Hvordan få et Google Voice-nummer

Leter du etter den beste voice-over-internet-protokollen (VoIP) for forretningssamtaler? Du kan prøve Google Voice-forretningsplanen i 14 dager. For å finne ut hvordan du får et Google Voice-nummer, les nedenfor.

Mobiloperatør eller fasttelefonbasert telekommunikasjon kommer med utfordringer som områdedekning, nettverksbrudd, begrensede funksjoner for forretningsbruk osv. Derfor bytter folk til VoIP for bekvemmelighet og bedre dekning.

Det er mange alternativer for VoIP på markedet. En slik er et Google Voice-nummer for personlig eller forretningsmessig bruk. Denne artikkelen vil dekke ulike aspekter ved Google Voice-tjenesten slik at du kan ta den riktige avgjørelsen for bedriften eller hjemmet.

Hva er Google Voice?

Google Voice er en internettbasert telekommunikasjonstjeneste som er allment tilgjengelig og svært populær i USA. Akkurat som vanlige mobil- og fasttelefoner kommer Google Voice med telefonsamtaler, tekstmeldinger, viderekobling og talepost.

Du kan koble ett Google Voice-nummer til flere enheter for å unngå tapte anrop. Videre kan du få ett nummer gratis for personlig bruk hvis du får det fra USA og ringe numre i USA og Canada. Noen numre i USA og Canada kan belaste deg med 1 cent/minutt.

Google Voice er kompatibel med smarttelefoner, nettbrett, Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari og Google Chrome OS.

Er Google Voice bra for personlig eller forretningsbruk?

Google Voice er tilgjengelig for personlig og forretningsbruk. Finn mer om ulike typer brukstilfeller nedenfor:

Personlig bruk

Den individuelle bruken av Google Voice er ganske grei. Det fungerer som et nummer nummer to. Dessuten, hvis du er svært bekymret for personvern, kan du bruke dette nummeret til å motta anrop uten å oppgi ditt personlige mobil- eller hjemmetelefonnummer.

Videre, hvis du elsker å reise og alltid vil holde kontakten med hjemmet, kan du få Google Voice. Det fungerer via internett. Så du kan ringe med bare Wi-Fi.

Selv om det er gratis å ringe innen USA og Canada, må du kjøpe kreditt for internasjonale samtaler. Her finner du prislisten for internasjonale samtaler. Du kan få kreditter i valører som $10, $25, $50, etc.

Det er godt å vite at Google Voice-numre er gratis å gjøre krav på. Du må ringe, motta anrop eller sende tekstmeldinger minst en gang hver sjette måned for å holde deg aktiv. Du kan endre Google Voice-nummeret ditt når som helst.

Forretningsbruk

Du kan best bruke Google Voice-tjenesten for små og mellomstore bedrifter. Det er forskjellige prisplaner for forretningsformål avhengig av samtalevolumet. Mer om det er nedenfor i denne artikkelen.

Du må imidlertid registrere deg for en betalt Google Workspace-konto for å få et Google Voice-nummer til forretningsformål. Betaling for Google Workspace- og Google Voice-numre vil være separate. Derfor kan det se ut som om du betaler mer. Men hvis du kan bruke alle funksjonene til Google Workspace, vil du se at det sparer deg penger i virksomheten din.

  Bli med i et møte fra en lenke

Google Voice-funksjoner for små bedrifter

Når du legger til Google Voice-tjenesten i Google Workspace-abonnementet ditt, får du en rekke telekommunikasjonsfunksjoner. Følgende er imidlertid trendy:

Samtaleoverføring

Kundeserviceteamet ditt kan overføre anrop fra ett nummer til et annet i virksomheten. Samtaleoverføring fungerer imidlertid fra mobiler og datamaskiner.

Automatiserte anropsvakter

Google Voice for business kommer med AI-drevne automatiserte deltakere. Svarsystemet kan spille av en rutemeny i IVR slik at kundene kan nå riktig avdeling.

Å eie bedriftens telefonnummer

Bedrifter eier sine tall. Når ansatte forlater selskapet, kan de ikke lenger få tilgang til tallene.

Integrasjon med Google Meet og Kalender

Du kan bruke Google Meet for videosamtaler på Google Voice. Du kan også synkronisere Google Voice og Google Kalender for å rute innkommende anrop til talepost hvis timeplanen din er bestilt.

Transkriberte taleposter

Google Voice transkriberer automatisk alle talemeldinger og videresender dem til e-post.

Telefonnummerportabilitet

Du kan portere eksisterende bedriftsnumre til Google Voice.

Ringegrupper

Ringgrupper er et betaprogram rettet mot bedrifter som trenger en hotline for kundeservice eller teknisk støtte. Du kan omdirigere samtidige anrop til flere agenter som kommer til ett hjelpelinjenummer fra forskjellige kunder.

Ring rapporter

Samtalerapporter hjelper deg med å finne bruk og trender for Google Voice-abonnementer.

CRM-integrerte tekstmeldinger

Du kan integrere Google Voice med bedrifts-CRM-er for å motta tekster direkte i ERP/CRM-systemene dine.

Hvordan få et Google Voice-nummer for personlig bruk

Du kan prøve følgende trinn for å få et Google Voice-nummer gratis. Du må være i USA for å se alternativene nevnt nedenfor:

#1. Logg på Google-kontoen din i en Chrome- eller Mozilla-nettleser.

#2. Når du er logget på, besøk Google Voice-portalen.

#3. Sørg for at du har din USA-baserte fasttelefon eller mobiltelefon tilgjengelig.

#4. Velg en Google Voice-nummerskjerm, og skriv inn områdenavn, kode eller bynavn.

#5. Søkeboksen vil vise en rullegardinliste over tilgjengelige Google Voice-numre. Velg en fra denne listen ved å klikke på Velg-knappen.

#6. Nå vil du se Du valgte (765) 396-0018-meldingen på neste skjerm. Der klikker du på Bekreft.

#7. Du bør nå se popup-vinduet Skriv inn et nummer for å koble til – skriv inn ditt eksisterende telefonnummer her for å få en 6-sifret kode for Google Voice-aktivering.

#8. Husk at Google viderekobler alle anrop til dette tilknyttede nummeret når Google Voice-nettappen eller mobilappen er frakoblet.

#9. Klikk på Send kode for å bekrefte. Når det er gjort, åpnes Google Voice-nettappen i nettleseren din.

Slik får du Google Voice for Business

Slik kan du få det til organisasjonen din:

 • Logg på Google Workspace-kontoen din fra jobb- eller skolekontoen din.
 • Sørg for at du har administratorrettighetene for Google Workspace du skal bruke.
 • Besøk Google Voice for bedriftsportalen.
 • Velg en hvilken som helst prisplan og klikk på Velg.
 • Nå vil Google ta deg gjennom Google Voice for business-oppsetttrinnene, som ligner på trinnene nevnt i delen «Hvordan få et Google Voice-nummer».

Google Voice-prisplaner

Google Voice for bedrifter er tilgjengelig i 14 land. Disse er hovedsakelig i Europa og Amerika. Noen populære steder er USA, Canada, Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Danmark, etc.

  Hvordan din iPhone snart kan erstatte bilnøklene dine

For øyeblikket tilbyr Google tre typer abonnementsplaner. Disse er:

 • Google Voice for Business Starter for $10/bruker/måned
 • Google Voice for business Standard for $20/bruker/måned
 • Google Voice for business Premier for $30/bruker/måned

Du kan gå for standardplanen for oppstart, mikro- og småbedrifter. Den tilbyr forretningsorienterte tjenester som ubegrensede innenlandske lokasjoner, ubegrenset tekstmeldinger, transkripsjoner av taleposter, Google Meet-integrasjon, viderekobling, ringegrupper, ATA-støtte, bordtelefonstøtte, opptak av brukeranrop osv.

Middels til store bedrifter bør bruke Premier-abonnementsplanen siden den tilbyr ubegrensede brukere, nasjonale og internasjonale lokasjoner. Den inkluderer alle bedriftsrettede tjenester fra start- og standardpakker. Tilleggstjenester er BigQuery og automatisk samtaleopptak.

Det er verdt å merke seg at de ovennevnte prisplanene ikke inkluderer abonnementsavgifter for Google Workspace.

Fordeler og ulemper med Google Voice

Fordeler

 • Konfigurer ett bedriftstelefonnummer og svar fra hvilken som helst enhet.
 • Ad-hoc og automatisk samtaleopptak hjelper deg med å overvåke kundestøtteteamene dine.
 • Gratis USA og Canada ringer fra USA.
 • Billigere internasjonale samtaler.
 • Integrerer enkelt med andre Google Workspace-apper.
 • Integrerer med mange bedriftsapper som CRM-er og ERP-er.
 • Behold de eksisterende bedriftstelefonlinjene dine ved å overføre dem alle til Google Voice.
 • Audio Caller ID registrerer en ny innringers navn slik at agenter enkelt kan håndtere nye kunder.
 • Mid-call enhetsbytte er avbruddsfri og uanstrengt.
 • Fungerer via internett. Derfor nesten ingen nettverksbrudd.

Ulemper

 • Google Voice for bedrifter er bare tilgjengelig i 14 land, inkludert USA og Canada.
 • Enten du bruker et forretnings- eller personlig abonnement, er ingen nødanrop tilgjengelig på Google Voice.
 • Siden dette er en VoIP-tjeneste, vil ikke bedriftsklientene dine kunne nå alle Google Voice-numrene du eier, hvis internett blir svart på en stund.
 • Hvis bedriften din er avhengig av Microsoft, Facebook eller andre tredjeparts arbeidsområder, må du migrere arbeidsflyter og data til Google Workspace.

Google Voice-alternativer

For å forstå om Google Voice er mer fordelaktig eller ikke, må du se på noen Google Voice-alternativer. Følgende er noen verdige alternativer til Google Voice. Sjekk ut funksjonene nedenfor for å ta en informert beslutning:

MightyCall

MightyCall er en skybasert løsning som små bedrifter kan bruke til å administrere bedriftskommunikasjon. Det styrker virksomheten din ved å hjelpe deg med å ringe og motta telefonsamtaler på din foretrukne enhet. Pålitelig. Tjenestens oppetid er 99,99 %, så du vet at bedriftskommunikasjonen vil være oppe og gå hele tiden.

Denne løsningen tilbyr deg også sikkerhet i verdensklasse som gjør det. Den bruker 256-biters kryptering og premium (EV) SSL-sertifikater som sikrer personvernet til telefonsamtalene dine. MightyCall bruker AWS-datasentre for førsteklasses databeskyttelse.

Du kan til og med bruke dette nummeret til å ringe nødnumre som 911. Denne plattformen støtter også integrasjon med populære apper som Zoho, Salesforce, Hubspot, etc.

Her er listen over de andre denne plattformen har å tilby:

 • Gratisnummer, lokale og internasjonale numre
 • Viderekobling
 • Netttelefon
 • Musikk under samtaler på vent
 • Åpningstider samtalerouting
 • IVR på flere nivåer
 • Bilresepsjonist
 • Brukerutvidelse
 • Konferanse samtale
 • Samtalehistorikk og samtaleopptak

Bare ring

Når det kommer til et skybasert telefonsystem for representanter, kan JustCall hjelpe deg med økt produktivitet. Små og mellomstore bedrifter som leter etter kontaktsenterprogramvare, velger denne løsningen for sin rekke nyttige funksjoner. Det tar bare noen få minutter å sette opp dette telefonsystemet, og administrasjonen av telefonstøtten er også rask og smidig.

  Slik endrer du standardinnstillinger for Google Dokumenter

JustCall lar deg få et nytt telefonnummer i 70+ land umiddelbart. Du kan også portere ditt eksisterende nummer og kontakter for å benytte deg av tjenesten. Det er enkelt å ringe og motta telefonsamtaler fra dette nummeret ved å bruke skrivebords-, mobil- og nettapplikasjoner.

Brukere kan sømløst integrere den med 100+ CRM-er og applikasjoner, inkludert Zoho, Slack, Zendesk, Pipedrive, Slack, Intercom og Agile. Ytterligere funksjoner til JustCall er:

 • IVR, smart anropsruting
 • Live samtaleovervåking
 • SMS-roboter
 • Automatiserte anropslogger
 • Jevne arbeidsflyter for salgs- og støtteteam
 • SMS- og ringekampanjer
 • Sporing av telefonsamtaler

Virtuelt telefonnummer: Grasshopper

Hvis du er en liten bedrift og ser etter et virtuelt telefonsystem, er Grasshopper den perfekte løsningen for deg. Du kan koble bedriftens telefonnummer til et virtuelt telefonsystem ved å bruke denne tjenesten.

Den kommer med alle funksjonene til et kraftig telefonsystem, og du trenger ikke engang å bruke penger på ekstra enheter.

Denne applikasjonen holder ditt personlige nummer privat samtidig som du får vite når bedriften ringer. Derfor kan du forberede deg med din beste stemme og oppmerksomhet før du mottar en forretningssamtale.

Grasshopper tilbyr også en utvidelsesfunksjon for å omdirigere innringerne til riktig avdeling. Dessuten er denne løsningen tilgjengelig via desktop- og mobilapper som sikrer at du aldri går glipp av en samtale eller tekstmelding, uavhengig av plassering. Noen uthevede funksjoner til Grasshopper inkluderer:

 • Viderekobling
 • Voicemail og Voicemail transkripsjon
 • Kontroll av innkommende anrop
 • Umiddelbar respons og tilpassede hilsener
 • Samtaleoverføring
 • Samtidig samtalehåndtering

Vanlige spørsmål på Google Voice

Hvor mange Google Voice-numre kan du ha?

For personlig bruk kan du ha ett Google Voice-nummer fra én Google-konto. For forretningsformål kan du ha opptil 10 Google Voice-numre som en del av startplanen, mens for standard- og premiumplaner kan brukere bruke ubegrenset antall.

Koster Google Voice penger?

Hvis du bruker Google Voice til å ringe numre fra USA og Canada, vil det ikke koste deg noen penger. For enkelte avsidesliggende steder i disse to landene vil imidlertid Google Voice koste $0,01/minutt. Å ringe telefonnumre fra et hvilket som helst annet land vil koste deg forskjellige kostnader per minutt.

Siste ord

Så langt har du lært om Google Voice og hvordan du får et Google Voice-nummer for personlig eller forretningsbruk.

Nå som du kjenner funksjonene, brukstilfellene og prisplanen for Google Voice, vil det være lettere for deg å avgjøre om dette er den rette tjenesten for alle telekommunikasjonsbehov i virksomheten din.

Du kan også utforske noen beste programvare for samtalesporing for å optimalisere salgs- og markedsføringstiltak.

x