Hvordan bruke Trello for å organisere oppgaver og forbedre produktiviteten

Trello gjør det mulig for bedrifter og enkeltpersoner å administrere og spore prosjektene sine uten problemer fra ett enkelt sted og ved å bruke en rekke nyttige fordeler.

Etter hvert som virksomheter vokser, øker deres behov, og det samme gjør deres oppgaver, drift og risiko. For å gjøre dette trenger de et skikkelig system for å administrere og spore prosjekter, oppgaver, fremdrift og minimere risiko og ineffektivitet.

Et prosjekt- eller oppgavestyringsverktøy som Trello kan hjelpe deg med det👍.

Enten du er en liten bedriftseier, frilanser, teamleder eller en stor bedrift, kan du bruke ethvert prosjekt- og oppgavestyringsverktøy fra markedet.

Selv om du kan finne mange verktøy på markedet som tilbyr den samme fordelen, velg det som er enkelt å bruke og har et nyttig sett med funksjoner for din brukssituasjon.

Så hvis du leter etter en brukervennlig plattform for prosjektene dine, er Trello bare en påmelding unna. Det tilbyr en interaktiv og visuelt tiltalende👀 måte å administrere prosjekter og oppgaver på samtidig som teamsamarbeidet og produktiviteten økes.

La oss diskutere hva Trello er og dens effektivitet i å hjelpe til med å administrere prosjekter, slik at du kan bestemme om det kan passe dine behov eller ikke.

Hva er Trello?

Trello er et brukervennlig skybasert prosjektsamarbeidsverktøy for å administrere alt, fra en bryllupsfest til en forretningsstrategi. Du kan organisere prosjektene og oppgavene dine ved å bruke Trello-tavlen. Noen av de vanlige bruksområdene er målplanlegging, samarbeid på tvers av team, idédugnad, redaksjonell kalenderadministrasjon, rekruttering og produktveikart.

Trello hjelper deg med å visualisere alle typer data, inkludert hva prosjektet er, hvem som jobber med hvilke oppgaver, hva som er fremgangen til enkeltmedlemmer og mer. Frilansere kan også bruke Trello til personlig bruk, som å organisere oppgavene sine, administrere tidsfrister og sette påminnelser.

Trello er enkel, kraftig og også fleksibel, noe som betyr et helt produktivitetskraftverk. Den tilbyr alternativer som lister, kort og tavler for å få et klart bilde av hvem som gjør hva og hva de trenger for å få arbeidet gjort i tide.

Videre er Trello et visuelt verktøy som legger til en ekstra fordel for teamet ditt for å administrere prosjekter, arbeidsflyt og oppgavesporing. Du kan legge til filer, sjekklister og automatisere mange oppgaver. Kort i Trello inneholder all informasjonen du trenger for å bli organisert. Dette lar deg legge til datoer, tildele medlemmer, legge igjen kommentarer og mer.

Trello er en redningsmann for mange bedrifter og enkeltpersoner som ønsker å gjøre prosjektets livssyklus enkel, tilgjengelig og grei. Her kan du legge til tavler og lister til prosjektene dine og holde styr på alt fra ett enkelt sted. I tillegg kan du få tilgang til Trello fra alle deler av verden for å holde kontakten selv om du er borte.

Les også👓 Trello Vs. Asana: Det ultimate oppgjøret for dominans av prosjektledelse.

Egenskaper til Trello

Trello er et enkelt, men effektivt verktøy, rikt på funksjoner, inkludert:

#1. Visninger

Gi arbeidet ditt et nytt utseende og se prosjekter fra alle sider med tidslinje, tabell, tavle, kalender, kart, arbeidsområde og dashbordvisninger. Dette vil gi et nytt perspektiv på oppgaven din.

Denne funksjonen inkluderer:

 • Trello-brett: Trello-brett hjelper deg å velge en vei fra idé til handling. Du kan planlegge prosjektene dine og dele dem inn i oppgaver for å få ting gjort raskere. I tillegg kan du se status for hver oppgave.
 • Tidslinje: Hold deg på sporet med målet ditt med Trello Timeline for å se hvordan hver bevegelige del kommer sammen over tid. Du kan dra og slippe oppgaver og gjøre justeringer av datoene avhengig av behov og prioriteringer.
 • Kalender: Trello Calendar er en krystallkule som gir en klar visjon om arbeidet, inkludert planlegging av redaksjonelle kalendere, gjøremål osv.
 • Dashboard: Få praktisk innsikt i prosjektene og prosessene dine med Trello-dashbordet. Dette hjelper deg med å administrere arbeidsbelastninger og visualisere viktige beregninger, for eksempel forfallsdatoer, kort per liste, tildelte kort og mer.
 • Tabell: Med Table kan du spore alt arbeidet som skjer på brettet. Det vil hjelpe deg med å visualisere arbeidet ditt i en regnearkstilliste som kan sorteres i henhold til kortene du vil se.
 • Kart: Trellos kartvisning lar deg se stedsbaserte data på et kart, uansett hvor du er. Enten du planlegger et arrangement, organiserer arbeid, sporer eiendom osv., gjør det alt uanstrengt.
  8 overveldende online tilhørighetsdiagrammaler for bedrifter

#2. Automasjon

Fokuser på det viktige arbeidet ditt og la Trello gjøre resten uten kodeautomatisering – Butler. Det er innebygd i Trello Board slik at det blir enklere å administrere prosjekter og oppgaver. Du kan lage regler, kommandoer og knapper for å automatisere enhver handling og oppgave.

I tillegg kan du angi regler for viktige oppgaver ved å sette utløsere og nødvendige handlinger ved hjelp av Butler. Det vil gjøre deg i stand til å gå til neste trinn raskere med bruk av egendefinerte tavle- og kortknapper. Du kan også se kortknapper på baksiden av hvert kort og tavleknapper øverst til høyre.

Videre kan du utvide kraften til Butler ved å integrere den med forskjellige plattformer, som Slack, e-post og Jira. Butler gjenkjenner repeterende oppgaver på Trello-brettet ditt og foreslår automatisering som kan aktiveres med bare ett klikk.

#3. Maler

Trello kommer med et bredt utvalg av maler for design, utdanning, business, engineering, markedsføring, prosjektledelse og mer. Med disse malene kan du begynne å bruke en blåkopi direkte og tilpasse den etter ditt behov. Dette vil gjøre deg i stand til å fullføre oppgaver raskere og enkelt samarbeide.

#4. Integrering

Du kan integrere forretningsapplikasjonene dine med Trello for å gjøre arbeidsområdet ditt enda enklere og mer tilgjengelig. Noen integrasjoner den støtter er: Taco Browser Extension, Blue Cat, Pipedrive, Lokalise, Hootsuite og involve.me, Instabug, Clockify og mer.

Les også: Trello vs. ClickUp: Velge den beste prosjektstyringsprogramvaren

Fordeler med Trello

Trello tilbyr en rekke fordeler. De er som følger:

 • Organisering av prosjekter: Trello lar deg og teamet ditt organisere prosjekter og oppgaver i lister, kort og tavler.
 • Samarbeid: Med Trello kan du enkelt samarbeide med teammedlemmene dine for å jobbe sammen på forskjellige prosjekter, slik at de kan sende vedlegg, legge igjen forfallsdatoer og legge igjen kommentarer på kort.
 • Mobiltilgang: Trello tilbyr en mobilapplikasjon som hjelper deg med å få tilgang til tavlene dine mens du er på farten og gjør det enkelt for deg å holde deg produktiv selv om du er borte.
 • Fleksibilitet: Du kan bruke Trello til alle typer oppgaver eller prosjekter. Dette gjør det til en allsidig plattform for både enkeltpersoner og bedrifter.
 • Tidsstyring: Med Trello kan du angi forfallsdatoer for oppgaver og se fremdrift på pågående prosjekter over tid. Dette lar deg holde deg på sporet for å overholde tidsfrister.
 • Tilpassbar: Du kan legge til egendefinerte felt, etiketter, egendefinerte bakgrunner og mer på kortene og brettene dine med Trello. Du vil få full kontroll over hvordan du organiserer og visualiserer prosjektene dine.
 • Brukervennlig: Trello er designet for å være enkelt og enkelt for brukere slik at alle kan bruke det.
 • Kanban-systemer: Trello følger et Kanban-system som lar deg planlegge oppgaven i mindre elementer ved hjelp av et system med kort og brett.
 • Øyeblikkelige varsler: Du vil få sømløse varsler og varsler når et kort eller kort oppdateres. I tillegg, hvis noen i teamet oppdaterer oppgavene, vil du motta umiddelbar melding.
 • Mindre kompleks prissetting: Trello har en mindre komplisert prisstruktur sammenlignet med andre administrasjonsverktøy. Du vil få en versjon der det er enkelt å invitere medlemmer og lage tavler, lister og kort.
  14 metaverser du allerede kan gå inn i i 2022

Les også Trello Vs. Jira arbeidsledelse: Hvordan velge det riktige alternativet.

Slik bruker du Trello

For å muliggjøre effektiv prosjektledelse for virksomheten din, må du vite hvordan du bruker Trello. La oss grave i trinnene:

Opprette en konto

For å bruke Trello må du først registrere deg og opprette en konto.

 • Søk etter Trello-påloggingssiden i nettleseren din.
 • Bokmerk nettstedet for enkel fremtidig tilgang.
 • Nå, skriv inn legitimasjonen din, som brukernavn, passord, etc.
 • Du finner også «Logg på med Google» sammen med andre påloggingsalternativer.
 • Etter å ha skrevet inn legitimasjonen, vil du bli bedt om å krysse av i en boks som nevner vilkårene og retningslinjene for bruk av Trello.
 • Når alt er satt, vil du bli omdirigert til Trello-dashbordet. Dette er grensesnittet der du kan legge til tavler, lister, kort og mange andre ting.
 • Du kan legge til et nytt prosjekt eller se det nåværende i dashbordet.
 • Du kan også se menyen øverst til høyre. Denne menyen inneholder innstillinger, profildetaljer, kortaktivitet, hjelp og mer.
 • Du kan logge ut fra den lignende menyen når du vil.

Forstå hovedkomponenter

Det visuelle prosjekt- og oppgavestyringsverktøyet Trello lar deg planlegge, planlegge og administrere arbeidet ditt sammen med teamet ditt på en mer produktiv og organisert måte.

Kilde: Trello

For å kjøre prosjektledelsesprosessen må du forstå noen begreper som for det meste brukes i Trello og er hovedkomponentene i den. De er som følger:

 • Board: Trello Board er stedet hvor du kan holde styr på alle prosjektdata, for eksempel prosjekter, arbeidsflyter eller team. Enten du lager en artikkel, sporer salg, planlegger din neste fest eller lanserer et nytt nettsted, hjelper Trello-tavlen deg med å organisere hver oppgave, selv små detaljer. I tillegg lar det deg samarbeide med teamene dine.
 • Kort: Den minste og mest detaljerte enheten i Trello Board er kortet, som representerer ideer💡og oppgaver. Dette inneholder noe som måtte gjøres, som en blogg, feriepolicyer for selskapet, ansettelse av en markedssjef og mer. Du kan tilpasse den i henhold til informasjonen din. I tillegg kan du dra og slippe kort for å vise fremgang på tvers av «listene». Og det beste er at det ikke er noen grense for å legge til kort.
 • Lister: Lister holder kort, eller du kan si, spesifikke oppgaver og deler av informasjon, organisert på en måte som du kan vise stadier av fremdriften. Den brukes til å legge til en arbeidsflyt der du kan flytte kort på tvers av hvert trinn i hele prosessen. Den kan holde styr på informasjon og ideer. Du kan legge til en rekke lister på en tavle og tilpasse arrangementet og tittelen i henhold til dine krav.

Lag et Trello-brett

Trello board hjelper deg med å organisere alt for å lykkes og møte dine behov. La oss se hvordan du kan lage et nytt brett fra Trello-dashbordet.

 • Fra arbeidsområdefanen klikker du på «Opprett nytt styre» eller klikk på plussknappen i overskriften til venstre for profilnavnet ditt og velg «Opprett nytt styre».
 • Gi styret et navn i henhold til prosjektet du jobber med, for eksempel å organisere arrangementer, administrere en blogg, spore salgsemner, lansere nye produkter og mer.
 • Nå er prosjektstyret ditt klart. Når du legger til et nytt brett, vil standardinnstillingen du finne «Arbeidsområde synlig». Dette betyr at alle i teamet kan se, redigere og bli med på kort.
 • Hvis du vil endre innstillingene til private slik at bare bestemte medlemmer av styret kan se det, endrer du bare innstillingene til «Privat».
 • Det er et annet alternativ, «Offentlig», som betyr at alle på internett kan se tavlen med lenken siden den rangerer på søkemotorer.
 • Hvis du vil legge til en annen arbeidsflyt, følger du bare den samme prosessen. Videre kan du tilpasse brettet for å gi et unikt utseende til de forskjellige prosjektene dine.
  Slik bruker du Python Ternary Operator

Legge til kort og lister

Du kan lage lister på tavlen etter behov. Du vil for eksempel finne tre lister, inkludert «Å gjøre», «Pågår» og «Ferdig». Du kan også lage en liste over hvert medlem av teamet ditt. Bare følg disse enkle trinnene og lag en liste med letthet.

 • Åpne tavlen for å lage en liste. Under navnet på brettet ditt klikker du på alternativet «legg til en liste».
 • Gi den et navn og klikk «legg til liste».
 • Rett under det vil du ha muligheten til å legge til et kort.
 • Klikk på «Legg til et kort»-alternativet og skriv inn tittelen for det kortet.

Ved å klikke på kortet kan du legge til kommentarer eller beskrivelser for lagene. I tillegg kan du legge til sjekklister, vedlegg og etiketter fra samme skjerm.

Samarbeide og kommunisere

Hvis du er leder for et prosjekt, må du sjekke statusoppdateringer for prosjektet, og sørge for at alle medlemmene jobber med de gitte oppgavene og gjør fremgang effektivt. For å gjøre det, inviter teammedlemmene dine til å bli med i Trello-styret først og sjekke de tildelte oppgavene.

For dette,

 • Klikk på toppen av tavlen, «Inviter», og velg medlemmet du vil legge til på tavlen. Du inviterer dem også via deres navn eller e-postadresse.
 • På knappen i menyen får du en delbar lenke. Slipp den spesielle lenken i en e-post eller Slack-kanal for å invitere dem til å samarbeide.
 • Videre kan du laste ned QR-koden og la folk skanne den for å bli med i styret.
 • Du kan angi tillatelser og definere roller transparent som normal, admin og observatør.
 • Du kan legge til medlemmer, sjekklister, datoer, vedlegg, omslag og angi tidsfrister.

Mens du samarbeider og kommuniserer med teammedlemmer, kan du legge til kommentarer på kortene eller tilbakemeldinger. Du kan til og med nevne @navnet til medlemmet på styret ditt slik at de vil motta et varsel og se tilbakemeldingen eller kommentaren. Aktivitetsfeeden i Trello beholder alle handlinger og kommentarer.

Utforsker funksjoner

Funksjoner som å legge til sjekklister, vedlegg og stemmegivning er de mest nyttige funksjonene i Trello-tavlen. Dette hjelper deg med å dele dine synspunkter og fungerer direkte slik at alt kommer i tråd.

Med sjekklister kan du vite fremgangen til et medlem på en gitt oppgave. Sjekklister representerer mindre og oppdelte elementer innenfor den større oppgaven. Muligheten til å tildele og spesifisere hver sjekkliste forbedrer synlighet og ansvarlighet. Du kan dele dokumentvedlegg, filer, fremdriftsrapporter, klientkrav og mer slik at teammedlemmene dine enkelt kan få tilgang til dem.

Lagmedlemmer kan enkelt stemme på kortene ved å klikke på «Stem» på kortet tilbake når du dobbeltklikker på kortet. Knappefargen endres til grønn når du stemmer. Hvis du klikker på samme knapp igjen, fjernes stemmen.

Hvordan sletter jeg Trello Board?

Når prosjektet ditt er fullført, og brettet ikke lenger er i bruk. Du kan slette den permanent ved å følge disse enkle trinnene.

 • Klikk på Board-menyen øverst til høyre og viser tre prikker.
 • Velg alternativet «Mer» fra den menyen.
 • Deretter velger du alternativet «Lukk tavle» nær Mer-menyknappen.
 • Du vil se to alternativer – slett brettet permanent og åpne det på nytt.
 • Hvis du vil beholde den i et arkiv, ignorer popup-vinduet.
 • Hvis du ønsker å slette tavlen permanent, kan du klikke på «Slett tavle permanent».

Les også Trello vs. monday.com: Sammenligning av de beste prosjektstyringsverktøyene

Konklusjon

Prosjektledelse er en kompleks oppgave. Men ved å bruke et prosjektstyringsverktøy som Trello, kan prosessen med å administrere prosjekter og oppgaver bli feilfri. Trello er et brukervennlig visuelt samarbeidsverktøy som enkeltpersoner, så vel som selskaper i forskjellige størrelser og bransjer, kan bruke uten problemer.

Med det brukervennlige grensesnittet kan du begynne å bruke Trello umiddelbart uten å trenge mye tid på å forstå dashbordet. Det vil gjøre deg i stand til å legge til tavler, lister og kort for å effektivt administrere og spore oppgavene og prosjektene dine mens du er produktiv.

Neste opp, den beste programvaren for å lage vakre Gantt-diagrammer for prosjektene dine.