tipsbilk.net

Hvordan få Google Maps topografilinjer

Kart er en av de mest pålitelige formene for å forstå plasseringen av en region og dens terreng. Et kart kan meget godt kjenne rutene til enhver region. Selv om det finnes mange elektroniske gadgets i dag, er et kart fortsatt bedre enn dem alle fordi et kart kan brukes hvor som helst uten tilleggskrav. Men kunsten å bruke et kart ligger i å forstå det. Man bør vite hvordan man leser den for bedre bruk. Så denne artikkelen skal snakke om denne viktige kunnskapen og hvordan du skal gå frem. Du vil også bli kjent med viktigheten av Google Maps topografilinjer. Og hvis du ikke vet hva tallene på konturlinjer representerer og hvordan du leser konturlinjer på Google maps og ønsker å lære dem, er denne artikkelen helt sikkert noe for deg! Du vil også lære hvordan du viser høydekonturer på Google Earth.

Hvordan få Google Maps topografilinjer

Du får vite hvordan du får Google Maps topografilinjer videre i denne artikkelen. Fortsett å lese for å lære mer om det i detalj.

Hva betyr linjene på et topografisk kart?

Linjene på et topografisk kart kalles konturlinjer. Punktene med lik høyde er markert med konturlinjene. Konturlinjer forklarer høydeprofilen til terrenget eller den spesielle landformasjonen. Disse linjene er representert sammen med farger og skyggelegging for å forklare høydeendringene og terrengets form. Linjene brukes til å representere de tredimensjonale landskapene på jorden ved å bruke todimensjonale rom og funksjoner. Og de eksisterer ikke fysisk på bakken.

  12 beste vertsplattformer for det tyske markedet

Foto av Annie Spratt på Unsplash

Hvordan finner du konturlinjer på et kart?

Konturlinjer er de snirklete linjene som finnes på kartet. De er tegnet på et kart som føyer sammen punkter med samme høyde over havet. Punktene, som er forbundet med konturlinjene, har like og konstante verdier. De representerer høyden og bakkene til en bestemt region. De hjelper oss med å kjenne topografien til landet og formen på landoverflaten. De nærmere konturlinjene representerer en brattere skråning i området, mens distanserte linjer betyr en gradvis skråning. Tallet på konturlinjer tjener også en viktig hensikt, som kommer til å bli dekket i den kommende pekeren.

Hva representerer tallene på konturlinjer?

Tallene på konturlinjer representerer to rutenettsystemer som kan brukes til å finne den nøyaktige plasseringen. Dette to-rutesystemet representerer breddegrad og lengdegrad. Høydetallene indikerer også høyderetningen ved å peke og lese oppover. Toppen av tallet som vises på kartet er oppoverbakke, og den nederste er nedoverbakke.

Foto av Andrew Stutesman på Unsplash

Hvordan finner du topografien til en eiendom?

Topografien til en eiendom kan bli funnet ved å bruke det topografiske kartet over den regionen. Kartet vil ha alle de topografiske elementene og vil hjelpe deg å kjenne terrenget og egenskapene til den regionen, og gi deg den nødvendige informasjonen.

  9 beste sikkerhetskopieringsløsninger for hjemmebatteri for uventede strømbrudd

Hvordan få Google Maps topografilinjer?

For å få Google Maps topografilinjer, må du følge disse trinnene. Google Maps gir deg muligheten til å se de topografiske linjene i regionen du ønsker. Du kan se disse linjene:

1. Besøk Google Kart og søk etter ønsket plassering.

2. Klikk på Lag-boksen nederst på kartet. Du vil få forskjellige alternativer når du åpner den.

3. Du må velge terrenglaget fra disse alternativene for å få topografilinjene. Dette alternativet gir konturlinjer for hver region på planeten. Sørg for at bryteren holdes på.

Hvordan leser du konturlinjer på Google Maps?

Du har allerede kjent til Google Maps topografilinjer. Så denne pekeren skal fortelle deg hvordan du leser konturlinjer på Google maps. Konturlinjer kan lett leses når du har kunnskapen. Du må ha kunnskap om følgende ting mens du leser konturlinjer på Google maps.

  • Når konturlinjer er tett og adskilt fra hverandre, representerer de en brattere skråning. Det indikerte at regionen har bratt terreng. Linjene som er adskilt fra hverandre, indikerer en slakere helning og terreng.
  • De tykkeste konturlinjene er indekslinjene. De er hovedsakelig merket med et tall langs linjen på ett punkt. Dette representerer høyden over havet.
  • De tynnere og mer tydelige linjene er mellomlinjene. Disse finnes mellom indekslinjene. De har ikke nummerlapper. Indekslinjene vises etter hver femte mellomlinje. Du må ha kunnskap om konturintervaller for å bestemme høyden for å lese de mellomliggende linjene. Konturintervaller forteller endringen i høyde mellom to konturlinjer. Disse finnes i karttastene under kartets målestokk.
  • Den neste typen linje er tilleggslinjen. Det er den stiplede linjen på det topografiske kartet. Disse linjene indikerer et flatere terreng.
  Slik spiller du retrospill på NVIDIA SHIELD TV med emulatorer

Hvor langt fra hverandre er konturlinjer på Google Maps?

Google Maps gir både Google Maps topografilinjer og konturlinjer. Avstanden mellom konturlinjene på Google Maps varierer i henhold til regionen og størrelsen på kartet. Konturlinjene på Google Maps er vanligvis 40 fot fra hverandre for 7,5 min firkantkart. De større kartene på 15 min har en avstand på 80 fot mellom konturlinjene.

Kan du få konturlinjer på Google Earth?

Nei, du kan ikke få konturlinjer på Google Earth i sin grunnleggende versjon. Du kan få konturlinjer i Google Earth Pro-versjonen. Den neste pekeren vil fortelle deg hvordan du viser høydekonturer på Google Earth.

Hvordan viser du høydekonturer på Google Earth?

Hvordan viser du høydekonturer på Google Earth? La oss svare på dette spørsmålet her. Du kan få konturer på Google Earth Pro-versjonen av programvaren. Her er noen få trinn du må følge for å få dem:

1. Først last ned og start Google Earth Pro programvare på din PC.

2. Last deretter ned et topografisk kartoverlapping i KML- eller KMZ-format.

3. Åpne Google Earth Pro på PC-en.

4. Etter åpning går du til Fil-menyen og klikker på Åpne.

5. Åpne den nedlastede kartfilen.

6. I filen zoomer du inn til plasseringen du vil se på ved å dobbeltklikke på den plasseringen.

Når du har zoomet inn, kan du se konturlinjene i regionen.

Er Google Earth Pro fortsatt gratis?

Ja, Google Earth Pro er gratis for brukere med behov for avanserte funksjoner. Du kan enkelt installere det i systemet ditt og bruke det.

***

Vi håper at du har lært om hvordan du får Google Maps topografilinjer og hva som er tallene på konturlinjer. Ta gjerne kontakt med oss ​​med dine spørsmål og forslag via kommentarfeltet nedenfor. Fortell oss også hvilket emne du vil lære om i vår neste artikkel.

x