electronplayer-2.0.8.AppImage ~/AppImages/

Du må nå oppdatere tillatelsene til Electronplayer-applikasjonen slik at den kan kjøres som en fil.

sudo chmod +x electronplayer-2.0.8.AppImage

Nå som AppImage-filen har oppdaterte tillatelser, kan den startes. Start deretter appen ved å bruke kommandoene nedenfor.

cd ~/AppImages/
./electronplayer-2.0.8.AppImage

Alternativt kan du starte Electronplayer ved å åpne «AppImages»-mappen og dobbeltklikke på AppImage-filen i Linux-filbehandlingen.

  Hvordan oppgradere til Krita 5.0 på Linux

Arch Linux

Arch Linux-brukere kan installere Electronplayer-programmet gjennom Arch Linux User Repository. For å få det til å fungere, åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Etter det, skriv inn kommandoene nedenfor etter hverandre for å få appen til å fungere.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri
trizen -S electronplayer

Slik ser du Netflix på Linux-skrivebordet

For å se Netflix på Linux-skrivebordet, start med å åpne Electronplayer-applikasjonen. Du kan starte appen ved å søke etter «Electronplayer» i programmenyen. Med Electronplayer-applikasjonen åpen, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor for å bruke Netflix.

Trinn 1: Finn «Netflix»-ikonet i Electronplayer-menyen. Den skal være der som standard. Men hvis du av en eller annen grunn ikke ser Netflix, gjør du følgende for å aktivere det.

  Hvordan bruke og installere Stremio på Linux

Først, finn «Innstillinger»-menyen og velg den med musen. Etter å ha valgt «Innstillinger»-menyen, finn «Aktiverte tjenester»-menyen og klikk på den. Finn deretter «Netflix» og klikk på den for å velge den. Start på nytt etter aktivering.

Trinn 2: Etter å ha klikket på «Netflix»-logoen, vises påloggingsvinduet. Logg på Netflix-kontoen din med e-post og passord. Eller klikk på «Logg på med Facebook»-knappen for å logge på Netflix med Facebook-profilen din.

Trinn 3: Når du har logget på Netflix-kontoen din, vises filmene og programmene dine. Bruk Netflix UI, velg hva du vil se med musen. Den skal da laste opp, ikke noe problem.

Trenger du å lukke Electronplayer-applikasjonen? Lukk vinduet, og innholdet ditt skal slutte å spille. Alternativt, hvis du ønsker å bytte til en annen tjeneste i Electronplayer, klikk på «Tjenester»-menyen og velg «meny»-knappen for å laste den opp.