Hvordan bruke og installere Stremio på Linux

Stremio er et mediesenter som lar brukere se filmer, TV-serier og til og med YouTube-videoer umiddelbart. Den støtter også DLNA og mange andre funksjoner. Slik bruker du Stremio på Linux.

Installere Stremio på Linux

Stremio-applikasjonen er tilgjengelig for et bredt utvalg av Linux-operativsystemer via det offisielle Stremio-nettstedet. Operativsystemene som støttes er Ubuntu, Debian, Arch Linux, Manjaro, samt ethvert Linux-operativsystem som støtter Flatpak.

For å starte installasjonsprosessen for Stremio på din Linux-datamaskin, må du åpne et terminalvindu. Du kan starte en terminal ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Med terminalvinduet åpent kan installasjonen begynne. Bruk instruksjonene nedenfor som samsvarer med operativsystemet du bruker, og sett opp Stremio på datamaskinen.

Ubuntu

Det er en DEB-pakke tilgjengelig for Ubuntu-brukere. Når det er sagt, fungerer det kanskje ikke på hver utgivelse av Ubuntu. Hvis du er på 21.10 eller nyere, kan det være best å installere Stremio via Flatpak.

  Hvordan starte på nytt eller slå av Linux ved hjelp av kommandolinjen

For å få den siste DEB-pakken for Stremio på din Ubuntu PC, bruk følgende wget nedlastingskommando.

wget https://dl.strem.io/shell-linux/v4.4.137/stremio_4.4.137-1_amd64.deb

Når nedlastingen er fullført, vil du kunne installere Stremio på Ubuntu ved å bruke apt install-kommandoen.

sudo apt install ./stremio_4.4.137-1_amd64.deb

Debian

Hvis du er på Debian, vil du kunne få Stremio-appen i gang ved å bruke den offisielle DEB-pakken på nettsiden deres. For å få tak i Stremio DEB-pakken, bruk følgende wget nedlastingskommando.

wget https://dl.strem.io/shell-linux/v4.4.137/stremio_4.4.137-1_amd64.deb

Når nedlastingen er fullført, bruk dpkg-kommandoen til å sette opp Stremio DEB-pakken på ditt Debian-system.

sudo dpkg -i stremio_4.4.137-1_amd64.deb

Etter installasjonen av Stremio på Debian, må avhengigheter korrigeres. For å fikse problemene, bruk apt-get install -f-kommandoen nedenfor.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Stremio er på Arch Linux så vel som Manjaro (som er basert på Arch) via AUR. For å få appen til å fungere via AUR, må du sette opp Trizen AUR-hjelperen. Dette programmet vil automatisere installasjonen av AUR-apper.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/
makepkg -sri

Med Trizen-applikasjonen oppe og kjører på systemet ditt, installer den nyeste versjonen av Stremio på datamaskinen din ved å bruke trizen -S-kommandoen i et terminalvindu.

trizen -S stremio

Fedora

Stremio-applikasjonen støtter ikke Fedora via nettsiden deres. Når det er sagt, er appen i de offisielle Fedora-programvarelagerene, så det spiller ingen rolle. For å få Stremio til å jobbe på Fedora-systemet ditt, bruk følgende dnf install-kommando.

sudo dnf install stremio

OpenSUSE

Dessverre er det ingen RPM-pakke tilgjengelig for installasjon på nettstedet for OpenSUSE, og appen er heller ikke i den offisielle reposen. Hvis du vil tog et

  Hvordan spille 911 Operator på Linux

Flatpak

Stremio er tilgjengelig som en Flatpak, og hvis du vil bruke den, må du sette opp Flatpak-runtime på datamaskinen. For å gjøre det, følg med oppsettsveiledningen vår.

Når Flatpak-kjøretiden er konfigurert og klar til bruk, er Stremio-appen klar til å installeres. Skriv inn de to kommandoene for å sette opp appen.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.stremio.Stremio

Hvordan bruke Stremio på Linux

For å bruke Stremio på Linux, følg de trinnvise instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: Finn Stremio-applikasjonen og start den gjennom appmenyen. Når appen er åpen, vil du se en registreringsside. Stremio krever at brukere registrerer seg før de bruker applikasjonen.

  Slik bruker du AuthPass passordbehandling på Linux

For å registrere deg, klikk på Facebook-knappen eller skriv inn informasjonen din i tekstboksene.

Trinn 2: Hvis du har valgt Facebook-knappen, vil du se profilen din og en påloggingsknapp. Velg påloggingsknappen for å få tilgang til Stremio.

Trinn 3: Når du er inne i Stremio, vil du se velkomstsiden etterfulgt av mange film- og TV-valg. Velg en film eller et TV-program du vil se.

Trinn 4: Når du velger hva du vil se, vil du se beskrivelsen av filmen eller TV-serien, etterfulgt av en knapp for å se traileren osv. Velg trailerknappen for å se traileren.

Trinn 5: Når du har sett traileren, kan du kjøpe filmen for å se den i Stremio. For å gjøre det, se på et av de mange kjøpsalternativene til høyre ved siden av filmen eller TV-serien.

Trinn 6: Etter å ha kjøpt filmen eller TV-serien du vil se i Stremio mediesenter, klikk på «Legg til bibliotek»-knappen for å legge den til i biblioteket ditt. Derfra kan du se innholdet du har kjøpt i Stremio.